به گزارش راهبرد معاصر؛ هفته گذشته با افزایش التهابات ژئوپلتیکی در سرزمینهای غربی خاورمیانه، طلای جهانی به عنوان پناهگاهی برای سرمایهگذاران با افزایش تقاضای شدیدی روبرو شد. در نتیجه افزایش جو محافظهکارانه معاملهگران و سرمایهگذاران، فلز گرانبها رالی صعودی 48 دلاری را تجربه کرد.
از سوی دیگر اخبار مخابره شده از اقتصاد دوم جهان یعنی چین که به عنوان بزرگترین مصرفکننده طلا در دنیا شناخته میشود، به شیرینکامی خریداران طلا افزود. گزارش تولید ناخالص داخلی چین نشان از آن داشت که GDP این کشور سالانه 4.9 درصد در سه ماهه سوم رشد داشته است که از انتظارات بازار که در محدوده 4.4 درصدی قرار داشت، بالاتر رفت. این مهم عامل مثبتی شد تا بالهای طلای جهانی برای پرواز باز شود.
پنجشنبه هفته گذشته، نشست فدرال رزرو برگزار شد و جروم پاول رئیس بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا از تمایل بانکهای مرکزی بر ثابت ماندن نرخها در ماه نوامبر پرده برداشت. رئیس فدرال رزرو این موضوع را مشروط به آن دانست که وضعیت سطح تورم کاهشی باشد.
سناریوی تحلیلگران در صورتی که تورم ایالات متحده همچنان بالا و پایدار باقی بماند، بازگشت فد به موضع هاوکیش خود در رابطه با افزایش نرخ بهره است. در عین حال، بازدهی اوراق 10 ساله خزانهداری آمریکا اما روایتی متفاوت از لحن محتاطانه رئیس بانک مرکزی ارائه میکند. این اوراق برای اولین بار در 16 سال گذشته، در محدوده 5 درصدی قرار گرفت. با توجه به این موضوع، احتمال پایداری نرخهای سطح بالا برای مدت طولانیتری مطرح شده است. بنابراین درصورتی که از آتش جنگ کاسته شود، خریداران طلا باید احتیاط بیشتری به خرج دهند.
طلای جهانی در هفته گذشته، کار سختی برای رسیدن به تارگت اعلام شده نداشت. در حال حاضر رفتار قیمت به تکنیکالیستها نشان میدهد که سطح 1984 دلاری بهعنوان یک مقاومت جدی و همچنین نقدینگی جهتدهنده (Liquidity Zone) در نمودار طلای جهانی مطرح است.
در بازه تنظیم این گزارش، در نمودار ارزش طلا در برابر دلار، کندل یکساعته بالاتر از این سطح بسته شد. اما سفارشات فروش زیادی که در این محدوده قرار داشت، بلافاصله قیمت را به سطوح پایینتر فرستاد.
فیلدشدن این شکست میتواند باعث افت انس تا کف کانال اصلاحی شود. همچنین در صورت بازگشت مجدد قیمت به سطوح بالاتر از محدوده نقدینگی حبس شده در 1984، راه انس برای بازگشت به کانال دو هزار دلاری هموار خواهد شد./تجارت نیوز