به گزارش راهبرد معاصر؛ نام گذاری هفته ای به نام هفته وحدت اسلامی اولین بار پیش از انقلاب اسلامی از سوی حضرت آیت الله خامنه ای به عنوان یکی از مبارزان نظام ستمشاهی مطرح شد. با وقوع انقلاب اسلامی در ایران از فاصله میان ۱۲ ربیعالاول که سالگرد ولادت پیامبر اسلام بنا بر روایات اهل سنت تا ۱۷ ربیعالاول که تاریخ ولادت ایشان بنا بر روایات شیعیان است به نام هفته وحدت نام گذاری شد.
در خلال سالیان متمادی جمهوری اسلامی کوشید به انحای مختلف زمینه گردآوری مسلمانان حول منزلت رسول مکرم اسلام را فراهم آورده و موجبات نزدیکی فکری و فرهنگی جوامع اسلامی شود.
اکنون و در آستانه ی هفته ی وحدت خبرگزاری مهر مبادرت به گفتگویی با حجت الاسلام قربانعلی دری نجفآبادی نموده است. نجف آبادی در این گفتگو می گوید: یکی از مهم ترین چالش ها در راه وحدت، وابستگی به بیگانگان و استکبار و صهیونیسم و عوامل بیرونی دنیای اسلام است که حیات و منافع آن ها در اختلاف و تفرقه جهان اسلام است. جهان اسلام باید با یکدیگر متحد باشند و به صورت یک بلوک قدرتمند و اتحادیه بین المللی دنیای اسلام و یا ایالت های مقتدر ولی همسو ولو با قوانین مختلف و لیکن با مشترکات و منافع و مصالح و حقوق و حدود مشترک درآیند تا اتحادیه بین الملل اسلامی قدرتمند شکل بگیرد که دارای کارکردهای همسو و اهداف و منافع مشترک باشد. دادگاه بین الملل اسلامی نیز در زمینه اختلافات مرجع رسیدگی باشد و یا چیزی شبیه دادگاه بین المللی با قدرت و اختیارات کافی و راهکارهای واضح و اصول و مبانی و اهداف حکیمانه وجود داشته باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: البته نمونه این کارها را در اتحادیه اروپا و امریکا، اتحاد جماهیر شوروی سابق و یا اوراسیا و یا پیمان شانگهای و یا G8 و یا اتحادیه افریقا می توان جستجو کرد. می توان با جمع بندی بلوک های منطقه ای و بین المللی و با توجه به شرایط جهان اسلام و نیز مبانی اسلامی و اعتقادی و قرآن کریم و سیره رسول اکرم(ص) و ائمه هدی و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام الگویی جدید و بسیار خردمندانه، حکیمانه، کارآمد و پیشرو ارائه کرد و در جهت همکاری های لازم سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، هنری، علمی، فنی و فناوری، دفاعی، امنیتی، اجتماعی، تربیتی، حقوقی، اداری، اطلاعاتی، بهداشتی و مانند آن اقدام و برنامه ریزی کرد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک ادامه داد: با این اقدامات چه بسا هزینه های غیر ضروری کشورهای اسلامی کاهش می یابد و به جای هزینه های تحمیلی و دفاعی و اطلاعاتی و مقابله با تهدیدات و چالش های گوناگون، تمامی این امکانات صرف اصلاح و پیشرفت و عدالت و بهداشت و درمان و رشد و پویایی و تمدن سازی و فرهنگ سازی خواهد شد. البته این موضوع بسیار مهم بوده و باید به عنوان یک هدف کلان و نقشه راهبردی جهان اسلام مورد توجه جدی قرار بگیرد و همه نسل ها و اندیشه ها در راه تحقق آن با جدیت و عزم و اراده لازم تلاش نمایند.
وی سپس گفت: استقلال دنیای اسلام مستلزم قطع وابستگی و تبعیت از استکبار و صهیونیسم و ایادی آن هاست. موضوع مهم ضرورت شناخت ماهیت پلید شیطان بزرگ و عمال و ایادی آن هاست. دنیای اسلام باید در زمینه شناخت دشمنان و توطئه گران بین المللی برنامه ریزی و تدبیر نماید و فریب دغل کاران جنایت کار را نخورد. باید کتاب ها و کلاس ها و دائره المعارف ها و فیلم ها و کلاس های آموزشی در رابطه با ابعاد جنون آمیز قدرت شیطان بزرگ و مکر و نیرنگ آن ها و البته نقاط فراوان ضعف و موریانه ای آن ها بیان کرد که خود بسیار ارزشمند است.
دری نجفآبادی اضافه کرد: باید راه های نفوذ آن ها را بشناسیم و آن ها را مسدود کنیم. همچنین باید راه های نفوذ در میان آن ها را شناخت و تدبیر کرد و خلاصه در این میدان بزرگ جهاد چاره اندیشی کرد. باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم که برای ده ها سال آینده با همت و قدرت و علم و حکمت و ایمان و ولایت راه های نفوذ آن ها را ببندیم و نقاط ضعف ها و سقوط آن ها را بیان کنیم و ایادی آن ها را شناسایی کنیم و ریشه های آن ها را قطع کنیم تا دست پلید آن ها کوتاه شود که «ان کید الشیطان کان ضعیفا». به طور کلی دو جبهه مهم و حساس در جهان و جوامع بشری فعال هستند؛ یکی جریان کفر و شرک و نفاق که تجلی آن ها در استکبار و صهیونیسم است و جریان مقابل جریان مقاومت و اسلام اصیل و جمهوری اسلامی ایران.
وی خاطرنشان کرد: مسأله دوم چالش ها و مسائل داخلی جهان اسلام است که عمده آن به تعصب های جاهلی و فرقه گرایی و خشونت بار و مانند آن مربوط می شود. از همه فتنه های داخلی دنیای اسلام خطرناک تر و وحشی تر، فتنه وهابیت تکفیری است که خود عامل بسیاری از توطئه ها، خونریزی ها، خطرات، خیانت، تفرقه و جنایت علیه اسلام و مسلمانان است. حامیان اصلی این فتنه استکبار و صهیونیسم و عمال آن ها هستند. باید در جبهه داخلی جهان اسلام نیز تدابیر لازم جلوی این قبیل توطئه ها را گرفت و سر این مارهای مسموم و خطرناک را با سنگ کوبید و یا به سنگ کوبید.
دری نجفآبادی همچنین اظهار داشت: جریان وهابیت تکفیری در طول قرن گذشته عامل بسیاری از توطئه ها و تفرقه افکنی ها و قتل و غارت در جهان اسلام بوده و فتنه هایی را که به وجود آورده روی تاریخ را سیاه کرده و اکنون نیز با قدرت پول نفت و اعتبار حرمین شریفین و تبلیغات گسترده متحجرانه و خرافی، منطقه را به سوی آشوب و فتنه می برند. یمن را به خاک و خون کشیده اند و کشورهای دیگر منطقه نیز از شر توطئه های گسترده آن ها در امان نیست.
وی افزود: پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «صِنْفَانِ مِنْ أُمَّتِی إِذَا صَلَحَا صَلَحَتْ أُمَّتِی وَ إِذَا فَسَدَا فَسَدَتْ أُمَّتِی قِیلَ یَا رَسُولَ اَللَّهِ وَ مَنْ هُمَا قَالَ اَلْفُقَهَاءُ وَ اَلْأُمَرَاء». دو صنف از امت من هستند که اگر صالح باشند، امت صالح می شوند و اگر فاسد باشند امت را به فساد می کشند؛ علما و امرا؛ یعنی بزرگان دینی جامعه و رهبران و زمامداران سیاسی. متأسفانه در جریان وهابیت تکفیری هر دو با یکدیگر هم سو و به یکدیگر متعهد هستند. لذا باید برای اصلاح این دو صنف تدبیر و چاره اندیشی کرد. البته راه حل این مسأله مهم نیاز به فداکاری، زحمات فراوان و صرف عمر و تلاش گسترده علمی و عملی دارد و باید از گام های کوچک شروع کرد تا به اهداف بزرگ نزدیک شد.
دری نجفآبادی در ادامه گفت: مثلاً با شروع از اتحادیه علمای چند کشور اعم از برادران اهل تسنن و برادران پیروان اهل بیت علیهم السلام رفته رفته این اتحادیه توسعه پیدا کند یا در سطح سیاسی از دو سه کشور اسلامی شروع شده و رفته رفته به کشورهای دیگر توسعه داده شود. مانند تمامی اتحادیه ها و قطب بندی های جهانی که از چند کشور یا بلوک یا ایالت شروع می شود و بعد عضو ناظر یا عضو رسمی می پذیرد و کسانی که اصول آن اتحادیه را قبول دارند، تقاضای عضویت و همکاری می نمایند. دنیای اسلام نیز باید از روش های حکیمانه برای ایجاد بلوکی قدرتمند، فعال و پیشرو و پایبند به اصول و مبانی شروع کند و با قوت و قدرت برای ایجاد قطبی برگزیده و ممتاز و با اقتدار تلاش و مجاهدت نماید و البته این موضوع دشمنان فراوانی خواهد داشت که باید هوشیار بود.
وی یادآور شد: طرح این اندیشه نیز خود دشمنان را بیش از دوستان تحریک به مقابله می کند. امید است خداوند عنایت فرماید و راه عزت و پیروزی در سایه الطاف الهی هموار گردد. مبانی وحدت از دیدگاه اسلام و معارف اسلامی بسیار روشن و متین است و عوامل تفرقه و فتنه و نفاق و شقاق و لجاجت و تعصب های غلط و نابخردانه نیز معلوم و نقش هر یک در تخریب و توطئه و تفرقه و خیانت آشکار و قابل بررسی و ارزیابی است. به نظر من مراکز علمی و تحقیقاتی باید در جهت شناسایی عوامل ظاهری و باطنی و آشکار و نهان و ریشه های فساد و فتنه اهتمام داشته باشند که: «الفتنه اشد من القتل».
دری نجفآبادی در پایان عنوان کرد: باید موضوع اختلافات خائنانه و توطئه های جنایتکارانه و دسیسه های شیطانی و نفاق افکنانه به طور همه جانبه بررسی شود و راهکار حکیمانه برای معالجه غده های سرطانی نفاق و شقاق و فتنه و فساد و تفرقه و تشتت در نظر گرفته شود تا این مسأله درمان گردد. البته کار بسیار ظریف، حساس و پیچیده است و به سادگی قابل اصلاح نمی باشد ولی چاره ای نیست. «مَا لَا یُدْرَکُ کُلُّهُ لَا یُتْرَکُ کُلُّه». خداوند به همه دلسوزان و دردمندان جوامع اسلامی توفیق عنایت فرماید تا انشاءالله در این عرصه ارزشمند و ضروری چاره اندیشی نمایند و با اخلاص و تقوا معبرهای فتنه و فساد، نفاق و خودباختگی در برابر بیگانگان و خودبزرگ بینی و جهالت و غرور را سد نمایند.