به گزارش راهبرد معاصر؛ سعید حبیبا در نهمین نشست مسئولان امور کنسولی دانشگاههای کشور به میزبانی دانشگاه خوارزمی گفت: نمایندگان کنسولی دانشگاهها به نوعی کلیددار دروازههای ورود به بازار عرضه توانمندیهای علمی و فناوری در برابر متقاضیان نشستن بر کرسیهای دانشگاهی از سایر کشورهای دنیا هستند و این نقش بسیار مهم میتواند ایران را در چرخه و مسیر تحولات علمی و فناوری دنیا قرار دهد.
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: بدون شک ویترین بازار علم و دانش از مقولهای به نام فرهنگ میگذرد و این مقوله، میتواند جاذبه و دافعه قوی برای ورود به بازار علم و دانش ایجاد کند که مسلماً برخورد و رفتار مناسب، ارائه خدمات مناسب، سرعت در ارائه خدمات، تکریم و آیین مهماندوستی و مهماننوازی که مختص فرهنگ کشور ما است، همگی در جذب خدمات گیرندگان این بازار بسیار موثر خواهد بود.
وی بر شفافیت و مستندسازی تمامی فعالیتهای مرتبط با جذب دانشجویان بینالمللی تاکید کرد و گفت: بازار جذب دانشجویان خارجی به لحاظ مالی، بازار وسوسهانگیزی است و پتانسیل و ظرفیت گلوگاه فساد شدن را دارد بنابراین باید کاملاً مراقب بود تا آفت وسوسههای مالی، گریبانگیر سیستم اداری به ویژه محیطهای آکادمیک نشود، زیرا آنها را ناکارآمد میسازد.
حبیبا تصریح کرد: سازمان امور دانشجویان و وزارت علوم در همکاری با نهادهای ناظر، قضایی و امنیتی شدیداً با هر گونه فساد مالی احتمالی در این حوزه برخورد میکند و هیچگونه مسامحهای در برخورد با خاطیان احتمالی نخواهد داشت هر چند که باور داریم قریب به اتفاق پرسنل و کارکنان دانشگاهها از این اتهامات مبرا هستند.
معاون وزیر علوم به همکاری با نیروی انتظامی، واجا و وزارت امور خارجه هم اشاره کرد و گفت: در این همکاریها دو موضوع بسیار مهم شامل تمرکززدایی و سپردن امور کنسولی به دانشگاههای مادر در استانها و موضوع دیگر دیجیتالی کردن تمام امور از طریق سامانههای سجاد، میخک و سخا به انجام رسید. / ایرنا