سرقت آمریکا از پالایشگاه های نفتی عراق-راهبرد معاصر

سرقت آمریکا از پالایشگاه های نفتی عراق

یکی از رهبران چارچوب هماهنگی نیروهای شیعه عراق تأکید کرد که پرونده پالایشگاه بیجی ۳ واقعیت مهم را در مورد دخالت واشنگتن در سرقت‌ها از عراق را فاش کرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۲ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 21
کد خبر: ۲۰۰۶۴۸

به گزارش راهبرد معاصر، جبار عوده، یکی از رهبران چارچوب هماهنگی نیروهای شیعه عراق در گفت‌وگو با پایگاه خبری «المعلومه» درباره جنجال اخیر ایجاد شده در مورد پالایشگاه بیجی در این کشور گفت: ماشین رسانه‌ای مورد حمایت واشنگتن و برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس و احزاب داخلی سال‌هاست که علیه نیروهای ملی (بسیج مردمی) تبلیغ می‌کنند و بدون هیچ مدرکی آن‌ها را به غارت تجهیزات پالایشگاه بیجی متهم می‌کنند.

 

وی افزود: پیداشدن تجهیزات به سرقت رفته از پالایشگاه بیجی در اربیل، 3 واقعیت مهم را فاش کرد که عبارت اند از نادرستی ادعاها و اینکه دستگاه‌های دیگری در منطقه کردستان عراق پشت‌ پرده این سرقت بوده‌اند.

 

جبار عوده با اشاره به این که دخالت آمریکا برای از کار انداختن این پالایشگاه، اقدامی در جهت خدمت به مزدورانی است که به دنبال تضعیف اقتصادی عراق هستند، گفت: آمریکایی‌ها تلاش کردند که از طریق تعطیلی این پالایشگاه و اعمال فشار برای ادامه واردات سوخت، منابع مالی عراق را به هدر دهند.

 

وی تأکید کرد: دولت السودانی مصمم به احیای پالایشگاه بیجی است و هرکس که در غارت اموال عمومی دست داشته باشد، باید طبق مسیر قانونی مجازات شود.

 

جبار عوده در پایان خاطرنشان کرد: دولت السودانی اخیرا اعلام کرده که مقادیر زیادی از تجهیزات گمشده از پالایشگاه بیجی پس از کشف آنها در اربیل، بازگردانده شده است.

 

یادآوری می‌شود، پالایشگاه بیجی بزرگ‌ترین پالایشگاه عراق است که در حوالی شهر بیجی در استان «صلاح‌الدین» این کشور است و حدود یک سوم سوخت مصرفی این کشور را تأمین می‌کند.

 

طی نزدیک به یک دهه بعد از آنکه داعش پالایشگاه بیجی را بعد از سیطره بر شمال غرب وغرب عراق به دست گرفت و روزانه با صادرات نفت، یک میلیون دلار به جیب خود می زد، رسانه های مخالف جریان مقاومت در عراق و منطقه الحشد الشعبی و ایران را متهم به دزدیدن تجهیزات گرانقیمت این پالایشگاه متهم کردند.

 

هفته گذشته، نخست وزیر عراق در این باره گفت: تجهیزات متعلق به پالایشگاه بیجی، مواد و قطعات گران قیمت آن در منطقه کردستان قرار داشتند، این تجهیزات سرقت و به کردستان منتقل شده بودند که خدا را شکر آنها را بازگرداندیم. تجهیزاتی که میلیونها دلار ارزش داشتند و شاید تا 7 سال دیگر طول می‌کشید تا دوباره آنها را تهیه کنیم.»/ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده