برای مقابله با کرونا چی بخوریم-راهبرد معاصر

برای مقابله با کرونا چی بخوریم

تاثیر رژیم غذایی در افزایش ایمنی بدن در مقابل ابتلا به ویروس مرگبار کرونای، پرهیز از غذا‌های دیر هضم و سنگین ضروری است و مصرف غذا‌های سبک و دارای ویتامین ث. توصیه می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۵ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - 2020 February 20
کد خبر: ۳۶۴۷۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ در پی شیوع ویروس کرونا در جهان و نگرانی‌های گسترده مردم در سطح دنیا نسبت به ابتلا به این بیماری رعایت نکاتی برای حفظ سلامتی به عنوان راهکارهای پیشگیرانه ضرورت دارند؛ از جمله مهم ترین اقدامات پیشگیرانه این است که ابتدا بهداشت فردی رعایت شود و اولین موضوع در این زمینه شستن دست‌ها و تقویت سیستم ایمنی بدن است.

 

برای مقابله با کرونا چی بخوریم

 

کرونا ویروس درمانی ندارد

سیدکاظم کاظمینی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به این که بیماری کرونا ویروس درمانی ندارد، اظهار کرد: ناشناخته بودن درمان این بیماری یکی از دلایل ترسناک جلوه دادن آن است چرا که این بیماری و رفتار‌های آن را نمی‌شناسیم، اما باید در شرایط فعلی با پیشگیری، از انتقال آن جلوگیری کنیم.

 

وی در رابطه با علائم افراد مبتلا به کرونا ویروس جدید نیز تصریح کرد: سرفه‌های خشک و مشکلات تنفسی از علائم اصلی این بیماری است، اما در این میان ممکن است بسیاری از افراد با وجود ابتلا به این بیماری، دچار مشکلات جدی و مراجعه به بیمارستان هم نشود.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که اکثر افرادی که براثر این بیماری بیمارستانی شده‌اند سنین بالای ۴۰ سال دارند، افزود: البته افرادی که دارای بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان هستند نیز در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

 

وی مرگ و میر‌های ناشی از این بیماری را مربوطه به افراد دارای عفونت‌های ریوی و مجاری تنفسی اعلام کرد و گفت: این ویروس که از حیوانات به انسان منتقل شده، یکی از علل خطرناک و جدی بودن آن انتقال از فردی به فرد دیگر است.

 

کاظمینی با تاکید بر تاثیر رژیم غذایی بر افزایش ایمنی بدن در مقابل ابتلا به ویروس کرونای جدید، گفت: افراد در این دوره، از مصرف غذا‌های سنگین و دیرهضم مانند ماکارونی و آش‌های غلیظ خودداری کنند.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجو، این متخصص طب ایرانی در پایان مصرف غذا‌های لطیف و دارای هضم راحت مانند میوه‌ها و سبزیجات را ضروری خواند و استفاده از غذا‌های دارای ویتامین «ث» را به مردم توصیه کرد.

 

آب میوه‌های طبیعی برای مبارزه با کرونا

با مصرف این آب میوه‌های طبیعی می‌توان سسیستم ایمنی بدن را تقویت کرد:

آب کلم

آب کلم سرشار از ویتامین‌های متعدد، مواد معدنی، آنتی اکسیدان‌ها و همچنین منبع ویتامین آ، ث، ب ۶، منیزیم، مس و آهن است که سیستم ایمنی بدنتان را تقویت می‌کند.
مصرف کلم همراه با چغندر منبع خوبی از فولات و ویتامین‌ها است.

آب کدو تنبل

برای تقویت سیستم ایمنی بدنتان از آب کدو تنبل استفاده کنید؛ زیرا این آبمیوه منبع خوبی از ویتامین آ، ویتامین ب ۶، ویتامین‌ ای و روی است.

ترکیب آب توت فرنگی و کیوی

ترکیب آب توت فرنگی و کیوی سرشار از ویتامین ث است و برای تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد؛ مصرف این آبمیوه همراه با نعنا که منبع خوبی از فولات، ویتامین آ، منیزیم و روی است توصیه می‌شود.

آب پرتقال، گریپ فروت و لیمو

ترکیب آب میوه‌های پرتقال، گریپ فروت و لیمو منبع خوبی از ویتامین ث به شمار می‌رود که برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مهم است.

آب گوجه فرنگی

توصیه می‌شود برای تقویت سیستم ایمنی بدنتان از آب گوجه فرنگی استفاده کنید؛ زیرا این ماده منبع بسیار خوبی از ویتامین ث و ویتامین آ است.

آب هویج

آب هویج سرشار از بتا کاروتن و ویتامین آ است و مصرف آن برای تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه می‌شود.

 

تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با کرونا

فتح‌الله پورعلی با اشاره به نقش شامل ویتامین‌ها در تقویت سیستم ایمنی بدن، گفت: ویتامین C نقش بسیار مهمی در پشتیبانی، بازسازی، تقویت سیستم ایمنی و مقاوم سازی بدن داشته و با توجه به آنتی اکسیدان بودن، به خنثی کردن رادیکال‌های آزاد بدن به سیستم ایمنی کمک کرده و به نظر می‌رسد که ویتامین C با افزایش تولید گلبول‌های سفید خون، فرآیند مبارزه با عفونت را تقویت می‌کند.

 

وی با تاکید بر ضرورت تامین ویتامین C مورد نیاز بدن بصورت روزانه از طریق مواد غذایی، گفت: ویتامین C در انواع میوه‌ها و سبزی‌ها وجود داشته و مرکبات از جمله لیمو، پرتقال، نارنگی و گریپفروت و انواع توت، انبه، کیوی و انواع سبزیجات تازه از منابع خوب آن به شمار می‎آیند.

 

وی اضافه کرد: ویتامین D هم نقش بسیار مهمی در جذب کلسیم و رشد استخوان‎ها داشته و مطالعات جدید، حکایت از نقش داشتن این ویتامین در حفاظت از سیستم ایمنی دارند.

 

پورعلی در ادامه با اشاره به نقش مواد معدنی در تقویت سیستم ایمنی بدن، اظهار کرد: تامین آهن مورد نیاز بدن جهت خونسازی و تقویت نیروی دفاعی بدن الزامی بوده و کمبود آن می‌تواند ایمنی کلی بدن را کاهش دهد، انواع ماهی‌ها، گوشت قرمز و تخم مرغ از منابع حیوانی آهن و کلم قمری، چغندر قرمز، کلم بروکلی، غلات و حبوبات، گردو، جوانه گندم وانواع مغزها و آجیل‌ها از منابع منابع گیاهی آن هستند.

 

وی با برشماری برخی منابع غنی منیزیم، سلنیوم و روی، گفت: منابع غذایی حاوی روی، منیزیم و سلنیوم تقویت کننده سیستم ایمنی بدن بوده و منابع غذایی روی در گوشت‌های مختلف، غلات و حبوبات، بادام زمینی، شیر کم چرب و تخم مرغ، منابع غذایی منیزیم در بادام زمینی، اسفناج، نخودسبز، گوشت گاو و گوساله، انواع میوه‌ها، سیب زمینی و آجیل، نان جو، نان گندم، جوانه گندم، سبوس گندم، عدس، لوبیا سفید، کلم بروکلی، اسفناج و سایر سبزیجات، گردو، فندق و بادام و منابع غذایی سلنیوم در انواع پنیر، شیر، تخم مرغ، گوشت و جگر گوساله و گاو، قلوه، ساردین و سایر انواع ماهی‌ها یافت می‎شوند.

 

وی اضافه کرد: کلسیم موجود در شیر، لبنیات، کنجد، بادام، لوبیای سویا، کلم سبز، اسفناج و کلم بروکلی و اسیدهای چرب امگا-3، ویتامین‌های گروه B ،E ،A، بتا-کاروتن و لسیتین و استیل کولین هم از جمله مواد مغذی موثر در سیستم ایمنی بدن هستند.

 

مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان بیان کرد: ویتامین E هم یک آنتی اکسیدان قوی بوده و در تنظیم و حفظ عملکرد سیستم ایمنی بدن بسیار مهم است، دانه‌ها و جوانه‌ی گندم، گردو، بادام و پسته و بادام، تخمه آفتابگردان، ذرت، جوانه گندم، روغن گردو، روغن کنجد و زیتون، روغن هسته انگور، روغن جوانه ذرت، روغن آفتابگردان، روغن جوانه گندم، غالت کامل، انواع مغزهای گردو، بادام زمینی و فندق دارنده ویتامین E هستند.

 

وی با اشاره به نقش ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی بدن، اظهار کرد: تخم مرغ، جگر و لبنیات و انواع میوه‌ها و سبزی‌های رنگی و هویج، اسفناج، طالبی، کلم بروکلی، کلم بروکسل، گوجه فرنگی و انبه از منابع این ویتامین به شمار می‌آیند.

 

وی در ادامه تامین فیبر و پروتیئن را برای بدن ضروری عنوان کرد و گفت: میوه‌ها و سبزیجات و غلات سبوس‌دار حاوی فیبر هستند، در خصوص پروتئین نیز کمبود آن می‌تواند ایمنی کلی بدن را کاهش دهد، توصیه می‌شود افراد برای تقویت سیستم ایمنی بدن، خوراکی‌هایی همچون تخم مرغ، سویا، خشکبار، غذاهای دریایی و گوشت حاوی پروتئین را مصرف کنند.

 

پورعلی با اشاره به نقش آنتی اکسیدان‌ها در تقویت سیستم ایمنی بدن، اظهار کرد: آنتی اکسیدان‌ها با مقابله با رادیکال‌های آزاد و تقویت سیستم ایمنی بدن مانع از تخریب سلولی و کاهش احتمال ابتلا به انواع بیماری‌ها بویژه سرطان می‌شوند، میوه‌ها و سبزی‌های زرد، نارنجی و قرمز، مواد غذایی دارای ویتامین‌های C و E در مرکبات، فلفل دلمه‌‎ای‌ها، میوه‌ها و سبزی‌های رنگی خام، گوجه‌ فرنگی، مرکبات، چغندر، توت فرنگی، کیوی، نخود، هویج، تخمه آفتابگردان، سیب، بادمجان، پیاز قرمز و منابع غذایی حاوی سلنیوم، غذاهای دریایی و جگر و منابع روی، گوشت قرمز، مرغ و ماهی، مغزها، حبوبات، غلات سبوسدار و ... دارای آنتی اکسیدان هستند.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر ضرورت رعایت اصول تغذیه سالم، خاطرنشان کرد: رعایت سه اصل تنوع، تعادل و تناسب غذایی در سفره‌ها، سبب تقویت سیستم ایمنی افراد شده و یک برنامه غذایی متعادل گزینه خوبی برای مبارزه با انواع مختلف ویروس‌ها و عفونت‌ها به شمار می‎آید، به این معنی که اگر رژیم غذایی ما نامناسب باشد، بیشتر دچار بیماری می‎شویم و بنابراین زمان بیشتری برای بهبود نیاز است.

 

وی متذکر شد: مصرف مرکبات، لبنیات به ویژه لبنیات پروبیوتیک و غنی شده با ویتامین D، ماهی، مصرف انواع دانه‌ها، میوه‌های رنگی، پیاز، ادویه‌ها و شکلات تلخ هم در تقویت سیستم ایمنی موثر مهمی دارند.

 

مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت استانی با اشاره به نقش مایعات در دفع سموم بدن، بیان کرد: نوشیدن آب و مایعات به میزان کافی می‌تواند مواد سمی را از بدن دفع و خارج کرده و سیستم دفاعی بدن را تقویت کند، می‌توان روزانه بخشی از دریافت مایعات خود را به چای سبز اختصاص داد، چرا که چای سبز به علت داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی پلی فنول‌ها و فالونوئیدها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

 

وی در ادامه با تاکید بر نقش ورزش در سلامت بدن، اضافه کرد: ورزش باعث کاهش استرس شده و یکی از راه‌های تقویت سیستم ایمنی بدن است، همچنین تحرک و فعالیت بدنی منظم روزانه با پیشگیری از بروز اضافه وزن و چاقی، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و... را نیز پایین می‌آورد.

 

به گزارش برنا، وی در پایان با بیان توصیه بر خودداری از مصرف بیش از حد چربی‌ها به ویژه چربی‌های اشباع شده و اسید چرب امگا-6 و کلسترول، گفت: قندهای افزوده شده و رژیم‌های غذایی با گلیسمیک بالا می‌توانند موجب کاهش عملکرد گلبول‌های سفید خون شده و به شکل گیری التهاب، و آسیب سیستم ایمنی منجر شود.

 

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار