جزییات تازه از قتل مربی والیبال به دست شوهرش جنایت مسلحانه چند نوجوان دهه هشتادی به خاطر عکس اینستاگرامی مقدار مجاز مصرف ویتامین‌ها چقدر است؟ با خواص شگفت‌انگیز این ادویه طلایی برای سلامتی آشنا شوید غول ایرانی به بازی‌های کشور‌های اسلامی هم نمی‌رسد واژگونی دو خودرو در محور‌های نورآباد ۱۱ مصدوم برجای گذاشت اجرای کالابرگ برای ۴ دهک باقی‌مانده + جزئیات هشدار باران‌های شدید موسمی به ۶ استان / شهروندان در خطر سیل و صاعقه و باد شدید پاسخ حماس به ادعا‌های اسکای نیوز درباره تعیین شروط برای آتش بس روایت سفیر ایران در عربستان از رایزنی‌های تهران و ریاض در ۲ هفته اخیر تامین اجتماعی: آگهی‌های خرید سابقه بیمه‌ای کلاهبرداری است قالیباف در صحن مجلس: دشمن با اخبار دروغ به دنبال شکستن صف یکپارچه مردم است / مواضع رئیس جمهور قمارباز آمریکا هیچ اعتباری ندارد تمدید مهلت ثبت‌نام فرهنگیان در سامانه نقل و انتقال + توضیحات سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گروسی: ایران می‌تواند ظرف چند ماه تولید اورانیوم غنی‌شده را آغاز کند پیکر سپهبد شهید سلامی و سردار شانه‌ئی در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) به خاک سپرده شد + فیلم

ضربه به سر، ویروس‌های خفته مغز را بیدار می‌کند

یافته‌های دانشمندان نشان می‌دهد ضربه به سر، ویروس‌های خفته در مغز را بیدار می‌کند و ممکن است به بروز بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر منجر شود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۵ - ۲۴ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 13
کد خبر: ۲۶۸۳۴۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ وبگاه ارث در گزارشی آورده است: ضربه مغزی و واردشدن صدمه مکرر به سر، دیگر فقط به عنوان خطرات شغلی ورزش‌های برخوردی (ورزش‌هایی که بازیکنان آنها با هم برخورد فیزیکی دارند) محسوب نمی‌شوند؛ بلکه یک نگرانی جدی در زمینه سلامت به شمار می‌روند.

پژوهشگران دانشگاه تافتس در آمریکا و دانشگاه آکسفورد در انگلیس در پژوهش‌های اخیر خود دریافتند بین ضربه به سر و فعال‌شدن ویروس‌های خفته در مغز ارتباطی بالقوه وجود دارد که ممکن است در طولانی‌مدت به بروز بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر منجر شود.

یافته‌های آنان که در مجله سایِنس سیگنالینگ (Science Signaling) منتشر شده است، نشان می‌دهد درمان‌های پیشگیرانه اولیه با استفاده از دارو‌های ضدویروسی ممکن است این خطرات را کاهش دهد.

تهدید پنهانی ویروس‌های خفته

بدن ما میزبان بسیاری از ویروس‌های خفته، از جمله ویروس هرپس سیمپلکس ۱ (HSV-۱) و ویروس واریسلا زوستر است که معمولاً بدون ایجاد آسیب، در سلول‌های عصبی و سلول‌های گلیال ساکن هستند.

ضربه مغزی ممکن است ویروس‌های خفته مغز را بیدار کند که احتمال دارد به مرور زمان به بروز بیماری‌های عصبی منجر شود.

یافته‌های این پژوهش بر قابلیت درمان‌های ضدویروسی یا ضدالتهابی پس از وارد شدن آسیب به سر برای جلوگیری از فعال‌سازی مجدد ویروس‌های نهفته مانند ویروس هرپس سیمپلکس ۱ تأکید می‌کند. این روش احتمالاً خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی در آینده را کاهش می‌دهد. / ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار