صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۱۰:۲۷
  • پنجشنبه ۳۱ شهريور ۱۴۰۱
  • Thursday 22 September 2022
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۲ - ۲۰ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 09
کد خبر: ۷۳۵۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

جزئیات دورکاری کارکنان و محدودیت تردد شبانه / بازگشایی مدارس در مناطق آبی

با کاهش میزان قربانیان کرونا در ایران بسیاری از شهرهای کشور در وضعیت زرد و آبی قرار گرفتند و استاندار تهران جزئیات دورکاری کارکنان تهرانی و محدودیت تردد شبانه را تشریح کرد.

به گزارش راهبرد معاصر طبق آمار وزارت بهداشت امروز آمار قربانیان کرونا به زیر 100 نفر رسید و اکثر شهرها بر اثر محدودیت های کرونایی اعمال شده، به وضعیت آبی و زرد رسیدند اما هنوز محدودیت ها ادامه دارد که انوشیروان محسنی بندپی شنبه در حاشیه جلسه ستاد ملی کرونا استاندار تهران جزئیات دورکاری کارکنان تهرانی و محدودیت تردد شبانه را تشریح کرد.

تهران در وضعیت زرد کرونایی

انوشیروان محسنی بندپی صبح شنبه در حاشیه جلسه ستاد ملی کرونا با اشاره به اینکه تغییر رنگ‌های کرونایی دلیل بر کم کردن رعایت پروتکل‌ها نیست اظهار داشت: خوشبختانه با توجه به اعمال محدودیت‌ها و همچنین با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و همکاری مردم و مسئولان، وضعیت کرونایی استان تهران در حال حاضر زرد رنگ شده است.

 

وی با بیان اینکه هر گونه عادی انگاری شرایط را دشوار می‌کند گفت: رعایت پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت‌های اعلام شده برای استمرار این روند ضروری است و باید مورد توجه جدی قرار گیرد چرا که ساده انگاری مردم در رعایت پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی و کاهش نظارت‌ها از سوی برخی دستگاه‌ها باعث می‌شود آمار بستری و فوتی کرونا افزایش یابد.

وی یادآور شد: بازوی اجرایی قرارگاه عملیاتی ستاد کرونا استان دستگاه‌های اجرایی و نظارتی هستند که این ارگان‌ها باید همچون گذشته تا زمان قطع کامل زنجیره کرونا تمام تلاش خود را به کار گیرند.

 

محسنی بندپی عنوان داشت: اعمال محدودیت و ممنوعیت‌ها در شهرهای زرد و پرجمعیت استان همچنان ادامه دارد، چرا که مهم‌ترین عامل افزایش شیوع کرونا، اجتماعات خانوادگی و شبانه است.

 

تشریح محدودیت‌های تهران در وضعیت زرد

استاندار تهران با تشریح محدودیت‌های وضعیت زرد تاکید کرد: دورکاری یک سوم کارکنان دستگاه‌های اجرایی در استان تهران اعمال می‌شود و محدودیت تردد خودروها از ۹ شب تا ۴ صبح استمرار دارد.

 

وی با اشاره به ممنوعیت فعالیت مشاغل گروه ۴ در مورد وضعیت تردد بین استانی تاکید کرد: با توجه به اینکه اکثر درخواست‌ها مربوط به تردد به استان‌های شمالی می‌باشد که بعضاً در شرایط قرمز و نارنجی قرار دارند، محدودیت تردد به استان‌های شمالی ادامه دارد و تردد به سایر استان‌ها مجاز می‌باشد.

 

تغییر حضور کارکنان به دو سوم در تهران

 

تعطیلی نماز جمعه ادامه دارد

علیرضا زالی افزود: دورکاری کارکنان گروه بیماران پرخطر ۱۵ گانه مانند بیماران قلبی و عروقی، دیابتی و افراد بالای ۶۰ سال همچنان ادامه دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: برگزاری مراسم آیینی و مذهبی مانند نماز جمعه کماکان تعطیل است و برپایی اجتماعات بیشتر از ۳۰ نفر در فضاهای سرپوشیده همچنان در شهرها با وضعیت زرد محدودیت دارد.

 

ممنوعیت ورود به شهرهای نارنجی و قرمز

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران ادامه داد: خروج از شهرها با وضعیت زرد مانند تهران بلامانع است ولی ورود به شهرهای نارنجی و قرمز ممنوعیت دارد.

 

زالی تاکید کرد: ممنوعیت تردد خودروها از ۹ شب تا چهار صبح در شهرهای با وضعیت زرد ادامه دارد و همچنین بخش های حضوری مدارس، دانشگاه و حوزه های علمیه کماکان تعطیل است.

 

وی یادآور شد: در شرایط زرد محدودیت های کرونایی مانند بسته بودن مشاغل گروه چهار، ورزش های سالنی و پُربرخورد کماکان ادامه پیدا می کند.

حسین قاسمی دبیر کمیته امنیتی اجتماعی انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا صبح امروز از تغییر وضعیت تهران و ۲۱۲ شهر دیگر به رنگ زرد خبر داد و گفت: ۶ شهرستان قرمز در کشور وجود دارد که همه آنها در استان مازندران است. شهرستان‌های آمل، ساری، نکا، رامسر، بهشهر و محمودآباد در وضعیت قرمز قرار دارند.

 

وی اضافه کرد: ۲۳ شهر نارنجی داریم که ۱۸ شهر آن مربوط به استان مازندران است. وضعیت سه استان شمالی کشور مازندران، گلستان و گیلان نارنجی است و این سه استان در اولویت ممنوعیت قرار دارد.

 

مدارس با جمعیت کم در مناطق آبی بازگشایی می‌شود

سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی عضو ستاد ملی مقابله با کرونا امروز (شنبه) در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که به ریاست رئیس جمهور برگزار شد، گفت: گزارشی که وزارت بهداشت از آخرین وضعیت کرونا در کشور ارائه کرد نشان دهنده وضعیت ناپایدار در شمال کشور است که به نظر می‌رسد تیم‌های اضطراری که قبلاً گفته‌شده باید با قوت و سرعت بیشتری عمل کنند وگرنه ممکن است کرونا به کل کشور سرایت پیدا کند.

 

وی در مورد برنامه واکسیناسیون نیز گفت: در مورد پلتفرم‌هایی که وجود دارد، چه تولیدات خارجی و چه تولیدات داخلی و چه تولید مشترک و اینکه به چه نحوی برای گروه‌های اجتماعی واکسیناسیون انجام شود پیشنهادم این است که با توجه به کمبود تعداد واکسن، آن‌هایی که سابقه بیماری کرونا دارند و سطح ایمنی مناسب دارند، باید در اولویت بعدی قرار بگیرند و در اولویت اول باید به آن افراد پرخطری که بیماری را نگرفتند، واکسن بزنیم تا به ‌اندازه افرادی که این بیماری را گرفته‌اند سطح ایمنی آنها نیز افزایش پیدا کند و بعد کل جمعیت را واکسیناسیون کنیم.

 

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد طول مدت تولید واکسن، اظهار داشت: مسئله مهم این است که با این حجم تولید واکسنی که پیش‌بینی می‌کنند، ممکن است ۱۵ ماه طول بکشد که دوره طولانی است و باید این روند تسریع داده شود و به افزایش حجم تولید داخل کمک کنیم تا در یک دوره دوسه‌ماهه و حداکثر چهارپنج‌ماهه این حجم از واکسن تولید و تزریق شود.

 

قاضی زاده هاشمی با تاکید بر اینکه باید بیش از پیش به تولید واکسن ایرانی کرونا توجه شود، اظهار داشت: همه دستگاه های تحقیقاتی و اجرایی کشور باید همه امکانات خود را بسیج کنند تا بتوانیم در روند تولید اولیه و تولید انبوه واکسن کرونا شتاب بدهیم؛ ما هم در مجلس به عنوان نهاد نظارتی این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

وی در خصوص بازگشایی مدارس نیز اظهار داشت: در این جلسه قرار شد در مناطق آبی که مناطق کم‌خطر است، مدارس با جمعیت کم شروع به فعالیت کنند و در مناطق زرد و آبی، پایه اول و دوم ابتدایی و همچنین دروس کارگاهی و عملی شروع به کار کنند، اتفاق خوبی است و امیدوارم پروتکل‌ها رعایت شود و باعث خیزش دوباره بیماری کرونا و موارد انگلیسی و اروپایی در کشور نباشیم تا دوباره ما را به آن فاز نامناسب نبرد.

 

نایب‌ رئیس اول مجلس با اشاره به گله‌مند بودن وزارت بهداشت از تجمعات و عدم رعایت پروتکل‌ها توسط برخی از مسئولین گفت: توجه داشته باشیم که رعایت قانون در همه امور و دستوراتی که مقام معظم رهبری می‌دهند باید باشد وگرنه نمی‌توان گفت که فقط در حوزه بهداشت قانون‌مدار باشیم و در سایر موارد قانون‌مدار نباشیم.

 

قاضی زاده هاشمی افزود: عالی‌ترین کسی که باید قانون را رعایت کند و مجری قانون اساسی است، رئیس‌جمهور است. رئیس‌جمهور و دولت باید در رأس پاسداری از قانون باشند که بعد سایرین هم در امور پاسداری کنند.

 

وی تاکید کرد: وقتی‌که در موارد مختلفی که دستورات صریح قانونی هست مقاومت می‌بینیم و بخش‌نامه‌ها طوری تنظیم می‌شود که خلاف قانون است یا اجرا نمی‌شود و یا جاهایی که دستورات مقام معظم رهبری اجرا نمی‌شود، ما نمی‌توانیم بگوییم فقط دستورات مقام معظم رهبری در حوزه بهداشت و کرونا مقدس است و اجرا کنیم و در سایر حوزه‌ها مانند اقتصاد و سیاست خارجی اجرا نمی‌کنیم. این را کسی از ما نمی‌پذیرد.

 

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: وقتی مقام عالی دولت رفتارش این‌گونه باشد، نمی‌شود از دیگران رعایت قانون را توقع داشت. این نحو رفتار، رفتار نادرستی است، یعنی استفاده موردی از قانون و در جایی که ما صلاح می‌دانیم، باعث میشود که دیگران هم زیر بار نمی‌روند و بعد نتیجه کلی‌اش این می‌شود که هیچ‌کس هیچ قانونی را رعایت نمی کند.

 

کدام مشاغل در شهر‌های زرد مجاز به فعالیت هستند؟

علاءالدین رفیع‌زاده، معاون نوسازی اداری سازمان اداری و استخدامی کشور  در خصوص فعالیت در شهرهای مختلف کشور تصریح کرد: از روز شنبه تمام کارکنانی که خدمات ضروری به مردم ارائه می‌دهند یا واحد‌های مرتبط با این واحد‌های خدمات رسان ضروری نقش دارند تمام کارکنان‍شان به صورت ۱۰۰ درصدی در محل کارشان حضور پیدا می‌کنند.

 

به گفته این مقام مسئول سایر ادارات در وضعیت زرد با حضور دو سوم خدماتشان را ارائه خواهند داد.

 

معاون نوسازی اداری سازمان اداری و استخدامی کشور اظهار کرد: در وضعیت نارنجی تمام کارکنانی که خدمات ضروری به مردم ارائه می‌دهند باید با حضور حداقل دو سومی در محل کار حاضر شوند و سایر ادارات و کارمندان با حضور ۵۰ درصدی فعالیت می‌کنند.

 

او افزود: در وضعیت قرمز تمام کارمندان و واحد‌هایی که خدمات ارائه می‌دهند حضور ۵۰ درصدی در محل کارشان دارند و فعالیت سایر کارمندان در وضعیت قرمز با حضور یک سومی انجام می‌شود.

 

رفیع‌زاده در پایان تصریح کرد: وضعیت زرد، نارنجی و قرمز وضعیت‌شان با چارچوبی که تعیین شده در بخشنامه آمده و اعلام وضعیت شهر‌ها هم با وزارت بهداشت است که هرهفته اعلام می‌شود.

گفتنی است، به گفته رئیس جمهور از امروز مناطق زردی که تعداد بیماری‌های مثبت کرونا در آن دو در «صدهزار» باشد، مناطق آبی اعلام می شود. در مناطق آبی همه کسب و کارها فعالیت های خود را انجام می دهند.

فهرست گروه های مشاغل:

غل گ

روه شغلی سطح یک (۱)

فهرست مشاغل گروه یک و مشاغل ضروری که در هیچ‌یک از وضعیت‌های سه‌گانه تعطیل نمی‌شوند:
(بر اساس اطلاعیه شماره ۱ قرارگاه عملیاتی مبارزه کرونا)

  - کارخانه‌های تولیدی، مراکز صنعتی و معدنی، کشاورزی، شیلات و خدمات وابسته؛
  - مراکز زیرساختی و حیاتی، مراکز تأمین و توزیع آب، برق، گاز، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیت‌های تصفیه تهویه هوا، پالایشگاه‌ها و جایگاه‌های عرضه سوخت؛
  - حمل و نقل عمومی کالا و مسافر برون شهری شامل ریلی، هوایی، جاده‌ای و دریایی؛
  - حمل و نقل عمومی درون شهری؛
  - ادارات و مراکز نظامی، انتظامی و امنیتی، امدادی و ستادی؛
  - فروشگاه‌های زنجیره‌ای، سوپرمارکت‌ها، میوه‌فروشی‌ها و سبزی فروشی‌ها، میادین میوه و تره‌‌بار؛
  - مراکز تولید، نگهداری، توزیع و فروش محصولات غذایی و خدمات وابسته؛
  - مراکز تولید و عرضه فرآورده‌های لبنی نانوایی (تولید فراورده‌های نانوایی)؛
  - مراکز بهداشتی، درمانی، امدادی، اورژانس و تأمین آمبولانس دولتی و خصوصی؛
  - داروخانه‌ها، مراکز و فروشگاه‌های دامپزشکی، پخش دارو، عطاری و داروهای سنتی؛
  - مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد غذایی آماده و بیرون‌بر؛
  - خدمات اچراتورهای ارتباطی، خدمات الکترونیک و فعالیت‌های پستی؛
  - شرکت‌های خدمات اینترنتی (اعم از تأمین کنندگاناینترنت، فروشگاه‌های اینترنتی و شرکت‌های خدماتی مبتنی بر اینترنت)؛
  - رسانه‌های مکتوب و برخط و مشاغل مشابه؛
  - مراکز نگهداری و خدماتی سالمندان، معلولین، جانبازان، مراکز توان‌بخشی، و مراقبتی، آسایشگاه‌ها؛
  - تعمیرگاه‌های انواع قطعات و لوازم یدکی؛
  - فروشگاه‌های انواع مصالح ساختمانی و آهن‌آلات؛
  - کارگاه‌های صنعتی (مانند جوشکاری و تراشکاری و مشابه آن)؛
  - چاپخانه‌ها؛
  - خشکشویی‌ها؛
  - آرامستان‌ها.

مشاغل گروه شغلی سطح دو (۲)

فهرست مشاغل گروه دوم:
(بر اساس اطلاعیه شماره ۲ قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا)

  - بوستان‌ها و مراکز تفریحی.
  - پاساژهای سربسته و سرباز، بازارهای سرپوشیده، مراکز خرید و فروش بزرگ غیرمواد غذایی و بازارهای موقت.
  - بازارها و نمایشگاه‌های فروش انواع خودرو، مراکز شماره‌گذاری اتومبیل.
  - باشگاه‌های ورزشی، سالن‌های بدن‌سازی
  - آرایشگاه‌های مردانه.
  - مراکز فروش لوازم آرایشی و بهداشتی.
  - مراکز فروش فرش و موکتف لوازم خانگی، پارچه، پرده، مبلمان، تزیینات داخلی.
  - مراکز فروش کادویی، اسباب بازی، لوازم‌التحریر.
  - مراکز فروش انواع پوشاک، کیف و کفش، خرازی، خیاطی.
  - آتلیه و عکاسی.
  - آژانس مشاور املاک.
  - خدمات چاپ دیجیتال.
  - مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، قهوه‌خانه‌ها با عرضه مواد دخانی.
  - قنادی و شیرینی پزی تر و خشک، آب میوه و بستنی فروشی و مشاغل مشابه.

مشاغل گروه شغلی سطح سه (۳)

مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، زبان‌سراها، آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر، موزه‌ها و باغ موزه‌ها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی و کاهش فعالیت مترو و حمل و نقل عمومی درون شهری

مشاغل گروه شغلی سطح چهار (۴)

همایش‌ها، برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی و مذهبی، مدارس شبانه‌روزی، باشگاه‌های ورزشی مربوط به ورزش‌های پربرخورد، از جمله کشتی، کاراته و جودو، کافه‌ها، چایخانه‌ها و قهوه‌خانه‌ها با عرضه مواد دخانی، باغ وحش‌ها، شهربازی‌ها و مراکز تفریحی آبی
مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۲۳:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۰
با سلام بازگشایی مدارس باز افزایش دوباره مرگ میر کرونایی می شود با ید وقت لازم را کرد