خطیب‌زاده: ایران هیچ پیام مستقیم یا غیرمستقیمی از آمریکا دریافت نکرده است-راهبرد معاصر
انتقاد آیت‌الله مدرسی از گرانی‌ها و افزایش سقط جنین تجمع ضدصهیونیستی مردم تهران مقابل دفتر سازمان ملل محسن رضایی: اروپا بزرگترین بازنده آمدن ترامپ است عارف: عزم ایران و روسیه بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است خطیب نماز جمعه تهران: شورای حکام در خط رژیم آدمکش صهیونیستی حرکت می‌کند پزشکیان: با نگاه بسیجی می‌توان برای کشور عزت‌آفرینی کرد وزیر کشور: پرونده انتصاب استانداران هفته آینده بسته می‌شو‌د پزشکیان: حل مشکل ناترازی‌ها با روند‌های اداری امکان‌پذیر نیست سرلشکر سلامی: مردم ایران مطمئن باشند که انتقام خود را از اسرائیل خواهیم گرفت پزشکیان: مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار در کشور افزایش سطح سلامت مردم است اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت

خطیب‌زاده: ایران هیچ پیام مستقیم یا غیرمستقیمی از آمریکا دریافت نکرده است

سخنگوی وزارت خارجه ایران در مصاحبه با یک رسانه روسیه‌ای گفت ایران تا کنون هیچ پیام مستقیم یا غیرمستقیمی از آمریکا دریافت نکرده است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۰ - ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 19
کد خبر: ۸۱۳۸۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ «سعید خطیب‌زاده»، سخنگوی وزارت خارجه ایران در مصاحبه‌ای گفت ایران تا کنون هیچ پیام مستقیم یا غیرمستقیم از دولت جدید آمریکا دریافت نکرده است.

«جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز ۲۲ اسفند مدعی شده بود گفته بود دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن»، در حال پیش بردن «دیپلماسی غیرمستقیم» با ایران است. او گفت: «دیپلماسی با ایران در جریان است، البته نه به شکل مستقیم. در مقطع فعلی منتظریم بشنویم ایرانی‌ها چطور می‌خواهند پیش بروند.» او گفته گفت‌وگوها از کانال اروپایی‌ها و از کانال‌های دیگر ادامه دارند.

سعید خطیب‌زاده روز جمعه در مصاحبه با خبرگزاری اس‍پوتنیک این ادعای سالیوان را رد کرد. او گفت: «تا الان، ایران هیچ پیامی خواه مستقیم یا غیرمستقیم از دولت جدید آمریکا دریافت نکرده است.»

به نوشته اسپوتنیک، آقای خطیب‌زاده همچنین گفت با توجه به آنکه این واشنگتن بوده که از «یکی از طولانی‌ترین و مفصل‌ترین توافقات بین‌المللی خارج شده» جمهوری اسلامی ایران هم قصد ارسال هیچ پیامی به آمریکا ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: «برجام، یک نقشه‌راه تعریف‌شده دارد... به همین دلیل است که مذاکره [با آمریکا برای بازگشت این کشور به برجام] هم ضرورتی ندارد. ما نیازی به ارسال یا دریافت پیام هم نداریم.»

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران تصریح کرد تنها چیزی که لازم است این است که آمریکا به تعهداتش پایبند شود، به برجام برگردد و تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند.

دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور جدید آمریکا مدعی شده قصد دارد با توسل به دیپلماسی مسیر بازگشت به توافق هسته‌ای برجام را که دولت پیشین این کشور از آن خارج شد هموار کند، با این حال تا کنون هیچ اقدام عملی در این راستا صورت نداده است.

با آنکه واشنگتن طرفی بوده که این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده و از آن خارج شده است دولت «جو بایدن» در چند هفته گذشته تأکید کرده بازگشت آمریکا به برجام منوط به این است که جمهوری اسلامی ایران گام‌های جبرانی را که در واکنش به نقض عهد آمریکا و بی‌عملی طرف‌های اروپایی برداشته به عقب برگرداند.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت ماه سال ۱‍۳۹۷ با نقض تعهدات آمریکا در برجام به مشارکت کشورش در آن توافق پایان داد. ترامپ در آن زمان گفته بود خواستار رسیدن به توافقی «قوی‌تر و طولانی‌تر» است که در آن به همه زمینه‌های محل اختلاف با ایران از جمله برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران پرداخته می‌شود. 

تئوری ترامپ این بود که پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» که او بعد از خروج از برجام آن را اعلام کرده بود می‌تواند جمهوری اسلامی ایران را به مذاکره بر سر توافقی قوی‌تر از برجام وادار کند.

او روز ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی در حالی از قدرت کنار رفت که در تحقق این هدف شکست خورده بود. ترامپ به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش از سوی منتقدانش آماج انتقادات تند قرار گرفت.

سعید خطیب‌زاده در گفت‌وگو با اس‍پوتنیک تصریح کرد که سیاست فشارحداکثری شکست خورده است. او گفت: «سیاست فشار حداکثری آمریکا شکست خورده است. اگر به آمارهای منتشرشده از سوی سازمان‌های بین‌المللی مانند صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی نگاه کنیم می‌بینیم رکود در ایران به پایان رسیده و روند پیش‌بینی‌شده مثبت است.»

خبرگزاری اسپوتنیک نوشته از جمله دیگر تحولات مثبتی که می‌تواند به بهبود اوضاع اقتصادی در ایران منجر شود تصمیم عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر برای رفع محاصره اعمال‌شده علیه قطر است.

رسانه روسیه‌ای مدعی شده قطر در حال حاضر یکی از طرف‌های میانجی میان جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی و امارات است و این می‌تواند وضعیت اقتصاد ایران را بهبود ببخشد. 

سعید خطیب‌زاده در همین خصوص گفت: «امارات متحده عربی یکی از شرکای تجاری اصلی ما بوده و گام‌های موثری برای تقویت روابط در این زمینه‌ها برداشته شده است. روابط با عربستان سعودی، تفاوت‌های عمده‌ای دارد. متأسفانه، نمی‌توان رابطه آنها را بر مبنای حسن همجواری توصیف کرد. قطر، از طرف دیگر روابط محترمانه و نزدیکی با ایران دارد. دوحه، همواره تلاش کرده از امکاناتش به عنوان میانجی برای حل مناقشات منطقه‌ای استفاده کند و به همین دلیل است که ما از تلاش‌های همکاران قطری‌مان استقبال می‌کنیم.»

 

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر