بایدن گامی در زمینه لغو تحریم ها بر نخواهد داشت-راهبرد معاصر
واکنش نمایندگی ایران به تحریم‌های خزانه داری آمریکا توافقات مالی ایران و روسیه از ماه آینده اجرایی خواهد شد مسکو: قرارداد جدیدی برای همکاری با ایران امضا خواهد شد وزیر جنگ اسرائیل: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای آینده دنیاست اسماعیل هنیه: حمله به خانواده‌ام منجر به تغییر مواضع مقاومت نخواهد شد شرط سازمان ملل برای تداوم کمک‌ به غزه وزیر دفاع آمریکا از تشدید تنش‌ها در مرز لبنان ابراز نگرانی کرد تحریم‌های آمریکا علیه ۵۰ شخص و نهاد به بهانه ارتباط با ایران تأکید وزیر خارجه نپال بر تقویت مناسبات دوجانبه با ایران هشدار کرملین به ارمنستان: با پیوستن به اتحادیه اروپا بازار روسیه را از دست خواهید داد تأکید وزیر خارجه کویت بر توسعه روابط با ایران تاکید باقری بر عزم جدی تهران در توسعه روابط با ریاض جلسه شورای امنیت با محوریت تحولات نوار غزه آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حملات پهپادی و موشکی مقاومت لبنان به شمال اراضی اشغالی
مصطفی خوش چشم؛ تحلیلگر مسائل بین الملل در گفت و گو با راهبرد معاصر مطرح کرد؛

بایدن گامی در زمینه لغو تحریم ها بر نخواهد داشت

مصطفی خوش چشم: غرب متوجه شد ما حاضر نیستیم کماکان مثل چهار سال گذشته یک طرفه به تعهدات‌مان پایبند باشیم. اینکه طرف غربی ایران را جدی می گیرد به این دلیل است که از این مصوبه به عنوان اهرم فشاری در برابر غرب استفاده شد تا آنها را به رفع تحریم ها ترغیب کنیم.
مصطفی خوش چشم؛ تحلیلگر مسائل بین الملل
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۱ - ۰۶ دی ۱۳۹۹ - 2020 December 26
کد خبر: ۷۱۶۰۲

بایدن گامی در زمینه لغو تحریم ها بر نخواهد داشت

 

مصطفی خوش چشم تحلیلگر مسائل بین المللی در گفت و گو با راهبرد معاصر درباره موضع گیری اخیر وزرای خارجه آلمان و بریتانیا در مورد ایران گفت: طبیعی است که مصوبه اخیر مجلس قدرتمند بود و توانسته هزینه های اولیه را به طرف غربی هدایت کند. از این رو واکنش های وزرای اروپایی نشان می دهد نگرانی های غرب شروع شده و مصوبه ایران در ابتدای کار موفق بود و جدیت سران در افزایش هزینه در مقابل هزینه های ۴ ساله طرف غربی را نشان بدهد و بگوید که ما در مقابله با این هزینه ها جدی هستیم.

 

وی ادامه داد: اروپاییان با این واکنش به ما می گویند که ایران را در ایجاد این اهرم فشار جدی می بینند البته فعلا در حد تصویب یک طرح و نمایش موضع سیاسی طرف مقابل است و زمانی که به اجرای طرح برسیم انجام طرح با قدرت و قوت اهمیت پیدا می کند. این واکنش طلیعه ای برای واکنش طرف های غربی است. اگر بتوانیم طرف اروپایی را سر عقل بیاوریم احتمالا می توانیم در آینده برای از میان برداشتن تحریم ها کاری جدی صورت بدهیم و مشخص است که تنها شانس ما اجرای قدرتمندانه این طرح است و می توانیم طرف مقابل را سر عقل بیاوریم.

 

خوش چشم افزود: واکنش غربی ها خوب است و جای خوشحالی دارد. غرب متوجه شد ما حاضر نیستیم کماکان مثل چهار سال گذشته یک طرفه به تعهدات‌مان پایبند باشیم. اینکه طرف غربی ایران را جدی می گیرد به این دلیل است که از این مصوبه به عنوان اهرم فشاری در برابر غرب استفاده شد تا آنها را به رفع تحریم ها ترغیب کنیم.

 

او در پاسخ به این پرسش که، آیا احتمالی وجود دارد اروپاییان با این واکنش ها به دنبال سناریو جدید باشند: گفت: آنها همواره به فکر خارج کردن خود از زیر فشارها هستند و می خواهند این مصوبه را حذف کنند و به این مصوبه اجازه اجرا ندهند اما این ما هستیم که باید تصمیم بگیریم و طرف ایرانی طرف کنشگر است و طرف غربی باید واکنش نشان بدهد. ابتکار عمل با ما است. اگر ايران مصرانه بر سر مصوبه و اجرای آن پافشاری کند به نتیجه می رسد. آقای بایدن یا می خواهد تحریم ها را بردارد یا نمی خواهد، اگر تصمیم دارد می تواند در هفته اول با سه فرمان اجرایی این کار را انجام بدهد ولی اگر قصد بازی دارد این طرح جلوی او را می گیرد. هرچند من بعید می دانم آمریکا ابزار تحریم را که مهمترین و قوی ترین ابزار مقابله با ایران است از میان بردارد و آمریکا این کار را نمی کند.

 

این تحلیلگر مسائل بین الملل اذعان داشت: برجام به خوبی این روحیه آمریکا را به ما نشان داد. اولین ناقض برجام اوباما بود. او تحریم ها را برنداشت و اگر می خواست می توانست این کار را بکند. آمریکا از سال ۲۰۰۹ و حتی  زودتر این استراتژی را داشت و بایدن هم خارج از آن چهارچوب فعالیتی نخواهد کرد و در راستای استراتژی مهار و استفاده از تحریم و تهدید نظامی فعالیت خواهد کرد.

 

وی درباره راهکار و راهبردی که ایران باید پیاده کند گفت: تنها راه ما این است که اسلحه ابتکار عمل را با خنثی سازی تحریم ها از میان برداریم. در کوتاه مدت نشان دادن جدیت دولت و مجلس در اجرای این مصوبه و در پشتیبانی از اجرای این مصوبه طرف غربی را قانع کنند تا جز برداشتن تحریم راه چاره ای برایشان نیست و در بلند مدت سیاست مهار ایران را برای آمریکا بی اثر کنیم تا آمریکا بداند نمی تواند با این ابزار ایران را مهار کند. باید نگاه آمریکا به مذاکره تغییر کند تا اینجا نگاه آمریکا امتیاز گرفتن از ایران بود و اینکه ایران یک طرفه به تعهدات خود عمل کند. آمریکا تا اینجا تصمیم داشت مولفه های قدرت ایران را از این طریق مهار کند.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار