هافبک اسبق سپاهان به گاندو‌ها پیوست مهاجم استقلال جدا شد تصویب شرایط واگذاری مابقی سهام دولت در دو باشگاه استقلال و پرسپولیس ادامه اتفاقات عجیب در استقلال/ ساپینتو: آل‌کثیر را نمی‌خواهم زلزله ۳.۴ ریشتری حوالی سومار را لرزاند حریق واحد مسکونی در خیابان وحدت اسلامی ۳ مصدوم و یک کشته برجای گذاشت وزیر ارتباطات: استفاده از فیلترشکن‌های مجانی باعث آلودگی شبکه کشور شده است+ فیلم تصاویر/ صفحه نخست روزنامه‌های ایران سه‌شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ تصاویر/ صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ایران سه‌شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ ابراهیم پور: آقای وزیر ارتباطات، در جنگ ۱۲ روز معلوم شد شبکه ملی اطلاعات نه یک شبکه بلکه قطعاتی پراکنده و بعضاً ناکارآمد است + فیلم اسحاقی: اسامی افرادی که از اینترنت طبقاتی استفاده می‌کنند را اعلام کنید + فیلم برتری کشتی آزاد روسیه برابر آمریکا در بوداپست توصیه‌هایی برای محافظت در برابر اشعه فرابنفش / لزوم حداقل مواجهه از ساعت ۱۱ تا ۱۶ اندونگ به اردوی استقلال اضافه شد قارچی که می‌تواند یک عامل قوی ضدپیری باشد

افزایش سرطان پوست به علت مواجهه با اشعه فرابنفش/ توصیه‌های مهم برای حفاظت در برابر اشعه

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه افزایش بروز سرطان پوست با مواجهه با اشعه فرابنفش مرتبط است، به ارائه توصیه‌هایی برای حفاظت در برابر این اشعه پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۱ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۲۸۴۳۸۴
افزایش سرطان پوست به علت مواجهه با اشعه فرابنفش/ توصیه‌های مهم برای حفاظت در برابر اشعه

به گزارش راهبرد معاصر، محسن فرهادی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار با بیان اینکه میزان بروز سرطان‌های پوست در دهه‌های اخیر افزایش یافته است، اظهار کرد: این افزایش با مواجهه شغلی و تفریحی با اشعه فرابنفش (UV) مرتبط است و اشعه UV یکی از علل اصلی آسیب به پوست، چشم و سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شود.

وی افزود: در شرایطی که شدت گرما در پایتخت منجر به تعطیلی فعالیت‌های رسمی شده و شاخص اشعه فرابنفش نیز در سطح هشدار قرار دارد ضروری است شهروندان اقدامات احتیاطی لازم را در فعالیت‌های روزانه خود به کار بگیرند.

فرهادی تأکید کرد: با رعایت اصول ساده حفاظت در برابر نور خورشید، می‌توان از بروز چهار مورد از هر پنج مورد سرطان پوست جلوگیری کرد. در همین راستا، رعایت توصیه‌های بهداشتی در مواجهه با نور خورشید، به‌ویژه در ماه‌های گرم سال، اهمیت دوچندانی دارد.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار، در ادامه به تشریح مهم‌ترین اصول ایمنی برای کاهش آسیب‌های ناشی از اشعه UV پرداخت و تأکید کرد: اولین اقدام، محدود کردن زمان حضور در فضای باز در ساعات اوج تابش خورشید است. تشعشعات اشعه فرابنفش در بازه زمانی دو ساعت پیش و دو ساعت پس از ظهر بیشترین شدت را دارند و توصیه می‌شود افراد تا حد امکان، به‌ویژه در ماه‌های گرم سال، در این ساعات در معرض آفتاب قرار نگیرند.

وی افزود: قرار گرفتن در مکان‌های سایه‌دار مانند زیر درختان یا سایبان‌ها، گرچه بخشی از تابش را کاهش می‌دهد، اما حفاظت کامل فراهم نمی‌کند. پرتو‌های پراکنده و بازتابش‌های ناشی از سطوح روشن همچنان می‌توانند آسیب‌زا باشند. بنابراین، ماندن در سایه باید همراه با سایر اقدامات حفاظتی باشد.

فرهادی ادامه داد: استفاده از لباس مناسب، از مؤثرترین راهکار‌های محافظتی است. لباس‌هایی با بافت متراکم، پوشش فیزیکی مناسبی در برابر اشعه UV فراهم می‌کنند. همچنین استفاده از کلاه لبه‌دار که گوش‌ها، صورت و گردن را بپوشاند، و عینک آفتابی با فیلتر کامل UVA و UVB، برای حفاظت از نواحی حساس مانند چشم ضروری است.

وی با اشاره به نقش مکمل کرم‌های ضدآفتاب در حفاظت از پوست، گفت: استفاده از کرم ضدآفتاب با طیف وسیع و SPF حداقل ۳۰ برای نواحی بدون پوشش لباس، توصیه می‌شود. این کرم باید به مقدار کافی استفاده شود و هر دو ساعت یک‌بار، به‌ویژه پس از تعریق، شنا یا فعالیت در فضای باز تمدید شود. البته، ضدآفتاب به‌هیچ‌وجه نباید جایگزین لباس مناسب یا ماندن در سایه شود و نباید با این تصور اشتباه استفاده شود که می‌توان مدت بیشتری زیر نور مستقیم آفتاب باقی ماند.

فرهادی هشدار داد: استفاده از دستگاه‌های برنزه‌کننده یا سولاریوم خطرات جدی برای سلامت پوست به همراه دارد. این دستگاه‌ها با ساطع‌کردن اشعه فرابنفش با شدت بالا، به‌طور مستقیم با افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست در ارتباط هستند. به همین دلیل، بسیاری از کشور‌ها استفاده از آنها را ممنوع یا محدود کرده‌اند و به مردم توصیه می‌شود از این روش‌ها به‌طور کامل اجتناب کنند.

وی در پایان با تأکید بر اهمیت توجه به شاخص UV به‌عنوان یکی از ابزار‌های علمی برای سنجش خطر، خاطرنشان کرد: شاخص اشعه فرابنفش که عددی بین صفر تا بیش از ۱۱ دارد، میزان خطر برای پوست و چشم را نشان می‌دهد. زمانی که این عدد به ۳ یا بالاتر برسد، رعایت اقدامات ایمنی ضروری می‌شود. شاخص روزانه UV برای هر منطقه از طریق وب‌سایت‌های خدمات هواشناسی و اپلیکیشن‌های کاربردی قابل دسترسی است و لازم است مردم پیش از برنامه‌ریزی فعالیت‌های بیرونی، حتماً به آن توجه داشته باشند./ تسنیم 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار