چند کار ساده که سلامت کلیه‌ها را بهبود می‌بخشد-راهبرد معاصر
حریق انبار در محله خاوران جزئیات قتل مدیر کارخانه تولید پارچه در تهران عکس/ توییت رسانه دفتر رهبر انقلاب پس از آتش‌بس در لبنان با یک جمله و تصویر معنی‌دار تساوی تراکتور و الوکره در نیمه اول ارتباط بین بیماری قلبی و کاهش سلامت مغزی در مردان و زنان لامین یامال، پسر طلایی جدید فوتبال جهان شد منع تردد در جنوب رود لیتانی در لبنان در پی اعلام آتش بس ادعای متهم پرونده کثیرالشاکی طراوت نوین: کارآفرین هستم! پاسخ ایران به بیانیه گروه۷؛ ایران محق به پاسخ به تجاوز رژیم صهیونیستی است اخراج نماینده صهیونیست‌ها از اجلاس ائتلاف تمدن‌های ملل متحد قالیباف در نشست خبری: از آتش بس استقبال می‌کنیم/ حرف مجلس و دولت یکی است کاخ سفید: از امروز تلاش‌ها برای آتش‌بس در غزه را آغاز می‌کنیم آخرین آمار واردات گوشی تلفن همراه اعلام شد عراقچی: ایران حق دارد به اسرائیل پاسخ دهد، اما تحولات منطقه را هم در نظر می‌گیرد لیبرمن: اسرائیل پرچم تسلیم را بالا برد

چند کار ساده که سلامت کلیه‌ها را بهبود می‌بخشد

گاهی عملکرد این عضو حیاتی مختل و دچار نارسایی می‌شوند که با چند اقدام ساده و مفید می‌توان از این عضو مهم بدن حفاظت کرده و عملکرد آن را بهبود بخشید.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۴ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 May 26
کد خبر: ۲۴۲۶۰۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ وظیفه کلیه‌ها در بدن دفع مواد زائد از خون، تصفیه آب و تولید هورمون است. گاهی عملکرد این عضو حیاتی مختل و دچار نارسایی می‌شوند. بنابر گزارش دویچه‌وله، با چند اقدام ساده و مفید می‌توان از این عضو مهم بدن حفاظت کرده و عملکرد آن را بهبود بخشید:

ورزش کنید
تحرک و ورزش از راهکار‌های موثر برای تنظیم فشار خون و کنترل دیابت به شمار می‌آیند. این بیماری‌ها از شایع‌ترین دلایل بروز نارسایی کلیوی هستند. در واقع ۳۰ درصد افرادی که تحت درمان دیالیزی قرار می‌گیرند دچار دیابت هستند.

مراقبت از قند خون
مراقب میزان قند خون‌تان باشید و آن را در وضعیتی ثابت قرار دهید. دیابت به عروق آسیب می‌رساند. کلیه‌ها از رگ‌ها و شریان‌های کوچکی تشکیل شده‌اند که همچون فیلتر عمل می‌کنند. آنها مواد مورد نیاز را در بدن نگه می‌دارند و مواد زائد و سموم را دفع می‌کنند. هر چقدر این عروق بیشتر آسیب ببینند، عملکرد کلیه‌ها در دفع مواد زائد کاهش می‌یابد و هر چقدر میزان قند خون مطلوب‌تر باشد آسیب کمتری به عروق وارد می‌شود.

فشار خون‌تان را مرتب کنترل کنید
فشار خون دومین علت شایع نارسایی کلیوی است. هنگامی‌که رگ‌های خونی به مدت طولانی تحت فشار قرار گیرند، دچار آسیب می‌شوند. برای سلامتی کلیه‌ها لازم است فشار خون پائین‌تر از ۱۴۰/۹۰ میلیمتر جیوه باشد. همچنین فشار خون بالا باید به وسیله دارو تحت کنترل درآید.

رژیم غذایی سالم داشته باشید
یک رژیم غذایی سالم سرشار از میوه، سبزی‌ها و فیبر مانع از اضافه وزن و در نتیجه آسیب کلیوی می‌شود. اضافه وزن اغلب باعث افزایش فشار خون و دیابت می‌شود؛ بنابراین باید از مصرف نمک و غذا‌های پرنمک پرهیز کرد، زیرا باعث افزایش فشار خون می‌شود.

به حد کافی آب بنوشید
مصرف آب و مایعات برای کمک به کلیه برای دفع مواد زائد لازم است. توصیه می‌شود روزانه ۱/۵ تا ۲ لیتر آب بنوشید. کسانی که فعالیت‌های ورزشی دارند می‌توانند مقدار بیشتری آب مصرف کنند، در غیر این صورت نوشیدن بیش از حد آب و مایعات نیز ممکن است باعث بروز مشکل شود. با این حال این میزان آب به افرادی توصیه می‌شود که از کلیه‌های سالم برخوردارند. بیمارانی که دیالیز می‌شوند باید میزان مصرف آب و مایعات را کاهش دهند.

سیگار را ترک کنید
سیگار دشمن درجه یک عروق است و از آنجایی که کلیه پوشیده از عروقی است که نقش فیلتر و تصفیه خون را به عهده دارند، سیگار نه تنها به این عروق بلکه به کلیه‌ها نیز آسیب وارد می‌کند.

از مصرف دارو‌های مسکن به مدت طولانی پرهیز کنید
کلیه‌ها به مصرف طولانی دارو‌های ضد درد حساس هستند. کلیه‌های ناسالم ممکن است بر اثر استفاده از این دارو‌ها به نارسایی حاد دچار شوند. در صورت نیاز مداوم به دارو‌های ضددرد باید با پزشک معالج خود مشورت کنید. چنانچه کلیه‌های شما دچار آسیب شده باشند راهکار‌های مناسب‌تری وجود دارند که کمتر به کلیه‌ها صدمه می‌زنند.

بررسی سالانه سلامت کلیه‌ها
هر سال به طور منظم وضعیت سلامت کلیه‌های خود را کنترل کنید، به‌ویژه چنانچه سن شما بالاتر از ۶۰ سال است، مبتلا به دیابت، فشار خون و اضافه وزن هستید یا یکی از افراد درجه یک خانواده دچار نارسایی کلیه است. تشخیص زودهنگام نارسایی کلیوی از طریق آزمایش منظم خون و ادرار موجب می‌شود بیماری پیش از آسیب جدی درمان شود. / همشهری

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده