در بدن چه میزان «میکروب» وجود دارد؟-راهبرد معاصر
راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور

در بدن چه میزان «میکروب» وجود دارد؟

فوق تخصص گوارش با اشاره به اینکه حدود ۱۰ تا ۱۰۰ تریلیون میکروب در بدن انسان وجود دارد، گفت: در بدن یک فرد بالغ حدود ۶ تا ۸.۱ کیلوگرم میکروب زندگی می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۱ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 19
کد خبر: ۴۴۸۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، حسن طاهری فوق تخصص بیماری‌های دستگاه گوارش و کبد درباره موضوع «میکروبیوم»، اظهار داشت: نخستین بار حدود ۲۰ سال قبل مبحث میکروبیوم و میکروبیوتا که درباره میکروب‌هایی است که به طور طبیعی در بدن انسان زندگی می‌کنند به طور جدی وارد مباحث مربوط به سلامت دستگاه گوارش و بدن انسان شد.

 

وی با اشاره به اینکه بر اساس بررسی‌های انجام شده روی بدن انسان حدود  ۱۰ تا ۱۰۰ تریلیون میکروب زندگی می‌کنند که تعداد آنها می‌تواند چندین برابر سلول‌های بدن خود انسان باشد،گفت: در بدن یک فرد بالغ حدود 6 تا 8.1 کیلوگرم میکروب زندگی می‌کند.

 

این فوق تخصص بیماری‌های دستگاه گوارش اضافه کرد: این میکروب‌ها در حال همزیستی با سلول‌های بدن بوده و وجودشان برای حفظ سلامتی بدن ضرورت دارد و نبودش ممکن است سبب مشکلاتی چون چاقی و عدم تامین ریز مغذی‌های بدن و ایجاد نقص در سیستم دفاعی بدن و کارکرد طبیعی دستگاه عصبی مرکزی شود.

 

طاهری با اشاره به این مطلب که ساختار ژنتیکی سلول‌های  بدن انسان‌ها حدود 99 درصد مشابه یکدیگر است، گفت: آنچه سبب تفاوت انسان‌ها می‌شود ساختار ژنتیکی میکروب‌های بدن آنهاست. بیشتر ژن‌های مستقر در بدن انسان  مربوط به میکروب‌هاست و ساختار ژنتیکی این میکروب‌ها در انسانها حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد تفاوت دارد و این تفاوت‌ها در بروز مشکلاتی همچون آلرژی، چاقی  و ... نقش دارد.

 

وی با بیان اینکه این میکروب‌ها در بخش‌های مختلف بدن از جمله پوست، دهان، اندام‌های جنسی، روده و معده و دستگاه تنفس قرار دارند، ابراز داشت: میکروب‌های موجود در بدن نوزاد از زمان تولد تغییر و تحول و گسترش پیدا می‌کند و پس از حدود 5 سال جنس میکروب‌های موجود در بدن کودک و انسان بالغ تقریبا مشابه خواهد بود.

 

 این فوق تخصص بیماری‌های دستگاه گوارش خاطرنشان کرد: باید از مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها پرهیز کرد؛ چرا که این عمل سبب آسیب به میکروب‌های مفید در بدن گردیده و  مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد می‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه غذاهایی که می‌خوریم بر جنس میکروب‌های موجود در بدن موثر است، گفت: با مصرف غذاهای چرب به مرور زمان میکروب‌هایی در بدن تکثیر پیدا می‌کنند که سبب رسوب چربی و تشدید چاقی می‌شوند؛ لذا نوع غذای مصرفی  نیز بر روی جنس میکروب‌های موجود در بدن تاثیر می‌گذارد.

 

 طاهری در باره میکروب هلیکوباکتر پیلوری‌هایی که در معده انسان وجود دارد، تصریح کرد: حتی در مورد این میکروب نیز که در ایجاد زخم اثنی عشر و معده و حتی سرطان معده موثر اس زمانی باید اقدام به درمان و ریشه کنی کرد که این میکروب به بدن آسیب وارد کند؛ در غیر این صورت برخی از مطالعات نشان داده‌اند که ریشه کنی بی مورد این میکروب نیز می‌تواند در ایجاد اشتهای کاذب و چاقی نقش داشته باشد./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار