به گزارش «راهبرد معاصر»؛ امروز جشنواره فیلم فجر همچون نگینی درخشان بر تار و پود زمان میدرخشد و سینمای ایران با نمایش آثاری که حاصل سالها تلاش و خلاقیت هنرمندان است، به جشنی بزرگ برای بزرگداشت پیروزی مردم ایران در انقلاب ۵۷ تبدیل شده است. هر فیلم، داستانی نو روایت میکند؛ روایتی که گاه خنده بر لب میآورد و گاهی اشک در چشمها و گاه یاد سردارانی را زنده می کند که باعث مباهات این سرزمین هستند.
شاهد شکوفایی استعدادهای نو و تجلیل از پیشکسوتان این عرصه هستیم و سینمای ایران با تمام زیباییها و چالشهایش به ما یادآوری میکند هنر زبان گسترده ای است که می تواند تا عمق روحمان نفوذ و احساسات فراموش شده را بیدار کند. چهارمین روز جشنواره فجر، روز اتحاد اکشن، درام و هیجان در نمایش فرهنگ و تمدن و دغدغه های جامعه امروز ایران است. چهارمین روز جشنواره فجر، موعد نمایش آثار اکشن، درام و هیجان انگیز در عرصه فرهنگ و تمدن و دغدغه های جامعه امروز ایران بود.
فیلم «لولی» به کارگردانی رضا فرهمند نخستین نمایش روز چهارم چهل و سومین جشنواره فیلم فجر بود
روز پرمخاطب جشنواره فیلم فجر با نمایش چهار فیلم در بخش مسابقه و یک اثر در سانس ویژه ادامه داشت، نشستهای خبری داغتر و پرحاشیهتر از هر روز دیگری برگزار شدند و علاوه بر نمایش فیلمهای بخش مسابقه سینمای ایران و پویانمایی، نمایش آثار جشنواره برای معلولان نیز در پردیس سینمایی باغ کتاب آغاز شد.
این نمایش ها در حالی است که اسامی ۱۵ فیلم نخست رقابت برای کسب سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه مردمی نیز از سوی خانه سینما اعلام شد.
فیلم «لولی» به کارگردانی رضا فرهمند نخستین نمایش روز چهارم چهل و سومین جشنواره فیلم فجر بود. فیلمی که روایت مستندگونه زندگی ای است که ریشه در مستندسازی فیلمساز دارد.
نشست پرسش و پاسخ «لولی» با اجرای محمدرضا مقدسیان و حضور رضا فرهمند کارگردان، جلیل اکبری صحت تهیهکننده، رامین محمدیان طراح صحنه، علی شاهیده مدیر فیلمبرداری، سودابه خسروی طراح چهرهپردازی، حسن مهدوی صداگذار و ژیلا آل رشاد و داریوش امینی بازیگران اثر برگزار شد.
«لولی» فیلم درام اجتماعی است که جلیل اکبری صحت یکی از منتقدان سینما، تهیهکنندگی آن را برعهده دارد و داریوش امینی، ژیلا آلرشاد، محبوبه سلطانی، نرگس هزاره، حسن عابدی و محمد محمدی به عنوان بازیگر در آن نقشآفرینی میکنند.
در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است: سرنوشت گلسا و آگاهی از وضعیت همسرش به رازهایی بستگی دارد که منصور پنهان کرده است. اگر موسی بتواند از منصور حقیقت را بفهمد و صفورا به موسی کمک کند تا بر لکنتش فائق آید، شاید خسرو هم منیر را در انتظار تنها نگذارد… .
فیلمی که به گفته فرهمند، فضایی صادقانه دارد و برای مخاطب خاص و عام ساخته نشده است.
سانس دوم روز چهارم جشنواره به نمایش پویانمایی سینمایی «ژولیت و شاه» به کارگردانی اشکان رهگذر اختصاص داشت.
پویانمایی ای که هرچند به انواع رنگ ها و تخیلات آمیخته، اما از غنای محتوا و داستان خالی بود و به انتقاد برخی منتقدان شلیکی بر باورهای کودک ایرانی برای دون دانستن فرهنگ بومی و آویختن به مدرنیته غربی برای موفقیت بود. البته این اثر از جنبه هایی نیز ازجمله نوع جدیدی از دوبله قابل قدردانی بود، اما اثر در تمدن ایران امروز خیلی موجه نبود. در خلاصه داستان این اثر پویانمایی آمده است: ژولی، بازیگر جویای نام ولی تازهکار تئاتر، به وسیله ناصرالدینشاه به ایران دعوت میشود تا نقش ژولیت را در نمایشی بازی کند. غافل از آنکه شاه نقشه دیگری برایش دارد.
فیلم «شمال از جنوب غربی» ساخته حمیدرضا زرگرنژاد در سانس سوم به نمایش درآمد. این فیلم که در حوزه دفاع مقدس قرار دارد، با استقبال متفاوتی از سوی خبرنگاران و منتقدان مواجه و سالن نشست پر از جمعیت شد.
فیلم «شمال از جنوب غربی» عملیاتی خرابکارانه را روایت میکند که به وسیله رژیم بعث عراق در دوران جنگ تحمیلی برنامهریزی شده بود. فیلمی که کارگردانش گفت: سعی کردیم اثری بسازیم که مخاطب را غافلگیر کند.
مصطفی زمانی، امیر آقایی، بهناز جعفری، مهدی زمین پرداز، هومن حاجی عبداللهی، علی دهکردی، امیررضا دلاوری، مهدی احمدی، سیامک صفری، خاطره اسدی، رضا توکلی، مجید پتکی، محمدرسول صفری، بهزاد جعفری، ویهان نوروزی بازیگران فیلم شمال از جنوب غربی هستند.
در خلاصه داستان رسمی فیلم «شمال از جنوب غربی» آمده است: مشکل ما اینه که باید درد دلامون سربسته بمونه…؛ در واقع کامیونی پر از مواد منفجره برای بمبگذاری از عراق وارد استانهای شمالی کشور شده که در مرحله تعقیب و مراقبت، گم میشود… .
فیلم «شمال از جنوب غربی» عملیاتی خرابکارانه را روایت میکند که به وسیله رژیم بعث عراق در دوران جنگ تحمیلی برنامهریزی شده بود
این فیلم محصول انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بنیاد روایت فتح است و فیلمنامه آن به وسیله حمید زرگرنژاد، سید محمد حسینی، محمدجواد اسلامی به نگارش درآمده است.
در سانس چهارم فیلم «چشم بادومی» به کارگردانی ابراهیم امینی به نمایش درآمد. درامی اجتماعی که بازیگرانی، چون ساره بیات، مهدی هاشمی، علی باقری و ستایش دهقان در آن به ایفای نقش پرداختهاند.
«چشم بادومی» به تهیهکنندگی سجاد نصراللهینسب داستان دختر نوجوان ایرانی به اسم مائده را روایت میکند که عاشق یکی از خوانندههای کیپاپ شده است و میخواهد برای دیدارش و شرکت در مسابقه ای به سئول برود، اما با مخالفتهای جدی مادرش مواجه میشود و... .
سانس پایانی روز چهارم جشنواره فیلم فجر به نمایش ویژه فیلم «لاکپشت» به تهیهکنندگی و کارگردانی بهمن کامیار اختصاص داشت.
فرهاد اصلانی، نازنین بیاتی، نازنین کریمی، صابر ابر، هومن برقنورد، آزیتا حاجیان، علیرضا آقاخانی و جمشید گرگین در آن بازی کردهاند.
جشنواره فیلم فجر چهل و سوم در 46 سالگی انقلاب اسلامی در روز چهارم با حاشیه ها و تقابل اشک و لبخند، درام و هیجان مواجه بود و روز پرشور دیگری برای مخاطبان رقم زد.