وندی شرمن: سیاست ترامپ در قبال ایران شکستی دردناک و پرهزینه بوده است-راهبرد معاصر
پیروزی ترامپ بر دارایی ۱۰ ثروتمند بزرگ جهان افزود لیبرمن: ایران برکناری گالانت را جشن گرفته است واکنش رهبر انصارالله به ادعای ترامپ: او دولت‌های عربی را گاو شیرده می‌بیند اوباما: به ترامپ و معاونش تبریک می‌گویم / بدیهی است که نتیجه حاصل شده، آن چیزی نیست که ما خواهانش بودیم تایمز اسرائیل: پدر داماد لبنانی ترامپ، مأمور مذاکره برای توافق آتش بس لبنان می‌شود؟ واکنش وزارت خارجه ایران به انتخاب ترامپ؛ ما از گذشته تجربیات تلخی زیادی داریم پیام شی به ترامپ: رویارویی، به آمریکا و چین ضربه می‌زند عموی شهید سید حسن نصرالله هم به شهادت رسید وزیر دارایی آلمان برکنار شد | دولت ائتلافی شولتس ازهم فروپاشید اولین نطق هریس پس از ناکامی در انتخابات: شکست را می‌پذیرم واکنش دولت ونزوئلا بعد از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شیخ نعیم قاسم: «میدان نبرد» تنها تعیین‌کننده سرنوشت جنگ است هریس در تماسی پیروزی ترامپ را تبریک گفت و شکست خود را اعلام کرد حزب‌ الله لبنان از موشک نقطه زن «فاتح ۱۱۰» رونمایی کرد رسانه عبری: پیروزی ترامپ ضامن چراغ سبز برای نتانیاهو نیست

وندی شرمن: سیاست ترامپ در قبال ایران شکستی دردناک و پرهزینه بوده است

مقام سابق وزارت خارجه آمریکا سیاست دولت فعلی این کشور علیه ایران را شکستی «دردناک و پرهزینه» توصیف کرده است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۶ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 July 31
کد خبر: ۵۲۹۶۹

به گزارش راهبرد معاصر «وندی شرمن»، قائم‌مقام اسبق وزارت خارجه آمریکا و سرپرست اصلی تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای این کشور در مذاکرات با ایران در یادداشتی به شدت از سیاست خارجی «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا انتقاد کرده است.

شرمن امروز مقاله‌ای با عنوان «نابودی کامل سیاست خارجی در دوران ترامپ» در نشریه «فارن‌پالیسی» منتشر کرده و سیاست‌های دولت فعلی کشورش در حوزه‌های مختلف به خصوص در برابر روسیه، چین، ایران و کره شمالی را به باد انتقاد گرفته است.

مقام سابق آمریکایی در این مقاله شکست سیاست‌های دولت ترامپ در برابر ایران را «دردناک و پرهزینه» توصیف کرده است. او می‌نویسد: «در نتیجه شکست‌های ترامپ، خاورمیانه نسبت به زمان روی کار آمدن او از صلح فاصله بیشتری گرفته و به خیزش بعدی فلسطین نزدیک‌تر شده است؛ مردم کوبا و ونزوئلا با آینده‌‌ای تلخ‌تر روبرو هستند، وعده تجدید حیات آفریقا به حاشیه رانده شده و هیچ چالش واقعی در برابر روسیه یا چین وجود ندارد.»

شرمن، در ادامه اضافه کرده است: «سیاست ترامپ در برابر ایران، یک مثال دردناک و پرهزینه دیگر است. در مدت بیش از ۲ سالی که از خروج دولت ترامپ از توافق هسته‌ای می‌گذرد، ایران صاحب اورانیوم غنی‌شده بیشتر، تأسیسات هسته‌ای فعال بیشتر، فنوری‌های پیشرفته‌تر و زمان‌گریز کوتاه‌تری برای ساخت سلاح هسته‌ای شده است.»

دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.

ترامپ وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده می‌گذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ به خصوص در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

تمرکز اصلی دولت ترامپ در ماه‌های اخیر روی تلاش برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران که از روز ۱۸ اکتبر منقضی خواهد شد قرار گرفته است.

انقضای این تحریم‌ها یکی از مفاد توافق هسته‌ای برجام است و آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را میان اعضای شورای امنیت توزیع کرده که خواستار جلوگیری از انقضای این تحریم‌ها است.

قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار منع فروش، عرضه یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط از سوی ایران است. این قطعنامه همچنین کشورها را از فروش، عرضه، یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط به ایران، مگر در صورت موافقت کمیته‌ای در شورای امنیت منع می‌کند.

پیش‌نویس آمریکا علاوه بر این از کشورها می‌خواهد چنانچه دلایل متقنی در دست دارند مبنی بر اینکه محموله‌ای در خاک آنها ممکن است حاوی اقلام ممنوعه از ایران باشد اقدام به بازرسی آن کنند. این قطعنامه همچنین از کشورها خواسته با توجیه مشابه اقدام به بازرسی کشتی‌ها در آب‌های آزاد کنند.

با این حال بسیاری از کارشناسان می‌گویند که این قطعنامه شانسی برای موفقیت در شورای امنیت ندارد.

چین و روسیه، به عنوان دو عضو دائم این شورا که از حق وتو برخوردارند صریحاً گفته‌اند که با آن مخالفند. متحدان اروپایی آمریکا هم به طور ضمنی عدم حمایت از رویکرد آمریکا را اعلام کرده‌اند.

یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیازمند موافقت دست‌کم ۹ عضو، بدون وتو از سوی هر یک از ۵ عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس) است.

چندی پیش دیپلمات‌های غربی به فارن‌پالیسی گفتند این قطعنامه از شانسی برای تصویب برخوردار نیست.

 

العالم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار