به گزارش راهبرد معاصر در ابتدای این تماس بر توسعه همکاری پارلمانی ایران و روسیه تأکید کرد و گفت: امیدواریم با فراهم شدن شرایط بهداشتی، شاهد تبادل هیاتهای پارلمانی میان مجالس دو کشور باشیم.
وی در ادامه، همکاریهای متنوع ایران و روسیه را بخش مهمی از روابط فیمابین دانست و افزود: پارلمان روسیه آمادگی لازم برای کمک به تسهیل روابط در تمامی زمینه ها را با جمهوری اسلامی ایران دارد.
رییس دومای دولتی روسیه در پایان با اشاره به تشدید درگیریهای ارمنستان و آذربایجان بر سر موضوع قره باغ گفت: همچون شما معتقد هستیم که باید این درگیری بصورت مسالمت آمیز و از طریق گفتگو و مذاکره حل و فصل شود.
محمدباقر قالیباف نیز در این تماس تلفنی با اشاره به گذشت چند ماه از فعالیت مجلس یازدهم گفت: دوره پیشِ رو فرصت مغتنمی برای ایران و روسیه است که روابط پارلمانی خود را توسعه ببخشند و همکاریهای فیمابین را شتاب دهند.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: تداوم گفتگوی تهران - مسکو، هم در حوزه منطقه ای و هم در حوزه بین المللی تأثیرگذار خواهد بود و ما از استمرار گفتگوهای سازنده دو کشور استقبال میکنیم.
قالیباف با اشاره به شرایط پیش آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا گفت: همه گیری کرونا برخی همکاریهای دو طرف را تحت تأثیر قرار داده است اما در شرایط حاضر انتظار داریم با رعایت پروتکلهای بهداشتی این همکاریها با سرعت بیشتری ادامه یابد.
رییس مجلس شورای اسلامی در پایان تشدید تنشهای ارمنستان و آذربایجان را نگران کننده خواند و گفت: باید تلاش کنیم که درگیریها متوقف شود و طرفین با گفتگو به مناقشات موجود پایان دهند.
طرفین در این تماس تلفنی بر اهمیت ساز و کار کمیسیون عالی مشترک پارلمانی دو کشور تأکید کردند.
ایسنا