لودریان: مصمم به ایجاد مذاکره میان تهران و واشنگتن هستیم-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

لودریان: مصمم به ایجاد مذاکره میان تهران و واشنگتن هستیم

وزیر خارجه فرانسه اظهار داشت که تهران و واشنگتن کمتر از یک ماه زمان دارند تا پیش از آغاز دور چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران، تن به مذاکره دو طرفه دهند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۲ - ۱۱ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 03
کد خبر: ۲۳۸۵۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر؛ ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه شب گذشته به نمایندگان مجلس این کشور در پاریس گفت: ایران و ایالات متحده بیش از یک ماه فرصت دارند تا گفت و گو را برای کاهش تنش ها در خاورمیانه آغاز کنند.

 

وی از دو طرف خواست که قبل از آن که ایران گام چهارم را در کاهش تعهدات هسته ای در ششم نوامبر (۱۵ آبان) اجرایی کند، قدمی در راستای دیدار و گفت و گو بردارند.

 

سخنان وزیر خارجه فرانسه در حالی بیان می شود که حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با میانجیگری های مکرون رئیس جمهوری فرانسه حاضر به دیدار و گفت و گو با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نشد.

 

لودریان درباره گزارش اخیر نشریه پولیتیکو که مدعی شده بود طرح چهار بندی فرانسه برای آوردن ایران و آمریکا پای میز مذاکره شکست خورده هم اظهارنظر کرد و گفت: «از نظر ما این طرح‌ها که تا به حال موفقیت‌آمیز نبوده‌اند هنوز روی میز هستند.»

 

لودریان گفت: «الان، ایران و آمریکا است که از این فرصت مختصر بهره بگیرند چون ایران برنامه‌های خود را برای برداشتن گام‌های جدید جهت کاستن از تعهدات خود ذیل توافق هسته‌ای در ماه نوامبر اعلام کرده و این اقدامات خطر دامن زدن به تنش‌های جدید را در بردارند.»

 

واشنگتن بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریک‌آمیز مانند قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی، اعزم یک ناوگروه، چند بمب‌افکن بی‌-۵۲ و چند جنگنده اف-۲۲ به منطقه و تحریم وزیر خارجه ایران روی آورده است.

 

جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این اقدام یک سال «صبر راهبردی» را در دستور کار قرار داد و به طرف‌های توافق هسته‌ای به ویژه کشورهای اروپایی که وعده جبران خروج آمریکا را می‌دادند مهلت داد به تعهدات خود ذیل توافق هسته‌ای عمل کنند.

 

با گذشت یک سال و محقق نشدن وعده‌های اروپا، شورای عالی امنیت ملی ایران در بیانیه‌ای روز ۱۸ اردیبهشت‌ماه به طرف‌های توافق هشدار داد در صورتی که ظرف ۶۰ روز به تعهدات خود در زمینه‌های نفتی و بانکی عمل نکنند ایران طبق مفاد برجام، از تعهدات خود ذیل این توافق خواهد کاست.

 

جمهوری اسلامی ایران تا کنون در سه گام گام از تعهدات خود کاسته است.

 

اولین گام ایران در کاهش تعهدات، عبور از سقف ۳۰۰ کیلوگرمی ذخایر اورانیوم غنی‌شده ۳.۶۷ درصد، عدم فروش آب سنگین و مازاد اورانیوم غنی‌شده بود که در تاریخ هجدهم اردیبهشت اعلام شد. گام دوم روز شانزدهم تیر و با بیانیه‌ای دولت مبنی بر افزایش سطح غنی‌سازی از ۳.۶۷ درصد اجرا شد.

 

گام سوم ایران برای کاهش و توقف برخی تعهدات ذیل برجام که از ۱۵ شهریورماه شروع شد بیشتر مربوط به برداشتن محدودیت‌ها روی فعالیت‌های تحقیق و توسعه (R & D) از جمله توسعه و راه‌اندازی نسل جدید سانتریفیوژها در تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم بود.

 

سازمان انرژی اتمی ایران امروز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «کاهش تعهدات هسته‌ای کشور که بر مبنای بندهای پیش بینی‌شده در برجام و به منظور رسیدن به تعادل در تعهدات کشور در مقابل بهره‌گیری از مزایای این توافق انجام می‌شود، امری قانونی و حقوقی بوده و هیچ نقض تعهدی در آن وجود ندارد.»

 

در ادامه این بیانیه آمده است: «همانگونه که بارها از سوی مسؤولان نظام اسلامی تذکر داده شده است، در صورتی که طرف های توافق برجام به تعهداتشان احترام بگذارند و آنها را عملیاتی کنند، جمهوری اسلامی ایران نیز به اجرای کامل برجام باز خواهد گشت.»

 

سفیر فرانسه: مکرون به دنبال برقرار آتش‌بس اقتصادی میان ایران و آمریکاست

 

سفیر فرانسه در تهران در ملاقات با رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن ‌و کشاورزی تهران با اشاره به عزم و اراده قوی دولت این کشور برای کاهش تنش‌های سیاسی ایجاد شده بین ایران و ایالات متحده، اعلام کرد که تلاش‌های امانوئل مکرون، رییس‌جمهور فرانسه، بر این است که یک آتش‌بس اقتصادی میان ایران و آمریکا برقرار شود.

 

فیلیپ تیه‌بو که همراه با رایزن بازرگانی سفارت فرانسه در اتاق تهران با مسعود خوانساری دیدار داشت، پیشنهاد برقراری خط اعتباری مالی میان اتحادیه اروپا و ایران را یکی از راهکارهای دولت متبوعش برای حل مشکلات پیش آمده ناشی از تحریم دولت آمریکا علیه ایران عنوان کرد و افزود: شرکت‌های فرانسوی علاقه زیادی به ادامه همکاری‌های اقتصادی و تجاری با ایران دارند و دولت فرانسه نیز در حال متقاعد کردن شرکت‌های کوچک و متوسط این کشور و رفع نگرانی‌ها برای همکاری با بازار ایران است.

 

وی با بیان اینکه آمارها نشان می‌دهد که در شش ماهه ابتدای سال جاری میلادی، حجم مبادلات تجاری میان اتحادیه اروپا و ایران به شدت کاهش یافته ‌است، به سازوکار اینستکس اشاره کرد و افزود: ما دلسردی ایران بابت تاخیر در اجرای این ساز و کار مالی و زمان‌بر شدن آن را درک می‌کنیم، اما به دنبال آن هستیم که یک مکانیزم مالی پایدار و طولانی‌مدت میان دو طرف برقرار شود تا پویایی بیشتری داشته باشد.

 

سفیر فرانسه در تهران در ادامه گفت: دولت فرانسه و دیگر دولت‌های سهیم در اینستکس به طور جدی در تلاش هستند تا این ساز و کار مالی اجرایی شود اما شرط دیگر این اتفاق آن است که شرکت متناظر اینستکس در ایران نیز هر چه سریع‌تر شروع به کار کند.

 

به گفته وی، دولت فرانسه به دنبال آن است که دیگر کشورهای اتحادیه اروپا را نیز به عضویت در اینستکس درآورده و تعداد کشورهایی که به این ساز و کار مالی پیوسته‌اند را افزایش دهد.

 

فیلیپ تیه‌بو همچنین در این ملاقات از سفر مجدد رییس اینستکس به تهران طی اواخر ماه اکتبر سال جاری (اوایل آبان ماه) خبر داد و افزود: قرار است در این سفر، رییس اینستکس ملاقات‌هایی با بخش‌ خصوصی ایران و شرکت‌های ایرانی طرف تجاری با اتحادیه اروپا داشته باشد و زمینه اجرایی شدن هرچه سریع‌تر این ساز و کار مالی مورد بررسی قرار گیرد.

 

رییس اتاق بازرگانی تهران نیز در این ملاقات با بیان اینکه زمینه همکاری اقتصادی بنگاه‌های کوچک و متوسط ایران و اتحادیه اروپا فراهم است، گفت: با این حال، مشکل جدی کماکان عدم اجرایی شدن اینستکس است و این در حالی است که شرکت متناظر این ساز و کار مالی در ایران، به ثبت رسیده و با استقرار دفتر کاری آماده ورود به عرصه فعالیت است.

 

مسعود خوانساری با اشاره به اینکه مبادلات تجاری میان ایران و اتحادیه اروپا را می‌توان بر اساس مکانیزم تهاتر به پیش برد، افزود: به نظر می‌رسد مشکل اصلی بر سر راه شروع به کار اینستکس، تزریق منابع مالی به این صندوق است و با توجه به تحریم نفت ایران و عدم خرید از طرف کشورهای اروپایی، از روش‌های دیگری باید برای تزریق پول در اینستکس استفاده کرد.

 

وی سپس به آمادگی اتاق تهران برای معرفی شرکت‌های ایرانی به شرکای فرانسوی و اعتبارسنجی بنگاه‌های بخش ‌خصوصی ایران اشاره کرد و افزود: اروپا باید درک کند که اگر اینستکس یا هر مکانیزم مشابه و جایگزین دیگری که بتواند موتور همکاری‌های اقتصادی ایران و اروپا را راه بیندازد، عملیاتی نشده و به کار گرفته نشود،

 

در آن صورت حتما فاصله تعاملات تجاری میان ایران و اروپا بیشتر شده و شرکت‌ها و کشورهای دیگری جایگزین اروپا در مناسبات اقتصادی با ایران می‌شوند.

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
روشن
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۲
0
0
ایران اسلامی با قدرت منطق با منطق قدرت! مستکبرانه کشور غیر مستقل و پادوی آمریکا که نقش ماهی انگل در همراهی کوسه درنده شیطان بزرگ مقابله خواهد کرد!
آخرین اخبار