وزیر خارجه چین: ایران شریک راهبردی ما در خاورمیانه است توییت عراقچی به زبان چینی پس از دیدار با وانگ‌یی + عکس عراقچی پیام کتبی پزشکیان به رئیس‌جمهور چین را به وانگ‌یی تسلیم کرد عراقچی: تلاش‌های اسرائیل برای منحرف کردن دیپلماسی واضح است عراقچی: پزشکیان به زودی به چین سفر می‌کند معاون عراقچی: هیچ معجزه‌ای فردای روز توافق اتفاق نمی‌افتد قتل‌عام گردشگران در حمله مسلحانۀ کشمیر گروسی: ایران در تعامل با مذاکرات هسته‌ای جدی است ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم

دوماه سرنوشت‌ساز برای محمد بن سلمان

پایگاه خبری «اویل پرایس» آمریکا نوشت: آینده محمد بن سلمان ولیعهد عربستان ۲ ماه آینده رقم می‌خورد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۹ - ۱۵ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 07
کد خبر: ۲۴۲۳۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ اویل پرایس در یادداشتی به شرایط «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان در عرصه‌های داخلی و خارجی پرداخته و بحرانی ناگزیر را برای او در داخل کشور پیش بینی می‌کند.

در این یادداشت آمده است، اعتراف محمد بن سلمان به اشتباه قتل «جمال خاشقجی» موج انتقادات تضعیف کننده موقعیتش در داخل و خارج عربستان را تشدید کرد.

محمد بن سلمان از زمان مطرح شدن به عنوان بازیگر اصلی در دولت عربستان با موج گسترده انتقادات از سوی طیف وسیعی از مخالفان از جمله «خالد الفالح» وزیر انرژی روبرو شد. پاسخ بن سلمان به این انتقادات حذف مخالفانی مانند وزیر انرژی و چند بازیگر قدرتمند دیگر از عرصه سیاسی بود. این استراتژی در حال حاضر با به کار گرفتن نفرات خودی به ویژه در مورد واگذاری سهام «آرامکو» در حال پیگیری است؛ عرصه‌ای که بن سلمان به آن به عنوان عامل مقوم سلطنت خود می‌نگرد.

اما عملیات پهپادی علیه ۲ پالایشگاه آرامکو که به نظر می‌رسد شدتش توسط رسانه‌ها و تحلیلگران به خوبی درک نشده است، این روند را متوقف کرد. باید توجه داشت به رغم اظهارات خوش بینانه عربستان برای بازگرداندن این پالایشگاه به ظرفیت تولید اولیه، ترمیم خسارات مذکور در چند روز امکان پذیر نیست. حتی در صورت رفع خسارات فنی وارده و بازگشت ظرفیت تولید نفت عربستان به میزان پیشین، باید به تغییرات ناشی از این عملیات در عرصه جهانی توجه داشت. اکنون کاملا مشخص شده است که قلب بازار جهانی نفت با سیستم‌های تسلیحاتی ابتدایی در بهترین حالت متحمل خسارات عمده و در بدترین حالت نابود می‌شوند.

این امر سبب شده است عربستان قادر به توصیف خود به عنوان تولید کننده نفتی که امنیت تامین انرژی جهانی به آن وابسته است، نباشد. شمار اندکی از پهپاد‌ها ظرفیت تولید مازاد عربستان را از بازار خارج کرد و برخلاف روایت‌های دولتی، هنوز این ظرفیت باز نگشته است.

باید تحولات اخیر منطقه‌ای مانند اجتناب عربستان از درگیری با ایران، تغییر رویکرد امارات به ایران و عدم حمایت آمریکا از عربستان در مقابل ایران را در نظر داشت. ضمن این که موضع اخیر آمریکا در ماجرای عملیات پهپادی نه تنها موقعیتش در منطقه را تضعیف کرده بلکه عملا باب مخالفت‌های داخلی با بن سلمان را باز کرده است.

این مهم در اظهارات منابع عربی و غربی قابل ملاحظه است. انتشار گزارش‌هایی در مورد مخالفت‌های فزاینده با بن سلمان در خاندان سلطنتی موید ورود وی به بحرانی جدی است. تصمیم در مورد آینده ولیعهد در ۲ ماه آینده اتخاذ می‌شود. جنگ یمن و عملیات علیه پالایشگاه‌های آرامکو نقش مهمی در این موضوع ایفا خواهند کرد. حلقه مفقوده این جریان در دسترس نبودن بدیلی به جای بن سلمان است و به نظر می‌رسد در مدت زمان اندک پیش رو، یافتن مدعی واقعی غیرممکن باشد. اکنون تنها ابزار بن سلمان برای ابقا در قدرت، پروژه‌های تغییر و اصلاح است.
 
منبع: میزان
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار