پیش بینی بورس چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۲-راهبرد معاصر

پیش بینی بورس چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۲

بازار سهام در جریان دادوستد‌های روز سه‌شنبه، نوسان جزئی دیگری را تجربه کرد. عملکرد مطلوب نمادهای کوچک و متوسط بازار باعث شد تا شکاف میان نماگر اصلی و شاخص هم‌وزن بیش از پیش باشد. چرخش پول در نمادها ادامه دارد و همین موضوع باعث شده است، به‌رغم بازار متعادل، برخی نمادها رشد خوبی را تجربه کنند و بازار، منفی سنگینی نخورد. با این وجود سرنوشت بازار در آخرین روز معاملاتی هفته چه خواهد شد؟
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۱ - ۲۱ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 12
کد خبر: ۲۱۸۲۳۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ در پایان معاملات چهارمین روز هفته، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت اندک 0.06 درصد، معادل هزار و 293 واحد از ارتفاع این شاخص در سطح دو میلیون و 161 هزار و 266 واحدی باقی ماند.

افزایش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی مخالف جهت را به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن با رشد 0.27 درصدی (معادل هزار و 994 واحد)، تا پله 752 هزار واحدی پیش رفت. شاخص‌ کل فرابورس نیز با افت 0.27 درصدی معادل 70 واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح 26 هزار و 266 واحدی قرار گرفت.

 تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) را در روز سه‌شنبه، پنج هزار و 431 میلیارد تومان نشان می‌داد. گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات چهارمین روز هفته را نیز 9.1 میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد.

کارشناسان معتقدند هر چه حجم معاملات در محدوده‌های فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشم‌انداز روشن‌تری از موج تازه بازار در ذهن سهامداران ترسیم می‌شود. چرا که ورود سهامداران تازه‌نفس، راه تداوم صعود را هموارتر می‌کند.


همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه آنها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان معاملات روز سه‌شنبه بورس، خبر از خروج 277 میلیارد و 300 میلیون تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی می‌دهد.

 بازار در نیم ساعت پایانی معاملات روز سه‌شنبه، با عرضه‌ مواجه شد. این عرضه‌ها باعث شد تا نماگر اصلی تالار شیشه‌ای رخ سرخ به خود گیرد. در همین حال گردش نقدینگی در نمادهای متوسط و کوچک بازار ( آن دسته از سهامی که شناوری پایین‌تری داشتند) ادامه داشت. از همین رو، شکاف میان شاخص هم‌وزن و شاخص کل به حدی رسید که این دو نماگر در دو سوی متفاوت دامنه نوسان خود ایستادند.


همان‌گونه که پیشتر گفته شده است، ماهیت رفتار اصلاحی بورس در مقطع فعلی، متفاوت از ماه‌های گذشته دنبال می‌شود. به طور مثال، نه تنها بازار در روزهای منفی خود، اصلاح سنگینی نمی‌کند بلکه برخی از صنایع و گروه‌ها به دلیل چرخش نقدینگی، مثبت نیز می‌شوند.

روز سه‌شنبه با وجود اینکه تعداد نماد‌های منفی بیش از نماد‌های مثبت بازار بود، ارزش سفارش‌های فروش روی تابلو نمادهای سهامی کمتر از سفارش‌های خرید بود. این دست از رفتارهای بازار نشان می‌دهد تمایل به صعود بیش از اصلاح است و بازار برای شروع دوباره نیاز به بهانه‌ای برای رشد دارد.

در راستای پیش بینی بورس آخرین روز هفته، به نظر می‌رسد چرخش نقدینگی در سهام بورسی ادامه یابد و به موجب همین امر، تعادل بازار ادامه خواهد یافت. با این وجود عرضه‌های آخر وقت بازار روز سه‌شنبه، ممکن است رخ بازار را به ویژه در نمادهای بزرگ در نیمه اول معاملات منفی سازد./تجارت نیوز

ارسال نظر