ماهواره «ناهید ۲»، اوج تبلور غرور ملی ایرانیان-راهبرد معاصر
بازداشت مدعی نفوذ در دستگاه قضایی اعلام محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در جاده‌های کشور مشاهده سیاه‌گوش در یکی از زیستگاه‌های اشنویه آغاز پرداخت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از ۲۳ آبان ماهواره استارلینک به زمین سقوط کرد شوک به بازنشستگان با عدم پرداخت حقوق‌ها در این ماه تازه‌ترین معافیت‌های سربازی در سال ۱۴۰۳ | خبر مهم درباره مشمولان بالای ۳۵ سال صدور اعلان نارنجی هواشناسی برای ۵ استان | تهران هشدار گرفت یک عضو شورای شهر چرام به اتهام ارتشا بازداشت شد قاضی دیوان عالی کشور: انتقال اموال برای نپرداختن مهریه قابل تعقیب کیفری است خبر خوش صندوق ذخیره فرهنگیان|واریز ۲ هزار میلیارد تومان به حساب فرهنگیان بازنشسته انتصابات جدید در شهرداری تهران + جزئیات همسان سازی حقوق بازنشستگان به ایستگاه آخر رسید علی سلامت کیست؟ | جزئیات ماجرای شکایت ده‌ها زن همدانی | زمان و محل اجرای حکم اعلام شد ورود دستگاه قضا به ماجرای رفتار غیرمتعارف در کارخانۀ لبنی
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

ماهواره «ناهید ۲»، اوج تبلور غرور ملی ایرانیان

پرتاب ماهواره «ناهید ۲» نقطه عطفی در دستیابی به فناوری‌های مخابراتی در ایران اسلامی خواهد بود. فناوری بومی‌شده که دستان پرتوان دانشمندان ایرانی آن را طراحی و اجرا کرده و اوج تبلور غرور ملی ایرانیان است.
ملیحه زرین پور؛ کارشناس مسائل اجتماعی
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۸ - ۰۷ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 28
کد خبر: ۲۲۰۱۲۰

ماهواره «ناهید ۲»، اوج تبلور غرور ملی ایرانیان

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ ایران فراز و نشیب های بسیاری از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون از سر گذرانده؛ فراز و نشیب هایی که در بسیاری مواقع و برهه ها افتخار و غرور به دنبال داشته است. اما آنچه در این سال ها عشق مردم مسلمان را به میهن اسلامی دوچندان و غرور و شادی را در کنار کمبودها، تحریم ها و توطئه های دشمن به دلشان تزریق کرده، کسب افتخارات علمی، فناوری و فضایی در کنار پیشرفت های نظامی و دفاعی است.

از مهم ترین دستاوردهای کشورمان در عرصه ماهواره ای می توان ماهواره «ناهید 2» را عنوان کرد که نخستین گام کشورمان از برنامه راهبردی دستیابی به ماهواره مخابراتی زمین آهنگ است


حیرت دنیا از مهارت متخصصان ایرانی

ساخت واکسن های مهمی همچون کرونا، پرتاب ماهواره، ساخت موشک های پیشرفته ازجمله هایپرسونیک و پهپاد ازجمله دستاوردهایی است که گاه چنان بزرگ و شگرف می نماید که حیرت و تعجب جهانیان را برمی انگیزد که نمونه این حیرت در ساخت تلسکوب در کلاس جهانی هابل بود.


این پیشرفت ها گاه چنان ناباورانه هستند که همچون پرتاب ماهواره بر و ماهواره های تولید شده به دست مهندسان جوان ایرانی که غربی ها تا قبل از رونمایی آن را بزرگنمایی جامعه علمی ایران و کذب می خواندند، نشان دهنده پشتکار و هوش مهندسان ایرانی است. آنها حدیث پیامبر مکرم اسلام (ص) را درباره هوش و نبوغ ایرانی نشنیده اند که فرمودند «اگر علم در ثریا هم باشد، مردمانی از پارس به آن دست می یابند».


ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی فارغ از دستاوردهای بسیاری که در عرصه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کسب کرده است، در عرصه علمی و فناوری به ویژه حوزه فضایی و ماهواره ای حرف های بسیاری برای گفتن دارد.


«ناهید ۲»، در مسیر افتخار

از مهم ترین دستاوردهای کشورمان در عرصه ماهواره ای می توان ماهواره «ناهید 2» را عنوان کرد که نخستین گام کشورمان از برنامه راهبردی دستیابی به ماهواره مخابراتی زمین آهنگ است؛ ماهواره ای که قرار است بر مبنای دو دسته مأموریت پرتاب شود و اهداف مهمی دنبال کند.


به گفته مسئولان کشورمان، صنعت فضایی در دولت سیزدهم به مدار بازگشت؛ چنانچه در دو سال اخیر ۹ پرتاب فضایی انجام شد که معادل پرتاب‌هایی است که در ۱۰ سال گذشته انجام شده بود. اکنون چند ماهواره ازجمله «ناهید ۲» در آستانه پرتاب هستند و چند ماهواره عملیاتی وجود دارند.


«ناهید ۲» که به زودی پرتاب می شود، در مأموریت‌های اولیه خود بر توسعه و آزمایش فناوری‌های اساسی مورد نیاز مسیر راهبردی ازجمله آزمون انتقال مداری با استفاده از پیشرانش تک‌مؤلفه‌ای و دستیابی به عمر عملیاتی دو سال، آزمون موقعیت‌یابی رادیویی مستقل از GPS با قابلیت استخراج TIE، آزمون اعمال گشتاور وضعیت با استفاده از پیشرانش و مأموریت‌ مخابراتی ازجمله ارتباط مخابراتی F&S، اندازه‌گیری تشعشعات (دزیمتری) تمرکز دارد و آزمون ارتباط هم زمان تلفنی به عنوان مأموریت کاربردی و بعدی آن در نظر گرفته شده است.


مأموریت های مخابراتی

باید تأکید کرد، ماهواره‌های ناهید 1 و 2 به سفارش سازمان فضایی ایران برای مأموریت‌های مخابراتی در پژوهشگاه فضایی ایران ساخته شدند. ازجمله مأموریت های ناهید را می توان انتقال مداری با استفاده از پیشرانش شیمیایی و اعمال گشتاور وضعیت با استفاده از پیشرانش گاز گرم برای نخستین بار در کشور، دستیابی به عمر عملیاتی دو سال در فضا و آزمون زیرسامانه‌های پلتفرم ماهواره برای عملکرد صحیح بیان کرد.


از موقعیت یابی رادیویی تا فناوری های مخابراتی

این ماهواره ساخت دانشمندان و متخصصان کشورمان همچنین مأموریت موقعیت‌یابی رادیویی مستقل از GPS با قابلیت استخراج TLE‏، ردگیری و کنترل موقعیت‌یابی یک مأموریت فضایی دارای مانور و ارتقای دقت نشانه‌روی از  یک تا سه درجه را برعهده دارد.


پرتاب ماهواره «ناهید ۲» نقطه عطفی در دستیابی به فناوری های مخابراتی در ایران اسلامی خواهد بود؛ فناوری بومی شده که دستان پرتوان دانشمندان ایرانی آن را طراحی و اجرا کرده و اوج تبلور غرور ملی ایرانیان است.

ماهواره‌های ناهید 1 و 2 به سفارش سازمان فضایی ایران برای مأموریت‌های مخابراتی در پژوهشگاه فضایی ایران ساخته شدند


ازجمله دیگر مأموریت های اولیه «ناهید ۲» را می توان ارتباط مخابراتی ذخیره و ارسال با قابلیت پشتیبانی از 254 کاربر با پروتکل پیچیده و نوین، آزمون ارتباط هم زمان تلفنی توسط ماهواره در لینک KU‏، اندازه‌گیری تشعشعات (دریمتری)، برقراری ارتباط ایمن میان دستگاه‌های ردیابی و مرکز کنترل مأموریت بیان کرد.


زمان پرتاب ماهواره «ناهید ۲» هنوز به طور رسمی اعلام نشده است، اما بعد از پرتاب مأموریت های شگرف بسیاری عمل خواهد کرد؛ چنانچه ماهواره «ناهید 2»  با جرم 120 کیلوگرم به وسیله پرتابگر سیمرغ در مدار 500 کیلومتری با شیب 56 درجه تزریق خواهد شد. این ماهواره علاوه بر توسعه راهبرد مخابراتی کشور توان ارائه خدمات کاربردی ذخیره و ارسال داده و تماس صوتی میان دو کاربر و سنجش تشعشعات فضا را داراست.


عایق‌های چندلایه، پوشش‌های رنگی، هیترها، سنسورها، واشرها و لایی‌ها در کنار بُرد کنترل حرارت، مجموعه زیرسیستم کنترل حرارت را در ماهواره «ناهید 2» تشکیل می‌دهند. کنترل حرارت این ماهواره با توجه به خطراتی که یخ‌زدگی و بالا رفتن دما در پیشرانه‌های شیمیایی به همراه دارد، از اهمیت ویژه ای برای حفظ ایمنی ماهواره برخوردار است.


در این ماهواره از هیترهای متعدد برای حفظ دمای قابل قبول مخازن پیشرانه و فشارنده استفاده شده است. همین طور افزایش قابل توجه دما در محل تراسترها اتفاق می‌افتد که با استفاده از سپرهای حرارتی کنترل می‌شود.


می توان ازامکانات زیر سیستمی «ناهید ۲» موقعیت پایدار سه محوره و دقت نشانه روی یک تا سه را بیان کرد. باید گفت، ماهواره «ناهید ۲» یکی از مهم ترین و کامل ترین دستاوردهای حوزه فضایی و فناوری خواهد بود و حسگرهای تعیین وضعیت شامل خورشید مغناطیس‌سنج، جای‌روی نرخی و عملگرهای کنترل وضعیت شامل عملگر مغناطیسی و چرخ عکس العملی است که با الگوریتم مختص این ماهواره هدایت می‌شوند و می توانند بهترین دقت ممکن را برای ماهواره «ناهید 2» فراهم آورند.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده