به گزارش «راهبرد معاصر»؛ وقتی تصاویر هوایی غزه را نگاه می کنیم، می توان ابعاد فاجعه را تصور کرد که با توجه به معادله غیرمنطقی میان توانایی های نظامی نیروهای رژیم اشغالگر و تسلیحات در نظر گرفته شده که پیشرفته ترین نوع تسلیحات جهان در مقایسه با سلاح های ساده رزمندگان مقاومت است، بدیهی به نظر می آید.
ارتش رژیم صهیونیستی نیروی هوایی پیشرفته و پایگاه های نظامی دارای صدها هواپیمای جنگی از انواع مختلف در اختیار دارد و آمریکا یکی از بزرگترین تأمین کنندگان جنگنده های ارتش صهیونیستی است.
با وجود تفاوت فاحش میان توانایی های نظامی رژیم اشغالگر و مقاومت فلسطین در غزه، ناتوانی ارتش رژیم اشغالگر در پایان دادن به جنگ به نفع خود در مدت زمان کنونی ناظران را بهت زده کرده است تا جایی که بسیاری معتقدند رژیم صهیونیستی نمی تواند در این جنگ پیروز شود.
ارزیابی ها نشان می دهد رژیم صهیونیستی تاکنون از بهترین توانایی ها و قابلیت های هوایی خود استفاده کرده است و ترجیح می دهد نبرد را در سریع ترین زمان ممکن پایان دهد
هرچند رژیم صهیونیستی طبق شاخص جهانی قدرت های نظامی در سال جاری میلادی در جمع 15 رتبه برتر جهان قرار ندارد، ولی نیروی هوایی رژیم صهیونیستی یکی از پیشرفتهترین نیروهای نظامی جهان از نقطه نظر فنی به شمار می رود. ارتش این رژیم 601 فروند هواپیمای نظامی شامل 241 هواپیمای شکاری رهگیر، 32 هواپیمای تهاجمی، 15 هواپیمای ترابری، 126 فروند بالگرد، 23 هواپیمای مأموریت ویژه، 11 هواپیمای سوخترسان و 153 هواپیمای آموزشی در اختیار دارد.
رژیم اشغالگر قدس پیشرو در زمینه ساخت و استفاده از پهپادهاست و سامانه های مدرن اطلاعاتی، مراقبتی و جاسوسی، مراکز فرماندهی و کنترل پیشرفته و سامانه های پدافند هوایی یکپارچه برای مقابله با انواع تهدیدات هوایی و موشکی در اختیار دارد. ارزیابی ها نشان می دهد رژیم صهیونیستی تاکنون از بهترین توانایی ها و قابلیت های هوایی خود استفاده کرده است و ترجیح می دهد نبرد را در سریع ترین زمان ممکن پایان دهد، زیرا طولانی شدن جنگ به نفع آن ها نیست.
به راحتی نمی توان جنایت هایی را که نوار غزه و ساکنانش متحمل شده اند فهرست کرد، اما به طور خلاصه می توان گفت، حملات هوایی وحشیانه رژیم صهیونیستی زیرساخت های نوار غزه را ویران کرد و تعداد زیادی از انسان های بی گناه شهید و زخمی شدند. اینها علاوه بر فلسطینیانی است که تاکنون در نتیجه حملات هوایی آواره نقاط مختلف ازجمله سرپناه ها شده اند.
با وجود همه این جنایت ها، رژیم اشغالگر صهیونیستی به هدف مد نظر خود که پیروزی بر حماس است، دست نیافته، زیرا این جنبش فلسطینی از هفتم اکتبر شروع به شلیک موشک کرده است، راکت ها و موشک هایشان همچنان از عمق زمین بیرون می آیند، به مناطق صهیونیست نشین اصابت می کنند و پایاپای در حال مقابله با صهیونیست ها هستند.
آژیرهای خطر همچنان لرزه بر اندام صهیونیست ها می اندازد و مقاومت فلسطین هر از گاهی مکان های حیاتی رژیم صهیونیستی را هدف قرار می دهد. واقعیت این است، همه حملات هوایی رژیم صهیونیستی و مقادیر عظیم مواد منفجره تاکنون تنها باعث تخریب ساختمان ها، بیمارستان ها و مدارس و کشتار غیرنظامیان بی دفاع شده و در حمله به مواضع حماس ناکام مانده است.
مقاومت فلسطین همچنان به حملات موشکی خود از نوار غزه به سمت اراضی اشغالی ادامه می دهد و بُرد موشک ها تا تل آویو رسیده است و مبارزان فلسطینی نیز در مناطق بمباران شده غزه به درگیری با نظامیان رژیم اشغالگر مشغول هستند. ناکامی صهیونیست ها در غلبه بر حماس تأثیر منفی زیادی بر روحیه صهیونیست ها گذاشته است
از منظر نظامی، ادامه بمباران و درگیریها و به صدا درآمدن آژیر در شهرها و مناطق صهیونیست نشین مستلزم نفوذ و هک سامانههای شناسایی، هشدار و واکنش سریع است و این موضوع آمادگی مقاومت فلسطین را نشان می دهد که ساعت ها می توانند ویژگی ها و توانایی های رزمی خود را با تجهیزات مناسب حفظ کنند.
با این اوصاف، بانک اهداف تعیین شده به وسیله مقاومت قابل پیش بینی نیست و این موضوع تأثیرات روانی مخربی بر صهیونیست ها می گذارد و از هفتم اکتبر اسطوره ترسیم شده از قدرت ارتش صهیونیستی شکسته و بر همگان آشکار شده است، آنها ببر کاغذی هستند.
مقاومت فلسطین همچنان به حملات موشکی خود از نوار غزه به سمت اراضی اشغالی ادامه می دهد و بُرد موشک ها تا تل آویو رسیده است و مبارزان فلسطینی نیز در مناطق بمباران شده غزه به درگیری با نظامیان رژیم اشغالگر مشغول هستند
در تاریخ عملیات های نظامی ثابت شده است عملیات های هوایی پایان نبرد را مشخص نکرده اند، بلکه سربازان و پیاده نظام هستند که موقعیت خود را در میدان نبرد تثبیت و اوضاع را کنترل می کنند. این موضوع در میدان نبرد غزه همچنان محقق نشده است. آنچه کار را برای ارتش رژیم اشغالگر دشوارتر میکند، وجود تونلهایی است که مقاومت در غزه ایجاد کرده اند و آنها را قادر میسازد مانع برتری نیروهای رژیم صهیونیستی در انجام وظایفشان شوند.
اعتقاد بر این است، مقاومت در غزه می تواند با انجام حملات پیشگیرانه علیه فرودگاه ها و سایت های تسلیحاتی و تجهیزاتی قبل از انجام حملات رژیم صهیونیستی با تهدیدات هوایی و موشکی آنها مقابله کند. این کار با استفاده از موشک، توپ، خمپاره، پرتابگرها، یگان ویژه و پهپاد یا مقابله با هواپیماها و موشکها با تمامی سلاحهای موجود ازجمله موشکهای ضد هوایی و مسلسلها انجام میشود.
یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به تازگی گفت، این رژیم جنگ را متوقف نخواهد کرد و هیچ اعتراضی به ادامه آن برای یک سال کامل ندارد. هرچند این اظهارنظر نشان میدهد رژیم اشغالگر توانایی تداوم جنگ دارد، اما طبق تحلیل ناظران از توانایی های ارتش رژیم اشغالگر، ادعاهای وزیر جنگ منطبق بر واقعیت نیست.
درواقع، آنچه وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مدعی شده، در چارچوب جنگ روانی است و نه چیزی بیشتر. جنگ غزه نبرد اراده هاست و رژیم صهیونیستی تحمل جنگ طولانی مدت ندارد، زیرا پیامدهای آن جنگ، هزینههای اقتصادی آن و باری که بر دوش تل آویو خواهد گذاشت، قابل تحمل نخواهد بود.
دلیل دیگر، افزایش انتقادات بین المللی است که خواستار پایان دادن به تجاوزگری صهیونیست ها هستند. آنچه در غزه رخ می دهد، چیزی جز نسل کشی و جنایت جنگی نیست که عاملان آن باید به دادگاه کیفری بین المللی معرفی شوند.
برآوردهای اولیه رژیم صهیونیستی نشان داد جنگ غزه 200 میلیارد شِکِل (51 میلیارد دلار) برای این رژیم هزینه دربر داشته است. این تخمینها بر این مبنا بود که وضعیت جنگی بیش از یک سال طول نمیکشد، جبهههای دیگری ایجاد نمیشود و سربازان ذخیره زود به سر کار بازمیگردند. این در حالی است که جنگ غزه تاکنون باعث شده 760 هزار صهیونیست شغل خود را از دست دهند. همه این موارد در صورت طولانی شدن جنگ خسارت های زیادی به رژیم صهیونیستی وارد می کند.