به گزارش راهبرد معاصر، امیر دریادار دوم غلامرضا طحانی معاون عملیات نیروی دریایی ارتش و سخنگوی رزمایش در نشست که با حضور فرماندهان یگانهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی دریایی روسیه شرکتکننده در این رزمایش برگزار شد، اظهار داشت: معتقدیم دریا عامل پیوند ملتهاست و تاکید داریم که منطقه شمال اقیانوس هند یکی از امنترین مناطق دریایی است.
وی با اشاره به اهمیت استراتژیک منطقه شمال اقیانوس هند، اظهار داشت: شمال اقیانوس هند یکی از مهمترین و راهبردیترین آبراههای جهان بوده و نقش مهمی در تجارت و حمل و نقل دریایی در سطح جهان دارد.
سخنگوی رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه تامین امنیت خطوط دریایی در شمال اقیانوس هند را یکی از مهمترین اهداف برگزاری این رزمایش مرکب اعلام کرد و افزود: برقراری امنیت خطوط کشتیرانی در این منطقه، به ویژه در محدوده بین تنگه هرمز، تنگه مالاگا و تنگه بابالمندب، ضامن حفظ منافع اقتصادی در صحنه جهانی است که همکاری و همگرایی نیروهای دریایی مختلف را میطلبد.
امیر دریادار دوم طحانی با بیان اینکه رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه ۲۰۲۱ از اهمیت ویژه ای برخوردار است، افزود: کشورهای بسیاری در منطقه دریای عمان و اقیانوس هند که از مناطق کلیدی تجارت جهانی محسوب میشود، تردد دارند و به همین جهت حفظ امنیت دریایی در آن بسیار مهم و حیاتی است.
وی با بیان اینکه بالا بردن آمادگی رزمی، دستیابی به امنیت جمعی و تبادل تجربه در حوزه مقابله با تروریسم و دزدی دریایی از اهداف مهم این رزمایش است، اظهار داشت: امیدوارم به نحو مطلوب و شایسته بتوانیم مراحل مختلف طرحریزی و اجرای این رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه را انجام دهیم.
سخنگوی رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه، تمرین تبادل اطلاعاتی و امنیتی در دریا و نجات کشتی ربوده شده را از مهمترین عملیات های انجام شده در این رزمایش اعلام کرد و گفت: با توافقات انجام شده میان دو کشور، این رزمایش در تمرین دریایی کشورهای شرکت کننده قرار گرفته است و امیدواریم به نحوه شایسته آنچه در مراحل طرح ریزی به توافق رسیده ایم را در دریا به صورت ایمن اجرا کنیم.
رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه با حضور یگانهای سطحی و پروازی نیروی دریایی ایران و روسیه از امروز سهشنبه ۲۸ بهمن ماه ۱۳۹۹ در منطقهای به وسعت ۱۷ هزار کیلومتر مربع در شمال اقیانوس هند آغاز میشود./ ایرنا