دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

نشست نمایندگان ۵ قدرت هسته‌ای جهان در دبی

نمایندگان پنج کشور مجهز به سلاح هسته‌ای – روسیه، ایالات متحده، چین، فرانسه و بریتانیا – در نشستی پشت درهای بسته در دبی شرکت کردند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۸ - ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 12
کد خبر: ۲۶۵۵۱۰

به گزارش راهبرد معاصر؛  این اولین رایزنی تمام‌عیار تحت ریاست چین بر گروه پنج کشور دارای سلاح هسته‌ای موسم به «پی‌۵» (P-۵) بود.

بر اساس بیانیه منتشر شده از سوی وزارت خارجه چین، تمرکز این نشست بر روی دکترین‌های هسته‌ای بود. روزنامه کومرسانت روسیه گزارش داد، این رویکرد به‌ویژه در زمانی که روسیه دکترین هسته‌ای خود را به‌روز می‌کند، مهم است.

این دیدار در ۴ دسامبر برگزار شد، اما وزارت خارجه چین چند روز بعد گزارشی در این باره منتشر کرد. چنین شکافی به این دلیل رخ داد که پس از پایان رایزنی‌ها، کشورهای عضو به دقت برای نهایی کردن یک بیانیه مشترک کار می‌کنند.

گروه پی۵ که به ابتکار بریتانیا در سال ۲۰۰۹ برای حمایت از معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (ان‌پی‌تی) ایجاد شد، یک پلتفرم منحصر به فرد در شرایط فعلی است. برخلاف بسیاری از مکانیسم‌های چندجانبه دیگر، که در بحبوحه تقابل شدید بین قدرت‌های جهانی تا حد زیادی ناکارآمد شده‌اند، این پلتفرم به طور کلی عملیاتی است.

«آنتون خلوپکوف» مدیر مرکز مطالعات انرژی و امنیت خاطرنشان می‌کند که برای مسکو، گروه هسته‌ای پی۵ در درجه اول «یک کانال مهم برای انتقال نگرانی‌های روسیه در مورد خطرات استراتژیک مرتبط با درگیری در اطراف اوکراین و تغییرات دکترینی در اسناد اساسی روسیه در تعیین سیاست هسته‌ای این کشور است که ناشی از گام‌های تشدیدکننده آمریکا و دیگر کشورهای غربی به شمار می‌رود.»

در همین حال، دستور کار این گروه محدود به دکترین نیست. به نظر می‌رسد که کانال پی۵ می‌تواند برای بحث در مورد خطرات مربوط به گسترش احتمالی سلاح‌های هسته‌ای مورد استفاده قرار گیرد.

خلوپکوف خاطرنشان کرد، در ماه‌های اخیر، برخی کشورها در اروپا، آسیای جنوب شرقی و خاورمیانه اظهارات بیشتری در مورد علاقه خود به دستیابی به این سلاح‌های کشتار جمعی بیان کرده‌اند.

او افزود: «با این حال، با قضاوت بر اساس اطلاعات موجود، به نظر می‌رسد که این کشورهای غربی هستند که تمایلی به برگزاری چنین بحث‌هایی در داخل پی۵ ندارند.»

با این حال، این کارشناس تاکید می‌کند که ابتکار روسیه برای راه‌اندازی یک گروه تخصصی پی۵ متشکل از متخصصان غیر دولتی از پنج کشور، که در دوره ریاست مسکو مورد آزمایش قرار گرفت، اکنون به یک عنصر منظم گفت‌وگو تبدیل شده است. خلوپکوف گفت: «این را می‌توان دستاورد مهم ریاست روسیه بر این گروه دانست.» / ایسنا

کلمات کلیدی: دبی هسته ای
مطالب مرتبط
ارسال نظر