آلمان تاوان اشتباهات راهبردی‌اش را می‌پردازد؟-راهبرد معاصر
سخنگوی وزارت خارجه: عراقچی و گروسی گفتگوی مهمی داشتند؛ ایران هیچ‌گاه مسیر تقابل را انتخاب نکرده است گروسی: با برداشتن گام‌های عملیاتی می‌توانیم به دولت جدید آمریکا نشان بدهیم که قادریم در مسائل هسته‌ای به راه‌حل برسیم رئیس سازمان انرژی اتمی: هرگونه قطعنامه شورای حکام با پاسخ فوری ایران روبرو خواهد شد عراقچی: ایران آماده مذاکرات هسته‌ای در چارچوب توافقات قبلی است رافائل گروسی با عراقچی دیدار و گفتگو کرد مجلس نمایندگان آمریکا با کسب ۲۱۸ کرسی به کنترل جمهوری‌خواهان درآمد دادگاه آمریکا غرامت ۱.۶۸ میلیارد دلاری علیه ایران را لغو کرد بورل: گفتگو‌های سیاسی با اسرائیل را تعلیق می‌کنیم حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت گفتگوی وزرای خارجه ترکیه و آمریکا وقوع دومین حادثه سخت برای نظامیان رژیم اسرائیل سخنگوی وزارت خارجه: علی لاریجانی به سوریه می‌رود ترامپ فرستاده صلح برای مذاکرات در اوکراین منصوب می‌کند تصاویری از پذیرایی بایدن از ترامپ در کاخ سفید + ویدئو بایدن و ترامپ در کاخ سفید دیدار کردند
یادداشت میشل کلاغاصی، تحلیلگر مسائل راهبردی؛

آلمان تاوان اشتباهات راهبردی‌اش را می‌پردازد؟

درک میزان اشتباهات راهبردی دولت آلمان، دخالت این دولت در تجاوز به غزه و لبنان و نقش و حمایتش از پروژه تجزیه سوریه نیازی به تلاش زیادی ندارد. تاریخچه حمایت از پیدایش، تداوم و موجودیت رژیم صهیونیستی را نمی‌توان نادیده گرفت، همانطور که درباره دخالت آن‌ها در جنگ ژئوپلیتیک، نظامی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی علیه روسیه نمی‌توان تردید داشت.
میشل کلاغاصی؛ تحلیلگر مسائل راهبردی
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۹ - ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 14
کد خبر: ۲۶۲۹۵۵

آلمان تاوان اشتباهات راهبردی‌اش را می‌پردازد؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ آلمان به لطف صنایعی که تضمین کننده موقعیت مهم اقتصادی و توان نظامی قابل توجهی است، همیشه موتور محرک اروپا خوانده می شد که به این وسیله توانست در دوره ای اسطوره ای از تاریخ، غیرممکن ها را ممکن کند و کره خاکی را زیر سلطه خود درآورد. با وجود این، طعم تلخ شکست تفرقه را برای 40 سال چشید و دیوار برلین آلمان شرقی را از بخش غربی اش جدا کرد. در سال 1990 میلادی دوباره متحد شدند و جمهوری فدرال آلمان، مهم ترین کشور اتحادیه اروپا اعلام استقلال کرد.
 

سرسپردگی این کشور به آمریکا باعث شد با تسلیحات متعارف و نیز حمایت مالی و سیاسی دولت کی یف را در جنگ ناتو-اوکراین علیه روسیه پشتیبانی کند


با وجود توانمندی های نظامی، صنعتی و مالی و موقعیتی که در ناتو و اتحادیه اروپا داشت، نتوانست موقعیت سیاسی متوازنی به دست آورد و گام هایش سست شد و به سمت اشتباهات فراوان و گرفتار شدن در دام مشارکت و توافق با تأسیس رژیم غاصب صهیونیستی و انتقال یهودیان از آلمان به سرزمین فلسطین سوق پیدا کرد. آلمان در دهه‌های اخیر به طور فزاینده‌ای درگیر تبعیت از آمریکا شده و در حال مشارکت در جنگ‌های نیابتی اوکراین علیه دولت روسیه و نیز رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در سرزمین های اشغالی است.
 
به بهانه توافق بر سر پرداخت «غرامت آلمان» به رژیم غاصب صهیونیستی و آنچه «هولوکاست» خوانده می‌شود، بامداد هشتم اکتبر 2023 میلادی در عملیات تجاوز به غزه و کرانه باختری مشارکت کرد و وظیفه تسلیح ارتش صهیونیستی را برعهده گرفت.


سرسپردگی این کشور به آمریکا باعث شد با تسلیحات متعارف و نیز حمایت مالی و سیاسی دولت کی یف را در جنگ ناتو-اوکراین علیه روسیه پشتیبانی و با تهدید امنیت ملی روسیه، برخلاف منافع ملی خود حرکت کند. آلمان در بمباران خطوط لوله گاز نورد استریم 1 و 2 و جنگ گازی و اقتصادی علیه روسیه شرکت کرد. این کشور برای اینکه بر اشتباهات فاحش راهبردی خود غلبه کند، از گاز روسیه فاصله گرفت و به جست وجو برای گزینه های جایگزین پرداخت، ولی بی فایده بود و اکنون بخشی از توان نیروگاه های هسته ای اش معطل مانده و بیشتر کارخانجات و کارگاه های تولیدی و اقتصادی فلج شده است.
 
 
آلمان با سلسله اشتباهات راهبردی در بحران سیاسی بزرگ فرو رفت و باعث فروپاشی ائتلاف حاکم شد و در بحبوحه اختلافات داخلی و اتهام زنی ها، اولاف شولتز صدراعظم مجبور به برکناری وزیر دارایی شد. وی برای توجیه اقدام خود گفت: بیش از حد لازم به اعتماد من خیانت کرد. مجبور به کناره گیری تعدادی از وزیران شدم و خواستار برگزاری انتخابات فوری هستم، زیرا کشور در مسیری مبهم حرکت می کند.
 
بیانیه صبح هشتم اکتبر 2023 میلادی دولت آلمان مبنی بر حمایت رژیم صهیونیستی برای «دفاع از خود» در چارچوب روابط تاریخی و حمایت دائمی و مداوم آلمان از موجودیت رژیم غاصب و با توجه به توجیه شولتز برای تسلیح صهیونیست ها تعجب آور نبود. وی پیش تر در برابر مجلس آلمان نیز خواهان حمایت مالی از رژیم صهیونیستی و ایستادن در کنار صهیونیست ها شده بود. اینها فارغ از مواضع آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان است که خواستار خلع سلاح حماس و مذاکره بر سر تبادل زندانیان صهیونیست شده بود.
 
دولت آلمان در اشتباه راهبردی دیگری شکایت آفریقای جنوبی را در دیوان بین المللی دادگستری و متهم کردن رژیم صهیونیستی به ارتکاب نسل‌کشی در غزه رد و با صدور قطعنامه سازمان ملل متحد برای ممنوعیت فروش تسلیحات به ارتش صهیونیستی مخالفت کرد.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان در کنفرانسی مطبوعاتی ادعا کرد، این کشور هیچ مدرکی دال بر نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه نمی بیند و صدراعظم آلمان تأکید کرد صهیونیست ها «حق دفاع از خود» دارند. آلمان به تسلیح ارتش صهیونیستی و همکاری اطلاعاتی با این رژیم ادامه می دهد.
 

خنگوی وزارت امور خارجه روسیه در بحبوحه تنش با اوکراین درباره سیاست های مداخله جویانه آلمان گفت: حکام معاصر آلمان دیوانه‌ترین حاکمان 80 سال گذشته هستند


اول نوامبر سال جاری میلادی یک دسته کماندوی رژیم صهیونیستی شامل سربازان، افسران، ملوانان و غواصان عملیاتی در شهر البترون لبنان انجام دادند و شهروندی لبنانی را که به عنوان ناخدای کشتی غیرنظامی کار می کرد، ربودند. این عملیات به طور واضح نقش دولت آلمان را (که جزو نیروهای یونیفل هستند) در مشارکت با صهیونیست ها در حمله به لبنان نشان می دهد. نیروهای یونیفل وظیفه حفاظت و نظارت بر کریدورها و آبهای سرزمینی لبنان را برعهده دارند و در چارچوب مأموریت سازمان ملل متحد مطابق با قطعنامه 1701، به ارتش لبنان در چارچوب وظیفه ملی خود کمک می کنند.
 


سکوت دولت آلمان از این موضوع خشم و نارضایتی دولت لبنان را برانگیخت و همکاری نظامی و اطلاعاتی این کشور را با رژیم صهیونیستی به واسطه استقرار دائمی دو کشتی آلمانی در امتداد سواحل لبنان مجهز به دستگاه های نظارتی و فناوری های پیشرفته اثبات کرد.
درک میزان اشتباهات راهبردی دولت آلمان، دخالت این دولت در تجاوز به غزه و لبنان و نقش و حمایتش از پروژه تجزیه سوریه، نیازی به تلاش زیادی ندارد؛ تاریخچه حمایت از پیدایش، تداوم و موجودیت رژیم صهیونیستی را نمی توان نادیده گرفت، همانطور که درباره دخالت آنها در جنگ ژئوپلیتیک، نظامی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی علیه روسیه نمی توان تردید داشت.
 
ماریا زاخاروا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در بحبوحه تنش با اوکراین درباره سیاست های مداخله جویانه آلمان گفت: حکام معاصر آلمان دیوانه‌ترین حاکمان 80 سال گذشته هستند.

 
تنها یک سؤال باقی می ماند؛ اگر آلمان نخستین کشوری است که در دام وابستگی صهیونیستی-آمریکایی گرفتار می شود، کشور اروپایی بعدی کدام است؟

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار