به گزارش راهبرد معاصر ، رئیس سازمان برنامه و بودجه در جمع خبرنگاران در خصوص جزئیات موضوع ابطال تخصیصهای پرداخت شده در روزهای آخر سال 97 گفت: همانطور که اشاره شد گزارش عملکرد بودجه 97 نشان میدهد حدود 97 درصد از منابع بودجه وصول شده است همچنین 90 درصد مصارف بودجه سال 97 نیز محقق نشده است. این در حالی است که در آخرین روز سال منابعی حدود 2200 میلیارد تومان منابعی از محل درآمدهای فروش نفت در اختیار سازمان برنامه و بودجه بود این در حالی است که کل هزینههای مربوط به این حوزه حدود 16 هزار میلیارد تومان بوده است.
وی افزود: با توجه به اینکه سیاهه فروش نفت از سوی شرکت نفت در اختیار بانک مرکزی قرار نگرفته بود به صورت موقت مکاتبهای با خزانهدار کل کشور برای توقف برخی پرداختها انجام شد.
نوبخت گفت: این در حالی است که روزهای ابتدایی سال با تکمیل فرآیند فروش نفت و قرار گرفتن منابع در اختیار بانک مرکزی پرداختهای مربوطه با کسب مجوز هیئت دولت انجام شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به خسارتهای ناشی از سیل اخیر گفت: از همه دستگاههای ذیربط گزارش مبروط به خسارت سیل دریافت و جمعبندی انجام شده است.
وی افزود: با توجه حجم بالای خسارت وارده دولت خود را موظف کرده در جهت جبران این هزینهها موظف کرده و یقینا در این حوزه دولت در کنار مردم خواهد بود.
نوبخت با اشاره به بحث برداشت 2 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای جبران خسارتهای سیل اخیر گفت: در جلسه روز سیزدهم فروردین ما که برخی مقامات دولتی به همراه معاون اول در محضر رهبر معظم انقلاب حضور داشتند ایشان تصریح کردند که اگر جمعبندی دولت استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای جبران خسارتهای سیل است از این منابع هم استفاده میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به برنامه اصلاح ساختار بودجه گفت: یکی از محورهای برنامه اصلاح ساختار بودجه نگاه بلندمدت به بودجه سنواتی است بنابر این اگر بدانیم در سال آینده منابع ورودی بودجه کاهش خواهد یافت بخشی از منابع امسال را برای سال آینده لحاظ خواهیم کرد موضوع اصلاح ساختار بودجه و نگاه بلندمدت تر از بازههای یکساله نیز به همین موضوع مرتبط است.
نوبخت با اشاره به موضوع تعیین تکلیف یارانهپنهان اقتصاد کشور گفت: در برآوردی که در سال 97 انجام شد حدود 936 هزار میلیارد یارانه پنهان و 45 تا 50 هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی در کشور وجود دارد براین اساس نمیتوان از کنار این هزار میلیارد به راحتی عبور کرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین با اشاره به موضوع تخصیص ارز نیمایی به گوشت وارداتی گفت: در خصوص گوشت وارداتی بحث مفصلی در دولت مطرح شده است سال گذشته 13.5 میلیارد ارز با 4200 برای واردات 25 قلم کالا تخصیص یافته است همچنین برای سال جاری نیز 14 میلیارد دلار برای این 25 قلم کالا اختصاص خواهد یافت.
سوال اصلی که در اینجا وجود دارد این است که هدف اولیه یعنی رساندن این کالاهای وارداتی به عموم مردم محقق شده است یا نه.
وی افزود: اگر بتوانیم مقداری از واردات گوشت قرمز را از طریق ارز نیمایی تهیه کنیم واردات و همچنین تامین بخشی از گوشت قرمز از محل تولید داخل میتوان به کاهش قیمت گوشت امیدوار بود.
به گفته نوبخت ارز رسمی هیچ کالایی قطع نشده و دولت به دنبال طراحی سازوکاری است که مابهالتفاوت ارز یارانهای به بهترین شکل در اختیار مردم قرار گیرد.