در بدن چه میزان «میکروب» وجود دارد؟-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

در بدن چه میزان «میکروب» وجود دارد؟

فوق تخصص گوارش با اشاره به اینکه حدود ۱۰ تا ۱۰۰ تریلیون میکروب در بدن انسان وجود دارد، گفت: در بدن یک فرد بالغ حدود ۶ تا ۸.۱ کیلوگرم میکروب زندگی می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۱ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 19
کد خبر: ۴۴۸۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، حسن طاهری فوق تخصص بیماری‌های دستگاه گوارش و کبد درباره موضوع «میکروبیوم»، اظهار داشت: نخستین بار حدود ۲۰ سال قبل مبحث میکروبیوم و میکروبیوتا که درباره میکروب‌هایی است که به طور طبیعی در بدن انسان زندگی می‌کنند به طور جدی وارد مباحث مربوط به سلامت دستگاه گوارش و بدن انسان شد.

 

وی با اشاره به اینکه بر اساس بررسی‌های انجام شده روی بدن انسان حدود  ۱۰ تا ۱۰۰ تریلیون میکروب زندگی می‌کنند که تعداد آنها می‌تواند چندین برابر سلول‌های بدن خود انسان باشد،گفت: در بدن یک فرد بالغ حدود 6 تا 8.1 کیلوگرم میکروب زندگی می‌کند.

 

این فوق تخصص بیماری‌های دستگاه گوارش اضافه کرد: این میکروب‌ها در حال همزیستی با سلول‌های بدن بوده و وجودشان برای حفظ سلامتی بدن ضرورت دارد و نبودش ممکن است سبب مشکلاتی چون چاقی و عدم تامین ریز مغذی‌های بدن و ایجاد نقص در سیستم دفاعی بدن و کارکرد طبیعی دستگاه عصبی مرکزی شود.

 

طاهری با اشاره به این مطلب که ساختار ژنتیکی سلول‌های  بدن انسان‌ها حدود 99 درصد مشابه یکدیگر است، گفت: آنچه سبب تفاوت انسان‌ها می‌شود ساختار ژنتیکی میکروب‌های بدن آنهاست. بیشتر ژن‌های مستقر در بدن انسان  مربوط به میکروب‌هاست و ساختار ژنتیکی این میکروب‌ها در انسانها حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد تفاوت دارد و این تفاوت‌ها در بروز مشکلاتی همچون آلرژی، چاقی  و ... نقش دارد.

 

وی با بیان اینکه این میکروب‌ها در بخش‌های مختلف بدن از جمله پوست، دهان، اندام‌های جنسی، روده و معده و دستگاه تنفس قرار دارند، ابراز داشت: میکروب‌های موجود در بدن نوزاد از زمان تولد تغییر و تحول و گسترش پیدا می‌کند و پس از حدود 5 سال جنس میکروب‌های موجود در بدن کودک و انسان بالغ تقریبا مشابه خواهد بود.

 

 این فوق تخصص بیماری‌های دستگاه گوارش خاطرنشان کرد: باید از مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها پرهیز کرد؛ چرا که این عمل سبب آسیب به میکروب‌های مفید در بدن گردیده و  مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد می‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه غذاهایی که می‌خوریم بر جنس میکروب‌های موجود در بدن موثر است، گفت: با مصرف غذاهای چرب به مرور زمان میکروب‌هایی در بدن تکثیر پیدا می‌کنند که سبب رسوب چربی و تشدید چاقی می‌شوند؛ لذا نوع غذای مصرفی  نیز بر روی جنس میکروب‌های موجود در بدن تاثیر می‌گذارد.

 

 طاهری در باره میکروب هلیکوباکتر پیلوری‌هایی که در معده انسان وجود دارد، تصریح کرد: حتی در مورد این میکروب نیز که در ایجاد زخم اثنی عشر و معده و حتی سرطان معده موثر اس زمانی باید اقدام به درمان و ریشه کنی کرد که این میکروب به بدن آسیب وارد کند؛ در غیر این صورت برخی از مطالعات نشان داده‌اند که ریشه کنی بی مورد این میکروب نیز می‌تواند در ایجاد اشتهای کاذب و چاقی نقش داشته باشد./ فارس

ارسال نظر