به گزارش راهبرد معاصر؛ مهناز امینی با اشاره به اینکه سندروم پای بیقرار در بیماران مبتلا به دیابت، علامتی شایع است اظهار کرد: این بیماران به علت ابتلا به دیابت، دچار اختلالات خواب نیز میشوند، چون سندروم پای بیقرار در این بیماران باعث میشود که فرد دیرتر به خواب برود و در نتیجه این رفتار، بی خوابی و کاهش کیفیت خواب را تجربه کند و صبح با احساس خستگی از خواب بیدار و در طول روز احساس خواب آلودگی کند. همچنین، اطرافیان فرد متوجه صدای تنفس بیش از حد او در هنگام خواب (خرخر) میشوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: علائم شایع سندروم پای بیقرار بیرون دادن پاها از زیر پتو و قرار دادن آنها در جای خنک، به وجود آمدن احساس ناخوشایندی در پاها و بدن فرد، متوجه شدن پرش ناگهانی دست و پای فرد بیمار در خواب، توسط اطرافیان، است؛ لذا سندروم پای بی قرار یک علامت بسیار شایع بوده و با توجه به ناشناخته بودن این علامت، فرد متوجه علائم آن نمیشود به همین دلیل هم به موقع به پزشک مراجعه نمیکند و سالیان زیاد این علامت را دارد، بدون اینکه اطلاع داشته باشد که به کدام متخصص باید مراجعه کند. افرا مبتلا به این بیماری ممکن است در صورت عدم پرسش پزشک متوجه بیماری خود نشوند.
دکتر امینی در خصوص اقدامات بهداشتی موثر در رفع علائم سندروم پای بیقرارگفت: اولین اقدامهای بهداشتی، خودداری از سرپا ایستادن زیاد، آویزان نبودن پاها، خودداری از پوشیدن لباسهای تنگ، قرار دادن پاها در سطح قلب و بدن جهت کاهش احتتقان پاها، مصرف خوراکیهایی در شب مانند اسفناج خام، جوپرک و شام سبک است. درمانهای مختلفی برای علائم این بیماری وجود دارد که متاسفانه برخی از بیماران جهت کاهش علائم ناشی از سندرم پای بیقرار که از آن اطلاع کافی ندارند، به مصرف مواد مخدر روی میآورند.
وی گفت: بیش از ۱۵ سال است که کلینیکهای خواب در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در درمانگاه تخصصی بیمارستان روانپزشکی ابن سینا و کلینیک ویژه بیمارستان امام رضا (ع) فعالیت داشته و با تعرفههای دولتی به درمان بیماران میپردازد. /بهداشت نیوز