علل یائسگی زنان در سنین کمتر-راهبرد معاصر
واژگونی اتوبوس در جاده زاهدان به زابل / ۲۸ نفر مصدوم شدند وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد ویتامین دی به درمان دیابت کمک می‌کند؟ پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

علل یائسگی زنان در سنین کمتر

یائسگی در زنان معمولا از ۴۸ تا ۵۲ سالگی رخ می‌دهد. ولی بسیاری از زنان، خیلی زودتر از موعد یائسه می‌شوند. خیلی از زنان نیز تا حدود ۵۷ سالگی قاعده می‌شوند و همچنان امکان باروری دارند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۹ - ۲۴ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 14
کد خبر: ۲۲۳۳۸۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ تجربه هر زنی از یائسگی متفاوت است، اما طبق گفته کارشناسان، بیشتر زنان به طور میانگین بین ۴۸ تا ۵۲ سالگی یائسه می‌شوند؛ یعنی سیکل قاعدگی برای همیشه در آن‌ها متوقف می‌شود و امکان باروری نیز به صفر می‌رسد. در این میان بعضی از زنان زودتر از موعدِ مورد اشاره پزشکان و علم پزشکی یائسه می‌شوند. بعضی از آن‌ها حتی قبل از ۴۰ سالگی به یائسگی می‌رسند و امکان باروری را برای همیشه از دست می‌دهند. البته با کمک علم پزشکی، تعدادی از آن‌ها را می‌توان به سیکل قاعدگی برگرداند، اما این اتفاق برای همه زنان مصداق ندارد.

به گفته پزشکان، ژنتیک، سبک تغذیه، کم‌تحرکی، چاقی و اضافه‌وزن، برخی بیماری‌ها، برخی جراحی‌ها، پرتو درمانی و دلایل دیگر در یائسه شدن پیش از موعد یا زودرس تاثیر دارند.

دکتر طاهره لباف، متخصص زنان و زایمان درباره دلایل یائسگی پیش از موعد توضیح می‌دهد: یک دلیل این که بعضی از زنان در سنین پایین یائسه می‌شوند، ژنتیکی است. بعضی‌ها مادر، خواهر، خاله‌شان در سنین پایین یائسه شده‌اند. همچنین مصرف برخی دارو‌ها مثل شیمی‌درمانی و رادیوتراپی می‌تواند منجر به یائسگی زودرس شود. بعضی از این‌ها با کمک پزشک قابل درمان است، ولی همیشه خیر.

این متخصص زنان، این موضوع مهم را هم مطرح می‌کند که یائسگی به طور ناگهانی اتفاق نمی‌افتد و چند سال قبل از رسیدن دوره یائسگی، اتفاقاتی برای دوران قاعدگی خانم‌ها رخ می‌دهد؛ مثلا زود به زود قاعده می‌شوند، قاعدگی نامنظمی دارند، مقدار خونریزی‌شان کمتر یا زیادتر از قبل می‌شود که البته این‌ها مساله مهمی نیست. سپس تخمدان‌ها استروژن کمتری تولید می‌کنند و به تدریج فعالیت خود را از دست می‌دهند و زن به سمت یائسگی پیش می‌رود.

دکتر لباف درباره سن تقریبی یائسگی توضیح می‌دهد: یائسگی معمولا از ۴۸ تا ۵۲ سالگیِ زن اتفاق می‌افتد. ولی ما زنانی را هم داریم که تا ۵۶ – ۵۷ سالگی هم قاعده می‌شوند، مشکل خاصی ندارند و ما حتی از آن‌ها بیوپسی آندومتر (روشی برای بررسی مشکلات رحم ازجمله عفونت و سرطان) می‌گیریم تا ببینیم عارضه‌ای نداشته باشند و می‌بینیم که تخمدان‌هایشان هم فعالیت معمول خود را دارند. ولی به طور نرمال، اکثر زنان نهایتا تا ۵۲ سالگی یائسه می‌شوند.

این متخصص زنان تاکید می‌کند که یائسگی عینی اتمام قاعدگی و باروری زن. بقیه مسائل زنان بعد از یائسگی سر جای خود می‌ماند و اتفاق ناگوار غیرقابل برگشتی برای زنان رخ نمی‌دهد؛ بنابراین نیاز نیست نگران آن شوند. / همشهری آنلاین

ارسال نظر
آخرین اخبار