به گزارش راهبرد معاصر؛ در پایان معاملات اولین روز کاری هفته جاری، دماسنج اصلی تالار شیشهای با افت 0.74 درصدی، معادل 15 هزار و 674 واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و 98 هزار و 470 واحدی قرار گرفت.
افت ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هموزن بهعنوان نشاندهنده روند عمومی قیمت شرکتهای کوچک و متوسط، عملکردی موازی به ثبت رساند. شاخص هموزن نیز با کاهش 0.6 درصدی (معادل چهار هزار و 190 واحد) در پله 689 هزار واحدی قرار گرفت.
تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم) را در روز شنبه، هزار و 838 میلیارد تومان نشان میداد. این تابلو همچنین حجم معاملات روز شنبه را 5.3 میلیارد برگه سهم نشان میدهد.
از سوی دیگر، بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز از خروج سرمایه آنها از بازار سهام حکایت دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان معاملات روز شنبه بورس از خروج 609 میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی خبر میدهد.
معاملات روز ابتدایی هفته در شرایطی آغاز شد که محدودیت دو درصدی برای سهام مجدداً اعمال شد. این محدودیت با هدف جلوگیری از ریزش هیجانی بازار اعمال شده تا اوضاع کمی آرامتر شود.
با وجود این، حداقل در جریان دادوستدهای روز شنبه، این سیاست کارساز نبود و تابلوهای بورسی به شکل دستهجمعی فرو ریختند. آنطور که از معاملات شنبه برمیآید، پول هوشمند فعلاً ترجیح میدهد بیرون از ریسک بازار باشد. چراکه با توجه به مشخص نبودن خط حرکتی سیاستها، آینده بازارها نیز در ابهام است.
از سوی دیگر، سیاستهای انقباضی و افزایش نرخ بازدهی بدون ریسک در اوراق خزانه اسلامی، صندوقهای درآمد ثابت و سپردههای بانکی، عامل مهم رکود فعلی بازار به شمار میروند.
بازار سهام در شرایطی قرار گرفته که از یک سو با ریسک نامشخص بودن آینده مواجه است و از سوی دیگر رقبای جدیای از نوع بازدهی بدون ریسک دارد. در چنین شرایطی پول خرد و کلان به سمت رقبای بازار سهام گرایش پیدا میکند و کسی حاضر به تحمل ریسک سرمایهگذاری سهام نیست.
کارشناسان معتقدند مثبتهای بازار گذراست و با توجه به شرایط فعلی بازار، دوام چندانی نخواهد داشت. /تجارت نیوز