ربیعی: مقام معظم رهبری صرفا تایید سران سه قوه را تایید کردند-راهبرد معاصر
عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است

ربیعی: مقام معظم رهبری صرفا تایید سران سه قوه را تایید کردند

سخنگوی دولت با اشاره به مباحثی پیرامون افزایش قیمت بنزین و مداخله مسئولین حکومتی در تحقق آن اظهار داشت: در این مسئله مقام معظم رهبری صرفا تایید سران سه قوه را تایید کردند. یکبار حتی این مصوبه به محضر ایشان رفت و ایشان برگرداندند و گفتند هر سه با هم اتفاق نظر داشته باشید. نهایتا همه سران آن را تصویب کردند و رهبری آن را تایید کردند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۷ - ۱۳ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 04
کد خبر: ۲۹۸۳۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ سه هفته از زمان وضع افزایش قیمت بنزین می گذرد، تصمیمی که از همان ابتدا با انتقاداتی در رابطه با نحوه اجرایی شدن آن و عدم اقناع افکار عمومی روبرو بود. رخدادی که متاسفانه زمینه موج سواری بیگانگان و شماری از اغتشاشگران را بر اعتراضات مردمی فراهم اورده و خسارات مادی و معنوی سنگینی را به کشور تحمیل نمود.

 

با این وجود و علی رغم گذشت هفته ها از تصمیم اتخاذ شده، مباحث پیرامون نحوه تصمیم گیری و مداخله مسئولین حکومتی در تایید یا  مخالفت با طرح یاد شده، همچنان در صدر اخبار و اظهارنظرهای سیاسی مسئولین قرار دارد.

 

سخنگوی دولت ظهر امروز و در حاشیه جلسه هیات دولت در این باره اظهار داشت: آذر، ماه قانون اساسی و حقوق شهروندی است. سال گذشته چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را برگزار کردیم. امسال ما با یک چهلمین سالگرد متفاوت مواجه هستیم؛  چهلمین سالگرد تاسیس حاکمیت قانون. باید سعی کنیم با الهام از الگوی درخشان «همه با هم» که منجر به تولد قانون اساسی و مجلس شورای اسلامی شد یکبار دیگر همه با هم شویم و سلایق و گرایش‌های ملت را در همه مراحل انتخاباتی لحاظ کنیم.

 

وی افزود: بر فراز همه شکاف‌هایی که تحلیل‌گران و ایادی رسانه‌ای تحریم‌های ظالمانه دارند پلی از حقوق شهروندی بنا کنیم؛ قانون اساسی در حقیقت جان پناه هویت ملی ما است. هویت ملی در عالی‌ترین مرحله تکاملی خود وقتی شکل پایداری می‌گیرد و از گزند حوادث روزگار مصون می‌ماند که به زیور قانون اساسی آراسته شود.

 

سخنگوی دولت تصریح کرد: در قانون اساسی ما، جمهوریت اصلی اساسی بوده است که امام خمینی (ره) منها کردن آن را برابر با حذف اسلامیت می دانستند.

 

ربیعی درباره هر دو رکن جمهوریت و اسلامیت نظام جمهوری اسلامی گفت: ‌نه یک کلمه زیاد و نه یک کلمه کم. امروز نباید قانون اساسی و به خصوص اصل جمهوریت و فصل‌های نازل بر حقوق شهروندی میثاق بزرگ را تضعیف کنیم و همه باید در تقویت آنها بکوشیم.

 

قانون اساسی نقش بی‌بدیل در ثبات و استقلال کشور، احقاق حقوق همه اقشار جامعه و صنوف دارد. قانون اساسی کشور ما از ظرفیت‌های بی‌نظیری برای حل مشکلات برخوردار است. باید تلاش همه این باشد که تمام فصول این ظرفیت بی‌بدیل احیا شود.

 

سه قطره خون نمادی از پیشرانی دانشجویان در تحولات سیاسی و اجتماعی شد

سخنگوی دولت عنوان کرد: در آذرماه همچنین در آستانه ۱۶ آذر، روز دانشجو قرار داریم. روزی که یادآور روزهای سخت و سیاه پس از کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ بود، دانشجویان آن فضا را شکستند و خون شهیدان قندی، شریعت رضوی و بزرگ‌نیا به نماد مقاومت و ایستادگی ایستادگی در برابر استکبار از هر نوع آن تبدیل شد.

 

ربیعی بیان کرد: سه قطره خون آن روز، منشا و نمادی از پیشرانی دانشجویان در تحولات سیاسی و اجتماعی شد. بدون شک دانشگاه نه تنها در عرصه علم و دانش بلکه در عرصه سیاسی و اجتماعی یکی از موتورهای اصلی حرکت‌های آگاهانه است و نشاندهنده نشاط و زنده بودن فضای اجتماعی کل کشور است. پویایی و نشاط جامعه را با حرکات دانشجویی تضمین می‌کنیم.

 

وی خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و امید از زمان روی کار آمدن با چنین نگاهی همه تلاش خود را کرد تا نشاط و پویایی را به فضای دانشگاه برگرداند. البته در این راه هنوز مسیری طولانی در پیش‌رو داریم و این مسیر همچنان باید ادامه پیدا کند.

 

سخنگوی دولت اضافه کرد: امسال ۳۱۱ مجوز در ۲۸ استان کشور برای مراسم ۱۶ آذر در زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری داده شده است و همچنین در زیرمجموعه وزارت بهداشت ودرمان با تعداد کمتری مجوزها داده شده است.

 

ربیعی تصریح کرد: قطعا مهمترین مساله امروز ما در دانشگاه، شغل آینده دانشجویان است. حدود ۴.۵میلیون فارغ‌التحصیل که به بازار کار وارد خواهند شد، مهمترین دغدغه دولت است. مهمترین مساله دانشجویان ما، مهارت آموزی و راه یافتن آنها به بازار کار است که در این جهت تلاش‌های زیادی را باید سامان دهیم که این تلاش‌ها آغاز شده است.

 

روز و ساعت اجرای اصلاح نرخ بنزین به شورای امنیت کشور سپرده شد

ربیعی درباره اطلاع رییس جمهوری از زمان اجرای اصلاح قیمت بنزین گفت:: از اینکه دولت اینقدر نقد می‌شود خوشحالم؛ شاید در هیچ دوره‌ای در تاریخ ایران، دولت اینقدر نقد نشده است. قطعا نظر رییس‌جمهوری به این معنا نبود که مسئولیتی از خودش را به دیگری منتقل کند ولی بحث تفویض اختیار به شورای امنیت کشور مطرح بود.

 

سخنگوی دولت افزود: رییس جمهوری اجرای کامل و هماهنگ مصوبه سران قوا را همانگونه که قبلا هم توضیح دادم به تایید رهبری هم رسیده بود به وزارت کشور یا در حقیقت به شورای امنیت کشور محول کرد. و قرار بود هماهنگی‌های لازم در کمیته‌هایی که در آنجا تشکیل شده بود صورت بگیرد. تعیین روز و ساعت شروع طرح هم به شورای امنیت کشور که هم نمایندگان مجلس در آنجا حضور دارند و هم تمامی نیروهای انتظامی و نظامی، قوه قضاییه صدا و سیما در آنجا عضو هستند، سپرده شد که ملاحظات اجتماعی و ملاحظات سیاسی را در نظر بگیرند با رایزنی با دستگاه‌های تصمیم‌گیر و انتخاب کنند و مخیر بودند که بین یکی از پنجشنبه‌ها تصمیم‌گیری کنند.

 

وی گفت: به اعتقاد من آنچه که رییس جمهوری مطرح کرد من براساس پرس و جو و تحقیق زیادی که انجام دادم و از افراد مختلف هم سوال کردم؛  مطلع هستم که شورای امنیت کشور و وزیر کشور مخیر بودند که هر زمانی که تشخیص دادند افزایش قیمت بنزین را اعلام کنند که می‌توانست این هفته، یا هفته قبل یا هفته بعد باشد.

 

 بحث رییس جمهوری سلب مسئولیت از خود نبوده است

ربیعی افزود: بنابر این بحث رییس جمهوری قطعا به این معنا نبوده که از خود سلب مسئولیت کند و براساس مخیر بودن وزیر کشور و شورای امنیت کشور بوده است. رییس جمهوری قرار بود چند وقت پیش این تصمیم را اجرا کند ولی وقتی براساس خبری، به یکی از سایت‌ها مراجعه کرده و دیده بود که پمپ بنزین‌ها شلوغ شده است این تصمیم به تعویق افتاد و شاید چندین مرتبه است که این تصمیم به تعویق افتاده است.

 

ربیعی افزود: دولت در بخش حمایت از حقوق معلولان تلاش هایی کرد که مهمترین این تلاش ارسال لایحه حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت به مجلس بود که به قانون تبدیل شد. این قانون به رغم بار مالی فراوانی که برای دولت داشت تا امروز ۶ آیین نامه اجرایی آن هم در دولت تصویب کرده ایم.

 

وی خاطر نشان کرد: از آن جا که بنای ما این بود تا سخنگویی دولت را به سخنگویی جمهور تبدیل کنیم، از سرکار «مژگان قمیشی» به عنوان یکی از فعالان مدنی در حوزه معلولیت درخواست کردم با توجه به فعالیت هایی که در حوزه نهادهای مردم نهاد دارند و با معلولان زیادی هم ارتباط دارند با آن بخش از معلولان سخن بگویند.

 

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: برخی می‌گویند که چرا قیمت بنزین به صورت پله‌ای افزایش پیدا نکرد، گفت: سال‌های سال است که می‌خواهیم این را اجرایی کنیم. یک سال مجلس آن را رد کرد. سال دیگر ماجرای ۹۶ رخ داد. سال دیگر کمیسیون بودجه با رییس مجلس گفتند که این به مصحلت نیست. در مجلس‌های قبل (هفتم یا هشتم) افزایش پله‌ای سالانه را لغو کردند. اینگونه اتفاقات نیز بوده ولی قطعا دیدگاه رییس جمهوری بر این بوده که تفویض کرده و ممکن بود شورا تصمیم بگیرد که هفته بعد آن را اجرا کند. ولی حتما تمهیداتی را انجام داده بود.

 

ربیعی افزود: گاهی وقت‌ها میمیک (زبان) صورت من بروزی دارد که با زبان دلم متفاوت است ولی نباید در این زمینه قضاوت سریع انجام دهیم.

 

 اصرار رهبری اصلاح ساختار اقتصادی کشور بود

سخنگوی دولت درباره ادعای علی مطهری مبنی اصرار رهبری بر افزایش قیمت بنزین تاکید کرد: آنچه که رهبری بر آن مصر بودند اصلاح ساختار اقتصادی کشور بود، ایشان به جلوگیری از واردات بی رویه و قاچاق اصرار داشتند و خواهان گسترش صادرات و استقلال بودجه از درآمد نفت هستند.

 

وی افزود: آن چه که من به عنوان یک عضو حاضر در تمامی جلسات سران قوا شاهد هستم، در این مسئله مقام معظم رهبری صرفا تایید سران سه قوه را تایید کردند. یکبار حتی این مصوبه به محضر ایشان رفت و ایشان برگرداندند و گفتند هر سه با هم اتفاق نظر داشته باشید. نهایتا همه سران آن را تصویب کردند و رهبری آن را تایید کردند. بنابراین همه قوا در این تصمیم مسئولیت داریم.

 

ربیعی خاطرنشان کرد: من فکر می‌کنم حضور مقام معظم رهبری در دفاع از این تصمیم حضور درستی بوده است و تفکیکی که روز اول ایشان  از جوانان هیجانی کردند، به خوبی و هوشمندانه نشان می داد که مردم هم در این اعتراضات حاضر بوده اند و این تفکیک راه گشای ما برای اظهارنظر شد تا یکسره همه معترضان را محکوم نکنیم.

 

سخنگوی دولت تاکید کرد: به هر حال ما دچار نقصان‌هایی بودیم و مردم هم به هیجان آمدند و زیر ساخت‌های اقتصادی ما در شرایطی بود که از بیست سی سال گذشته همراه ما بوده و این شرایط را ایجاد کرد.

 

ربیعی در ادامه به بحث جانباختان حوادث اخیر پرداخت و گفت: در بحث جانباختگان هم که مقام معضم رهبری با مطرح کردن این موضوع، برای ما شرایطی را مهیا کردند تا امروز بتوانیم تصمیمات خوبی را اتخاذ کنیم تا حق جامعه هم از بین نرود.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده