انفجار در «باجور» پاکستان؛ ۴ مقام دولتی کشته شدند اسلامی: پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهد داشت مادورو: از واتس‌اپ برای جاسوسی و کشتار استفاده می‌شود؛ آن را حذف کردم نظر ترامپ درباره جنسیت همسر ماکرون! سنای آمریکا لایحه مالیاتی ترامپ را تصویب کرد ادعای رویترز: ایران آماده مین‌گذاری تنگه هرمز است ادامه پرواز پهپاد‌های مشکوک در عراق / سقوط ۲ پهپاد در سلیمانیه اسپوتنیک: برنامه هسته‌ای ایران کمترین آسیب را دیده است ترامپ: اسراییل با آتش بس ۶۰ روزه در غزه موافقت کرده است السودانی: تلاش برای فروپاشی نظام ایران پیامد‌های خطرناکی برای منطقه دارد عراقچی: میزان آسیب‌ها به «فردو» خیلی جدی و زیاد بوده است/ فناوری هسته‌ای ایران را با بمباران نمی‌توان از بین برد واکنش گروسی به تلاش مصر برای احیای روابط میان آژانس و ایران ایران خواستار تعلیق فوری کنست اسرائیل در اتحادیه بین‌المجالس شد اتحادیه اروپا آماده پذیرش تعرفه جهانی ۱۰ درصدی برای صادرات به آمریکا شد ادعا‌های واهی گروه ۷ علیه حقوق هسته‌ای مشروع ایران

سفیر آمریکا در ریاض: ایران به دنبال مداخله و عربستان به دنبال صلح در منطقه است

سفیر آمریکا در عربستان سعودی، ایران را به مداخله در امور عراق، سوریه، لبنان و یمن متهم کرد اما کشورش و عربستان سعودی را خواهان صلح و ثبات منطقه دانست.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۲ - ۰۸ آبان ۱۳۹۹ - 2020 October 29
کد خبر: ۶۴۷۸۶

به گزارش راهبرد معاصر «جان ابی زید» سفیر آمریکا در عربستان سعودی در گفت‌و‌گویی مجازی با برخی رسانه‌ها، به اتهام‌پراکنی علیه ایران پرداخت.

به گزارش روزنامه سعودی «الشرق الاوسط»، سفیر آمریکا در این گفت‌و‌گو خواستار تلاش برای جلوگیری از اقدامات ایران در منطقه شد و با اتهام‌زنی به ایران، ادعا کرد که دخالت‌های این کشور در امور یمن روند ایجاد صلح را دشوار می‌کند.

این ادعاها در حالی علیه ایران مطرح می‌شود که ارتش و کمیته‌های مردمی یمن بارها از دخالت‌ها و ارسال تسلیحات آمریکایی به یمن پرده برداشته‌اند؛ اقداماتی که تاکنون باعث کشته شدن هزاران شهروند بی‌گناه یمنی شده است.

الشرق الاوسط در ادامه نوشت که این اظهارات سفیر آمریکا پس از گفت‌و‌گوی راهبردی میان واشنگتن و ریاض صورت گرفته است.

جان ابی زید در ادامه به روابط عربستان سعودی با آمریکا در آستانه انتخابات پرداخت و گفت که روابط ریاض و واشنگتن با آمدن رئیس جمهور جدید تحت تأثیر قرار نخواهد گرفت.

سفیر آمریکا در اظهارات خود همچنین به آزادی مزدوران آمریکایی تحت اسارت ارتش یمن در جریان تبادل اسرا پرداخت و آنها را شهروندان آمریکا توصیف کرد و مدعی شد که «شهروندان آمریکا» برای بازگرداندن صلح به یمن با عربستان سعودی و «مارتین گریفیتس»‌ فرستاده سازمان ملل متحد در امور یمن همکاری می‌کنند.

جان ابی زید در ادامه با بیان این ادعا که عربستان سعودی و آمریکا به دنبال توسعه صلح و ثبات در منطقه هستند، ایران را به دخالت در عراق، سوریه،‌ لبنان و یمن متهم کرد و این کشور را یک تهدید خواند.

سفیر آمریکا همچنین با گریز به مسئله شراکت آمریکا و عربستان سعودی گفت که واشنگتن می‌خواند در تحقق چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی (برنامه‌ای برای کاهش وابستگی عربستان سعودی به نفت) شریک اول این کشور باشد.

وی همچنین به همکاری دو کشور در زمینه‌های دفاعی، امنیتی، اطلاعاتی، انرژی، اقتصادی، فنی، امنیت سایبری و... اشاره کرد و گفت که تمام این مسائل در گفت‌وگوی راهبردی اخیر مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

عربستان سعودی و آمریکا در تاریخ چهاردهم ماه اکتبر جاری در واشنگتن گفت‌و‌گوی تحت عنوان راهبردی را آغاز کردند که در آن «فیصل بن فرحان» وزیرخارجه سعودی و «مایک پامپو» همتای آمریکایی او حضور پیدا کردند.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر