به گزارش راهبرد معاصر نوسانات بازار ارز و قیمت دلار موجب تغییراتی در معاملات شده است. قیمت دلار برای کارشناسان حوزه بازار حائز اهمیت است.قیمت دلار به صورت روزانه تغییر میکند و همین امر موجب شد تا راهبر معاصر به بررسی و پیش بینی قیمت دلار فردا 6 بهمن بپردازد.
این روزها بازار ارز نوسانات قیمتی بالایی را تجربه میکند به طوریکه طی یک هفته گذشته دلار دو کانال عوض کرده و نر خ آن از ۲۱هزار تومان به ۲۳۶۵۰تومان افزایش یافته که به اعتقاد تحلیلگران، این رفتوآمد قیمتی صرفا نتیجه تلاش نوسانگیران ناشی از بلاتکلیفی بازار ارز و عدم تخلیه کامل انتظارات تورمی بوده است.
در بازار امروز هم دو ارز پرطرفدار نوسانات بالایی را تجربه کردند، نرخ دلار در ابتدای معاملات امروز بازار آزاد تنها با ۵۰تومان افزایش نسبت به دیروز ۲۳۱۵۰ تومان اعلام شد و نرخ یورو در ۲۷۸۰۰تومان ثابت ماند؛ در اولین قیمتی که روی تابلوی صرافیملی هم نمایان شد نرخ فروش دلار در ۲۲۴۳۰تومان ثابت ماند و یورو با ۵۰تومان کاهش به ۲۷۳۰۰تومان رسید، در سایر صرافیهای رسمی نیز دلار ابتدای روز با قیمت ۲۲۴۰۰ و یورو ۲۷۱۰۰تومان فروخته میشد.
اما باز هم در میانه روز بازار وارد فاز افزایشی شد و قیمت دلار آزاد به ۲۳۶۵۰ و یورو به ۲۸۶۰۰تومان صعود کرد اما نرخ ارز در صرافیملی کماکان ثابت ماند؛ در سامانه نیما هم نرخ فروش دلار با حدود ۱۵۰تومان افزایش نسبت به دیروز ۲۲۶۲۲ و یورو با ۶۵۰تومان کاهش ۲۸۲۸۰تومان اعلام شد.
یکی از دلایل رشد نرخ ارز در بازار امروز افزایش ۲۰۰تومانی ارزش درهم و رسیدن به سطح ۶۵۵۰تومانی بود که باعث تقویت انتظارات تورمی و افزایش قیمت دلار شد؛ از دیگر عواملی که نرخ ارز را طی چند روز گذشته با افزایش همراه کرده بالا رفتن تعداد خریداران و دست روی دست گذاشتن فروشندگان بوده است.
به گفته فعالان بازار، افزایش دامنه نوسان نرخ ارز باعث شده تا فقط معاملهگرانی که ریسکپذیری بالاتری دارند در بازار بمانند و مابقی فعلا با توجه به آینده نامعلوم قیمتها و پایداری جو ریزشی، ریسک خرید و فروش را نپذیرند چراکه همچنان انتظارها بر کاهش نرخ ارز بوده و پیشبینی میشود در روزهای آینده بازار با موج سوم ریزش قیمتها مواجه شود.
از طرف دیگر ماندگاری دلار صرافی بانکی در کانال ۲۲هزار تومان این سیگنال را به بازار میدهد که بازارساز نرخ بالاتر از ۲۲هزار تومان را برای ارز آمریکایی قبول ندارد و همانطور هم که در صحبتهای مسئولان نیز شنیده شده، قیمت واقعی دلار نرخهای فعلی نیست و درصورت آزادسازی منابع بلوکه شده ایران احتمال سقوط قیمت تا ۱۵هزار تومان وجود دارد.
اما در حال حاضر وضعیت بلاتکلیف بازار و نوسان زیاد نرخ ارز فرصت خوبی برای نوسانگیران ایجاد کرده تا بتوانند قبل از ریزش دوباره قیمتها، سودی که در نرخهای بالاتر از دست دادهاند را تا حدی جبران کنند، از همین رو تا پیش از تغییر رفتار دوباره بازار حجم خرید را بالا بردهاند و هر زمان که جو کاهشی بر بازار غالب شد به سمت فروش هجوم خواهند برد.
اما آنچه که فعالان بازار یقین دارند، عدم توقف روند نزولی نرخ ارز و شروع دوباره کاهش قیمتها در آینده نزدیک است؛ برای فردا ۶بهمن ماه نیز پیشبینی شده که دلار در معاملات ابتدایی روز با اندکی کاهش همراه خواهد شد و رفتار معاملهگران مسیر بازار را در ادامه روز مشخص خواهد کرد.
نرخ رسمی تمام ارزها ثابت شد
امروز هر دلار آمریکا ۴۲ هزار ریال، پوند انگلیس ۵۷ هزار و ۴۶۶ ریال و یورو ۵۱ هزار و ۱۳۲ ریال ارزشگذاری شد.
همچنین هر فرانک سوئیس ۴۷ هزار و ۴۴۲ ریال، کرون سوئد پنج هزار و ۲۸ ریال، کرون نروژ چهار هزار و ۹۵۲ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۸۷۲ ریال، روپیه هند ۵۷۶ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۸ هزار و ۷۹۲ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۶ هزار و ۱۴۰ ریال، یکصد ین ژاپن ۴۰ هزار و ۴۷۶ ریال، دلار هنگ کنگ پنج هزار و ۴۱۸ ریال و هر ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۱ ریال قیمتگذاری شد.
امروز در تابلوی بانک مرکزی، هر دلار کانادا ۳۲ هزار و ۹۸۰ ریال، دلار نیوزیلند ۳۰ هزار و ۲۴۵ ریال، راند آفریقای جنوبی ۲ هزار و ۷۷۳ ریال، لیر ترکیه پنج هزار و ۶۶۵ ریال، روبل روسیه ۵۵۸ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق دو هزار و ۸۷۷ ریال، لیر سوریه ۸۲ ریال، دلار استرالیا ۳۲ هزار و ۴۱۳ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۱ ریال، دلار سنگاپور ۳۱ هزار و ۶۱۳ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۵۶۴ ریال، ۱۰ روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۱۲۳ ریال، کیات میانمار (برمه) ۳۲ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۵ هزار و ۷۹۱ ریال، یکصد درام ارمنستان هشت هزار و ۱۰۱ ریال و دینار لیبی ۹ هزار و ۴۲۵ ریال ارزشگذاری شد.
همچنین هر یوان چین ۶ هزار و ۴۸۰ ریال، یکصد بات تایلند ۱۴۰ هزار و ۱۵ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۳۸۹ ریال، یکهزار وون کرهجنوبی ۳۷ هزار و ۹۹۰ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۸ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۹۷۸ ریال، لاری گرجستان ۱۲ هزار و ۷۲ ریال، یکهزار روپیه اندونزی دو هزار و ۹۸۱ ریال، افغانی افغانستان ۵۴۵ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار و ۴۷۲ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۰۷ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۷ هزار و ۳۶۲ ریال، سامانی تاجیکستان سه هزار و ۷۱۷ ریال، بولیوار جدید ونزوئلا چهار هزار و ۲۰۶ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۱ هزارو ۹۶۶ ریال قیمت خورد.
پایداری جو روانی انتخابات آمریکا در بازار ارز
یک فعال بازار ارز در گفتوگو با خبرنگار اقتصادآنلاین درباره وضعیت بازار ارز در دومین روز هفته توضیح داد: بسیاری از معاملهگران در روزهای سقوط قیمت دلار به کف ۲۱هزار تومان شروع به خرید کردند و رشد تقاضا برای ارز آمریکایی باعث شد نرخ آن به بالای ۲۳هزار تومان صعود کند.
او اضافه کرد: البته جو روانی انتخابات آمریکا و کاهش تحریمها از بازار ارز تخلیه نشده و همچنان ترس از ریزش دوباره نرخ وجود دارد؛ همچنین با وعدههایی که درمورد آزادسازی منابع ارزی هم داده شده احتمال کاهش مجدد قیمت دلار در روزهای آینده بالا است.
وی با اشاره به ماندگاری نرخ دلار صرافیملی در کانال ۲۲هزار تومان تصریح کرد: رفتار بازارساز هم در این مدت نشان داده که تمایلی به دلار ۲۳هزار تومانی ندارد و نرخ واقعی آن کمتر از رقمهای فعلی است؛ البته فعلا با هدف ایجاد تعادل در بازار اقدامی انجام نداده ولی هرگونه سیگنال مثبتی از این سمت نرخ ارز را نزولی خواهد کرد، از طرفی این روزها نرخ حواله درهم نیز در سطحی قرار دارد که انتظارات تورمی را کاهش داده است.
به گفته این فعال بازار ارز، زمانی که دلار با افت چشمگیری مواجه میشود طبیعی است که نرخ برای مدت زمان کوتاهی به صورت پلکانی بالا برود اما این وضعیت ماندگار نخواهد بود و در روزهای آینده شاهد افزایش تعداد فروشندگان و کاهش دوباره نرخ ارز خواهیم بود.