نتانیاهو: برای مرحله بعدی از جنگ آماده می‌شویم تاکید وزیران خارجه مصر و بحرین بر لزوم تضمین پایداری توافق آتش‌بس در غزه رئیس جمهور الجزایر به نشانه اعتراض در نشست سران عرب حضور نمی‌یابد فؤاد حسین در قاهره: با کوچاندن فلسطینی‌ها از خاکشان مخالفیم گروسی: مشکلات با ایران را باید از طریق دیپلماتیک حل کنیم / ترامپ می‌خواهد به توافق برسد کشف تصاویر آزار و اذیت کودکان در حساب کاربری یک معلم ۶ کشته در پی تیراندازی در مقابل یک مسجد در ریف حماه واکنش عربستان به انسداد گذرگاه‌ها و توقف کمک‌ها به غزه طالبان: کشور‌های غربی در افغانستان به دنبال اهداف سیاسی هستند فون درلاین: فورا باید اروپا را دوباره مسلح کنیم رسانه عبری: یک بمب در مرکز تل‌آویو کشف شد گفتگوی زلنسکی و ملونی با محوریت طرح پایان جنگ اوکراین لیبرمن: مصر ساکنان غزه را در سینا جای دهد تل‌آویو یک اسرائیلی را به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت کرد کرملین: موضع اتحادیه اروپا درباره اوکراین تغییر خواهد کرد

انصارالله یمن، ده‌ها اسیر دولت مستعفی را آزاد می‌کند

جنبش انصارالله یمن اعلام کرد در اقدامی یکجانبه، روز شنبه ده‌ها تن از اسیران متعلق به دولت مستعفی این کشور را آزاد می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۳ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 24
کد خبر: ۲۶۹۲۷۶

به گزارش راهبرد معاصر، «عبدالقادر المرتضی» رئیس کمیته اسرا در دولت صنعاء اعلام کرد که این دولت در اقدامی یکجانبه ده‌ها اسیر متعلق به دولت مستعفی یمن را آزاد می‌کند.

به نقل از وبسایت رسمی جنبش انصارالله یمن، المرتضی گفت به دستور «عبدالملک بدرالدین الحوثی» رهبر انقلاب یمن و «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی این کشور، فردا ده‌ها اسیر از طرف مقابل آزاد می‌شود.

وی تصریح کرد جزئیات این اقدام در نشست خبری حین اجرای این طرح یکجانبه اعلام می‌شود.

جمال عامر، وزیر خارجه در دولت نجات ملی یمن پیشتر مداخله دولت مستعفی یمن تحت حمایت ریاض را محکوم کرده و گفته بود که دولت تحت حمایت عربستان از روند تبادل اسرا که موفقیت‌آمیز بود و با میانجیگری شخصیت‌های اجتماعی انجام شد، ممانعت کرد.

وی همچنین تاکید کرده بود که صنعا برای تکمیل عملیات تبادل اسرا در هر زمان، مطابق آنچه که تحت نظارت دفتر فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد به یمن امضا شده، آماده است.

آخرین دور مذاکرات میان دولت مستعفی یمن و دولت نجات ملی یمن مستقر در صنعا در ششم ژوئیه گذشته در شهر مسقط (پایتخت عمان) و درباره پرونده اسرا تحت نظارت سازمان ملل برگزار شد.

در جریان این دور از مذاکرات درباره حل برخی نکات از جمله موضوع «محمد قحطان» از رهبران حزب اصلاح یمن و تبادل برخی لیست‌های اسرا توافق شد؛ ۲ طرف با آزادی قحطان در ازای آزادی ۵۰ اسیر انصارالله توافق کردند.

در حال حاضر تعداد اسرای دقیق ۲ طرف مشخص نیست، اما طی مذاکرات استکهلم در سال ۲۰۱۸ هیأت انصارالله و دولت مستعفی یمن لیست‌هایی شامل بیش از ۱۵ هزار اسیر را ارائه کردند.

طرف‌های درگیر در یمن، آوریل ۲۰۲۳ طرفین معامله تبادل اسرا برای آزادی ۹۰۰ اسیر با میانجی‌گری کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و سازمان ملل را بعد از مذاکرات دوجانبه در سوئیس امضا کردند.

یمن از سال ۲۰۱۵ در سایه تداوم محاصره ائتلاف عربی با بحران انسانی روبه‌روست که موجب شده هزاران نفر از مردم یمن کشته و یا زخمی شوند و میلیون‌ها تن در خطر گرسنگی و مرگ ناشی از آن قرار بگیرند./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده