کمک ۷۰ درصدی آمریکا برای تقویت توحش اسرائیل-راهبرد معاصر
عراقچی: نحوه تعامل ما با سوریه بستگی به رفتار طرف مقابل دارد وزیر خارجه آمریکا: از سرعت سقوط نظام اسد متعجب شدیم عراقچی: آماده ورود به مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هسته‌ای هستیم دیدار ابومحمد الجولانی با وزرای خارجه فرانسه و آلمان احضار سفیر ایتالیا در تهران به وزارت خارجه توضیح وزارت خارجه لبنان در مورد تنش فرودگاه بیروت الاخبار: سفر السودانی به ایران با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌های تهران و دمشق است اعتراض شدید تهران به کابل نسبت به تحدید نامتناسب آب‌های ورودی به ایران ۱۶ کشته و زخمی در پی برخورد یک هواپیما به ساختمانی در کالیفرنیا انفجاری مهیب فرودگاه خلخله در جنوب سوریه را لرزاند حضور مجتبی امانی، سفیر ایران در میان شهروندان لبنانی تجمع کننده در مقابل سفارت ایران در بیروت + فیلم راننده سایبرتراک منفجر شده برابر هتل ترامپ یک نیروی زبده ارتش آمریکا بود تنش در فرودگاه بیروت/ بازرسی شدید مسافرین هواپیمای ماهان ایر واکنش سفیر ایران به احضار توسط وزارت خارجه ایتالیا وزیر خارجه حکومت جدید سوریه: تهران باید در سیاست خود در قبال دمشق تغییر اساسی دهد

کمک ۷۰ درصدی آمریکا برای تقویت توحش اسرائیل

یک روزنامه صهیونیستی به نقل از یک موسسه آمریکایی نوشته است که این کشور ۷۰ درصد هزینه‌های جنگ رژیم صهیونیستی را پرداخت کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۹ - ۰۷ آبان ۱۴۰۳ - 2024 October 28
کد خبر: ۲۶۱۴۴۰

به گزارش راهبرد معاصر، موسسه امور بین‌الملل واتسون در دانشگاه براون آمریکا افشا کرده که از آغاز جنگ غزه، آمریکا بیش از ۲۲ میلیارد دلار به اسرائیل کمک نظامی کرده است و این کمک‌ها از تسلیحات و تجهیزات گرفته تا اعزام ناوهای هواپیمابر را شامل می‌شود.

 

به نوشته کالکالیست که روزنامه‌ای صهیونیستی بوده و امتیاز آن را گروه رسانه‌ای یدیعوت آحارونوت در اختیار دارد، به نقل از موسسه واتسون نوشت که ارتش آمریکا بیشتر از هر جای دیگری به اسرائیل کمک نظامی ارسال می‌کند.

 

به نوشته این روزنامه، دولت آمریکا از آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳(۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۳۰ سپتامبر امسال، دست کم ۲۲.۷۶ میلیارد دلار به اسرائیل کمک نظامی کرده است. این آمار بخشی از پروژه مرکز مطالعاتی واتسون تحت عنوان «هزینه‌های جنگ» است.

 

براساس این گزارش، بخش اعظم این کمک‌ها که تاکنون تصویب شده، تنها دور اول کمک‌هاست؛ دولت بایدن ۱۳ آگوست امسال از قراردادهای تسلیحاتی دیگری به ارزش ۲۰.۳ میلیارد دلار شامل فروش جنگنده‌های اف -۱۵ به اسرائیل رونمایی کرد. این بسته ۵۰ فروند جنگنده اف ۱۵، بیش از ۳۲ هزار عراده مهمات تانک، زره‌پوش‌های تاکتیکی و ۵۰ هزار گلوله توپخانه را شامل می‌شود. براساس زمان‌بندی به‌روزشده تاریخ تحویل، این بسته حد فاصل سال ۲۰۲۶ و ۲۰۲۹ به تل‌آویو تحویل خواهد شد.

 

از این رقم، حدود ۱۷.۹ میلیارد دلار به طور مستقیم در بخش نظامی و ۴.۸۶ میلیارد دلار نیز در حوزه عملیات‌های نظامی آمریکا در مناطق جنگی از جمله اقدام علیه حوثی‌ها (انصارالله یمن) هزینه شده است که از جمله آن می‌توان به اعزام ناو هواپیمابر و باتری‌های سامانه پدافند هوایی در منطقه اشاره کرد.

 

هدف این پروژه شفاف‌سازی درباره وسعت کمک‌های آمریکا در جنگ‌هایی با مداخله مستقیم این کشور است و درباره فقدان شفافیت پیرامون این اعداد و ارقام، لحنی انتقادآمیز دارد.

 

گزارش اخیر این موسسه با عنوان «هزینه‌های آمریکا برای عملیات‌های نظامی اسرائیل و سایر عملیات‌های مرتبط با آمریکا در منطقه، از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴»، دسترسی عموم مردم، خبرنگاران و اعضای کنگره آمریکا به درکی دقیق از میزان کمک نظامی، تجهیزاتی و مالی دولت این کشور برای ارتش اسرائیل در طول جنگ یک ساله، «دشوار» توصیف شده است. همچنین به طور مشابه آگاهی عمومی درباره هزینه‌های نظامی مختص به خود آمریکا در عملیات‌های منطقه‌ای به ویژه حوالی یمن، بسیار اندک است.

 

همچنین براساس نتایج این مطالعات، اسرائیل از جنگ جهانی دوم تاکنون بیشترین کمک نظامی را از آمریکا دریافت کرده و این رقم طی ۶۶ سال به ۲۵۱.۲ میلیارد دلار می‌رسد. همچنین کمکی که دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در طول یک سال اخیر برای تل‌آویو فراهم کرده، بیشترین رقم در تاریخ روابط آمریکا و اسرائیل بوده است.

 

مطالعات مرکز واتسون همچنین یکی دیگر از تفاوت‌های کمک نظامی آمریکا به اسرائیل را نسبت به سایر دریافت‌کنندگان کمک واشنگتن برجسته کرده و آن هم این است که تل‌آویو این حق را دارد تا ۲۵ درصد از کمک را برای تولید کالاهای تولید خود مصرف کند و به باور گردآورندگان این تحقیقات، این امتیار صنعت دفاعی اسرائیل را مورد حمایت ویژه قرار داده و آن را از حیث نظامی به یکی از خودکفاترین دریافت‎کنندگانی بدل کرده است که به به اصطلاح «هم از توبره می‌خورد و هم از آخور»!/ مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار