حماس چگونه رژیم صهیونیستی را غافلگیر کرد؟-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

حماس چگونه رژیم صهیونیستی را غافلگیر کرد؟

آنچه در سرزمین‌های اشغالی در قالب عملیات «طوفان الاقصی» رخ داده است تحولی بزرگ در موضوع فلسطین به شمار می‌رود که بزرگ‌ترین قربانی سیاسی آن نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی خواهد بود. مقاومت به دلایلی همچون حالت آماده‌باش همیشگی نیروهای صهیونیستی، عملیات فریب حماس و اختلافات داخلی صهیونیست‌ها توانست آنها را غافلگیر کند.
ابوالفضل کریمی، کارشناس مسائل جهان عرب
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۲ - ۲۱ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 13
کد خبر: ۲۰۸۱۱۱

حماس چگونه رژیم صهیونیستی را غافلگیر کرد؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ جهانیان 15 مهر با عملیات گسترده و شگفت آور گروه ­های فلسطینی علیه رژیم صهیونیستی شوکه شدند. در ویرانگری عملیات گسترده و موفق «طوفان الاقصی» این اشارت کافی است، در روز نخست بیش از 700 صهیونیست کشته شدند تا آمار کشته شدگان صهیونیست از مجموع کشته شدگان این رژیم در جنگ 6 روزه سال 1967 میلادی با ارتش های مصر، سوریه و اردن فراتر رود.


در بیان دلایل غافلگیری دستگاه های امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی می­توان به موارد ذیل پرداخت:

  1. حالت آماده ­باش همیشگی نیروهای صهیونیستی: رژیم صهیونیستی تنها نقطه­ ای از جهان است که ساختار­های امنیتی، اطلاعاتی و نظامی آن همواره در حالت آماده باش قرار دارند و این سطح از فشار بر نیروها (به ویژه در ماه های گذشته که شاهد اوج گیری تنش­های داخلی رژیم صهیونیستی بودیم) طبعاً باعث فرسودگی و کاهش توانایی تحلیلی آنان در ارزیابی صحیح داده ­های وارد شده می­شود.
  2. عملیات فریب حماس: نوع رفتارهای گروه حماس این باور را در ذهن تحلیلگران و ناظران صهیونیست ایجاد کرده بود مقاومت فلسطین به دلیل مشکلات اقتصادی موجود در نوار غزه، هیچ قصدی برای درگیری با رژیم صهیونیستی ندارد. این تحلیل اشتباه در جریان عملیات گسترده­ اردیبهشت ماه سال جاری علیه گروه جهاد اسلامی و ترور رهبران ارشد آن بیش از پیش مشخص شد؛ چه اینکه رهبران حماس عملاً از ورود به درگیری اجتناب کردند تا مقام های رژیم صهیونیستی بیش از گذشته در چمبره­ این تحلیل غلط خود گرفتار شوند؛ غافل از آنکه رهبران حماس و متحدان آن هوشمندانه در حال اجرای عملیات فریب بودند.
  3. جلب توجه مقام های رژیم صهیونیستی به تحولات کرانه­ باختری: رژیم صهیونیستی در تاکتیک نیروهای جبهه مقاومت که سیاست مسلح کردن کرانه­ باختری را فریاد می­زنند، گرفتار شد و توجه خود را از تحولات غزه به کرانه باختری معطوف کرد. این در حالی است که یکی از مقام های دستگاه امنیتی مصر به تازگی در مصاحبه با آسوشیتدپرس تأکید کرد، سازمان اطلاعاتی مصر در هفته­ های گذشته بارها به رژیم صهیونیستی هشدار داده بود در نوار غزه تحولی عجیب و بزرگ در حال وقوع است، ولی مقام های صهیونیست ترجیح دادند بر تحولات کرانه­ باختری متمرکز شوند.
  4. اختلافات داخلی رژیم صهیونیستی: در ماه های گذشته دستگاه­های امنیتی رژیم صهیونیستی از سویی با عملیات­های مختلف فلسطینیان ساکن اراضی 1948 میلادی درگیر بودند و از سوی دیگر تظاهرات هر روزه مخالفان بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم در اعتراض به سیاست­های جنجالی وی بخشی از توان این نیروها را به خود جذب کرده بود.
  5. دست کم گرفتن مقاومت: آنچه 15 مهر رخ داد، نتیجه­ مباهات غلط رژیم صهیونیستی به توانایی دستگاه­های امنیتی و نظامی خود بود. در واقع مقام های صهیونیست با توجه به اینکه بیشتر در نبردهای اطلاعاتی و نظامی بودند، دچار این سوء برداشت شدند با دشمنی ضعیف مواجه می­باشند.


در هر صورت آنچه رخ داده است تحولی بزرگ در نزاع رژیم صهیونیستی – فلسطین به شمار می­رود که بزرگترین قربانی سیاسی آن نتانیاهو خواهد بود. بی ­تردید نتانیاهو تنها صهیونیستی است که استمرار و طولانی شدن هر چه بیشتر جنگ به منزله روزنه­ ای کوچک برای بقای بیشتر وی در کابینه است و با پایان قریب الوقوع درگیری­ها و آغاز فرآیند تبادل اسیران، باید در فکر خداحافظی از دفتر نخست وزیری و چه بسا عرصه­ سیاسی رژیم صهیونیستی باشد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر