انتخابات آمریکا و رقابت آشفته ترامپ-هریس-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

انتخابات آمریکا و رقابت آشفته ترامپ-هریس

آمریکا در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری با وضعیتی آشفته از حیث رفتارهای انتخاباتی دو نامزد اصلی مواجه است، معادله‌ای که از افول موقعیت جهانی این کشور و آشکار شدن بیش از پیش ضعف‌های نظام حکمرانی واشنگتن حکایت دارد.
سامان سفالگر؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۹ - ۰۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 October 26
کد خبر: ۲۶۰۹۹۳

انتخابات آمریکا و رقابت آشفته ترامپ-هریس

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ زمان زیادی تا موعد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر سال جاری میلادی باقی نمانده است؛ انتخاباتی که به زعم بسیاری از تحلیلگران و صاحب نظران عرصه سیاست بین الملل، تأثیراتی ورای آمریکا خواهد داشت و می تواند پیامدهای قابل توجهی برای سیاست جهانی به دنبال داشته باشد. 
 
در این چارچوب دو نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یعنی کامالا هریس و دونالد ترامپ هرکدام سعی دارند به شیوه ای شانس خود را برای پیروزی در انتخابات افزایش دهند و کرسی ریاست جمهوری آمریکا را تصاحب کنند. با وجود این، یکی از نکاتی که در روزهای اخیر بیش از همه خود را آشکار کرده، اینکه آمریکا در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری با وضعیتی آشفته و عجیب از حیث رفتارهای انتخاباتی دو نامزد اصلی انتخابات مواجه است.
 

ترامپ به تازگی در اقدامی عجیب به مدت یک ساعت در یکی از فروشگاه های معروف آمریکا اقدام به طبخ غذای آماده کرد و این حرکت را در انتقاد از ادعای هریس انجام داد


دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا به تازگی در موضعی عجیبی گفت، «آن دسته از سیاه پوستان، اسپانیایی تبارها یا یهودیان آمریکایی که حامی و طرفدار هریس هستند و می خواهند به وی در انتخابات آتی آمریکا رأی دهند، بی عقل هستند که حتماً باید خود را از نظر سلامت ذهنی به پزشک نشان دهند». وی مدتی قبل نیز در راستای تبلیغات انتخاباتی اقدام به طرح موضع گیری جنجالی ای علیه مهاجران اهل هائیتی کرده بود که در شهر اسپرینگفیلد اوهایو اقامت دارند. این موضوع سبب شد این شهر به دلیل تهدیدات فزاینده حامیان دو آتشه ترامپ به حالت تعطیلی درآید و سیلی از تهدیدات امنیتی متوجه آن شود.
 


جدای از این دو مورد، ترامپ به تازگی در اقدامی عجیب به مدت یک ساعت در یکی از فروشگاه های معروف آمریکا اقدام به طبخ غذای آماده کرد و این حرکت را در انتقاد از ادعای هریس انجام داد که گفته بود، وقتی 15 سال داشت در یکی از شعب آن فروشگاه به کار مشغول بود. ترامپ می گوید، هریس در این زمینه دروغ گفته است.
 
عجیب تر اینکه ترامپ به تازگی در مصاحبه ای بسیاری از واقعیت های صریح و بدیهی آمریکا در سال های گذشته را نیز انکار کرد. به عنوان نمونه، این گزاره که شورش ششم ژانویه سال 2021 میلادی با تحریکات وی انجام شد، رد کرد و مدعی شد، انتقال قدرت از سوی وی به جو بایدن پس از انتخابات 2020 آمریکا مظهری از عشق و صلح‌دوستی بود. وی حتی شمار کشته شدگان حادثه ششم ژانویه و حمله حامیان افراطی‌اش به کنگره آمریکا را یک نفر دانست، این در حالی است که پنح نفر در این حادثه کشته شدند.
 
در جبهه مقابل، کامالا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا نیز کم دست به اقدامات عجیب نمی زند. به عنوان نمونه به تازگی بر شدت موضع گیری هایش مبنی بر اینکه «وی جو بایدن نیست»، افزوده است. هریس این موضع گیری را در مصاحبه های مختلف انجام داده است و سعی دارد اینطور به افکار عمومی آمریکا القا کند، مسئول شکست های دولت بایدن در دوره چهار ساله حضور این دولت در قدرت نیست. این در حالی است که وی پس از رئیس جمهور کنونی آمریکا مهم ترین مقام سیاسی این کشور است و نمی تواند خود را کنار بکشد یا خودش را از کارنامه دولت بایدن تبرئه کند.
 

وضعیت آشفته کنونی آمریکا در بحبوحه رقابت های انتخاباتی در نوع خود موقعیت بین‌المللی آمریکا را نیز تا حد زیادی تضعیف کرده است


این رویکرد هریس به قدری عجیب بود که حتی صدای بایدن را نیز درآورد و منابعی گفتند، رئیس جمهور آمریکا به شدت از دست وی عصبانی و ناراحت است. در کنار همه این موارد شاهد بوده ایم گرچه هریس سعی دارد فاصله اش را از بایدن حفظ کند، ولی در ارائه سیاست‌های جدید به مردم آمریکا نیز ضعیف عمل کرده است.

 
موضوعاتی از این دسته در نوع خود حامل دو نکته مهم هستند:

نخست، اینکه نشان می دهند تا چه اندازه دموکراسی ادعایی آمریکا دچار زوال شده است که وضعیت فاجعه‌بار کنونی را تجربه می کند. دست کم تحولات مهم و محوری روزهای اخیر با محوریت رقابت های انتخاباتی دو نامزد اصلی انتخابات آمریکا نشان از هر چیزی به جز تقویت بنیان های دموکراسی در این کشور دارد. به بیان ساده تر، دو نامزد اصلی انتخابات آمریکا بیش از آنکه سعی در اثبات خود  به وسیله ارائه برنامه های مفید و کارآمد داشته باشند، سعی می کنند با تخریب طرف مقابل، شانس انتخاباتی خود را تقویت کنند.

 
دوم، اینکه وضعیت آشفته کنونی آمریکا در بحبوحه رقابت های انتخاباتی در نوع خود موقعیت بین‌المللی آمریکا را نیز تا حد زیادی تضعیف کرده است. برخی تئوریسین های عرصه سیاست بین الملل این موضوع را جلوه ای از زوال موقعیت جهانی آمریکا ارزیابی می کنند و معتقدند، تحولات انتخاباتی آمریکا هیچ شباهتی با تصویرِ مطلوبی که مقام های آمریکایی چندین دهه سعی کرده اند از کشور خود به جهانیان مخابره کنند، ندارد که از چشم اندازی کلان، شکستی بزرگ برای آمریکایی هاست.  

ارسال نظر