به گزارش راهبرد معاصر؛ بانکها طی دو هفته گذشته به دستور یکباره وزیر اقتصاد و بدون برنامه ریزی قبلی سفارشات مردم رو به صورت دستی جمع آوری کردند. البته خود بانکها هم در برنامه ریزی سیستماتیک ضعیف عمل کردن و هیچ مکانیزم شفافی برای کنترل و پیگیری درست نکردند و طبیعتا نمیتوان فعلا به صورت شفاف مشخص نمود.
در مجموع سفارشات بانکها به صورت دستی جمع آوری شدند و به کارگزاریها برای فروش ارسال شدندو فروشها مرحله مرحله در حال انجام هست و از حدود 1400 میلیارد تومان سفارش مجموعا 700 میلیارد تومان انجام شده که تقریبا نیمی از سفارشات محسوب میشه و پس از فروش به حساب شبای افراد قراره واریز بشود.
به طور کلی فروش سهام عدالت چه از طریق بانک چه کارگزاری مرحله به مرحله و زمانبر هست و ممکنه حدود یک تا دو ماه بین درخواست فروش تا واریز پول زمان ببرد.
اما چرا این فروش مرحله به مرحله شده است: عمده دلیل این امر جلوگیری از آسیب و ضرر و زیان به بازار و سرمایه گذاران هست.
در بازار بورس سفارشات خرید و فروش بر حسب میزان خریداران و فروشندگان و رقابت بین آنها انجام می شود (مانند بازار آزاد). مثلا اگر حجم بالایی از سفارشات فروش در بازار وارد شود، طبیعتا در همان لحظه خریدار برای همه آن وجود ندارد و نیازمند مدیریت سفارشات انبوه هست. البته مدیریت این سفارشات بر عهده کارگزاران و سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر واگذار شده و در واقع فروش ها به صورت خرد خرد توسط کارگزاریها به نحوی انجام می شود که باعث ضرر و زیان سرمایه گذاران نشود و به اندازه کافی خریدار برای آن وجود داشته باشد.
البته ناگفته نماند اگر حجم سفارشات خرد به صورت آنلاین و یکباره در سامانه های معاملات وارد شود منجر به قطعی سیستم و هنگ کردن سامانه ها و... هم میشود و به طور کلی فروش یکجای سهام با حجم بالا عملا امکان پذیر نبوده و بهترین روش مدیریت سبد سهام عدالت، فروش آن طی چند مرحله می باشد.