زنگ خطر مصرف گاز به صدا درآمد-راهبرد معاصر

زنگ خطر مصرف گاز به صدا درآمد

معاون وزیر نفت در امور گاز اعلام کرد: با کاهش فراگیر دما در کشور و تداوم آن در هفته پیش‌رو، مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری، صنایع جزء و حمل‌ونقل به مرز ۵۰۰ میلیون مترمکعب رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال، افزایشی ۵۰ میلیون مترمکعبی را نشان می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۳ - ۰۹ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 29
کد خبر: ۲۶۴۴۳۰
زنگ خطر مصرف گاز به صدا درآمد

به گزارش راهبرد معاصر، سعید توکلی در گفت‌وگویی تلویزیونی با اعلام این خبر، اظهار کرد: وضعیت مصرف به‌ویژه در این چند روز اخیر با ورود سامانه سرد بارشی از شمال کشور و درگیر کردن استان‌های شمالی، شمال‌شرق و مرکزی که همراه با برف و باران و کاهش محسوس دماست، روند افزایشی به خود گرفت.

وی با بیان اینکه بر اساس پیش‌بینی‌ها، ماندگاری این سرما با کاهش ۸ درجه‌ای دمای هوا تا اواخر هفته آتی ادامه دارد، گفت: با توجه به این مقدار کاهش دما، پیش‌بینی می‌شود مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری، صنایع جزء و حمل‌ونقل، طی هفته جاری به مرز ۶۰۰ میلیون مترمکعب برسد.

معاون وزیر نفت افزود: با توجه به مقدار گاز ارسالی به شبکه طی روز گذشته و مقدار مصرفی که بخش خانگی، تجاری، صنایع جزء و حمل‌ونقل در همین بازه زمانی داشتند، شرایط دمایی حاکی از آن است که بالغ بر ۸۵ میلیون مترمکعب از سوی همین بخش افزایش مصرف خواهیم داشت.

توکلی تصریح کرد: بنابراین از آنجا که مصارف بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء بیش از ۶۰ درصد از گاز تحویلی به شبکه انتقال کشور را به خود اختصاص داده، از تمامی هم‌وطنان عزیز می‌خواهیم تا با مدیریت مصرف انرژی، از طریق استفاده از تجهیزات گرمایشی با راندمان بالا، رعایت دمای مناسب محیط (۲۱- ۱۸) و جلوگیری از هدررفت انرژی به‌ویژه در بخش‌های خانگی و تجاری، به حفظ جریان پایدار گاز در تمامی بخش‌ها در اقصی نقاط کشور کمک کنند.

وی با بیان این‌که با کاهش یک درجه سانتی‌گراد دمای خانه، می‌توان حدوداً ۶ درصد مصرف گاز در آن خانه را کاهش داد، گفت: این کار کمک می‌کند تا گاز را به صنایع مولد، پتروشیمی‌ها، سیمان، فولاد و سایر صنایع برسانیم تا هم اقتصاد کشور رونق یابد و هم با کمتر سوزاندن سوخت مایع در نیروگاه‌ها، هوای بهتر و پاک‌تری را تجربه کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در پایان، شرط عبوری آرام از زمستان پیش‌رو را مدیریت مصرف گاز در تمامی بخش‌ها عنوان و بیان کرد: این نکته مهم را فراموش نکنیم که کاهش یک درجه سانتی‌گراد دمای هوا، سبب افزایش ۲۵ میلیون مترمکعبی مصرف گاز، یعنی معادل یک فاز عسلویه می‌شود که رقم بسیار بالایی است. / ایسنا

کلمات کلیدی: نفت گاز
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار