صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۲۲:۴۸ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 February 24
کد خبر: ۷۸۷۴۱

جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری 1400 / انتخابات 1400 چهارشنبه 6 اسفند

انتخابات ریاست جمهوری 1400 روز جمعه 28 خرداد 1400 برگزار می شود و انتخابات ریاست جمهوری یکی از مهم ترین انتخابات ایران است که راهبرد معاصر در نظر دارد طی مدت باقی مانده تا انتخابات 1400 ، جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری را در اختیار مخاطبان قرار دهد.

به گزارش راهبرد معاصر انتخابات ریاست جمهوری 1400یکی از مهمترین رخدادهای تاریخی ایران است. انتخابات 1400 تعیین کننده سرنوشت کشور است و دو طیف سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را تشکیل میدهند. گفتنی است انتخابات ایران روز جمعه 28 خرداد 1400 برگزار می شود. راهبرد معاصر در نظر دارد طی مدت باقی مانده تا انتخابات 1400 ، جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری را در اختیار مخاطبان قرار دهد.

 

نتایج انتخابات ریاست جمهوری تاثیر بسزایی در معیشت مردم کشور دارد و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پس از تایید صلاحیت شورای نگهبان در معرض رقابت قرار میگیرند. اصل ۱۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شرایط کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرده است و در ادامه این خبر آرشیو کامل اخبار امروز انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری را میخوانید.

 

محمود احمدی نژاد را نامزد انتخابات ۱۴۰۰ کنید

عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب در توییترش نوشت:در بیانیه اجلاس خبرگان رهبری، بر ضرورت تشکیل دولت جوان انقلابی و حزب اللهی تاکید شده است.
باید به آقایان یادآوری کرد، چنین دولتی سال ۸۴ و در بالاترین سطح انتظارات شما تشکیل شد. پس همان فرد را نامزد خود کنید تا یک بار دیگر مواهب بی پایان دولت او بهره مند شوید.

 

واکنش منتجب‌نیا به کنار گذاشته شدنش از دبیرکلی حزب جمهوریت

حزب جمهوریت ایران اسلامی که چندی پیش از اختلافات در حزب اعتماد ملی با محوریت رسول منتجب‌نیا تشکیل شد درست یکسال پس از فعالیت گرفتار چند دو دستگی و اختلافات عمیق شده است. دومین کنگره حزب جمهوریت 28 بهمن‌ماه در تهران برگزار شد و سایه اختلافات قبل، حین و بعد از برگزاری کنگره نیز همچنان سنگین.

قبل از برگزاری کنگره حزب جمهوریت بیش از 20 نفر از اعضای شورای مرکزی حزب جمهوریت جلسه‌ای برگزار کرده بودند و تأکید کرده بودند که دیگر نباید رسول منتجب‌نیا و دوستانش در حزب جمهوریت از عناوین حزبی استفاده کنند.

دیروز رسانه‌ها اعلام کردند که در جریان سومین جلسه شورای مرکز حزب جمهوریت در تاریخ اول اسفندماه مجید نصیرپور که چهره‌ای کمتر شناخته شده در عرصه سیاسی به ویژه اردوگاه اصلاح‌طلبان است به عنوان دبیرکل این حزب نوپا انتخاب شده است.

حجت‌الاسلام رسول منتجب نیا دبیرکل حزب جمهوریت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس البته دبیرکلی مجید نصیرپور را غیرقانونی عنوان و تأکید کرد که این جلسه شورای مرکزی نبوده و فقط 10 الی 15 نفر از اعضا حضور داشتند در حالیکه جلسات شورای مرکزی نیاز به دو سوم اعضا یعنی بیش از 30 نفر است.

وی تأکید کرد: ما حزب جمهوریت را برای خدمت کردن به کشور و کادرسازی، برنامه‌ریزی و هدایت بهتر کشور ایجاد کردیم و نیتی دیگری نداشتیم و اهداف دیگری نبود که بخواهیم در حزب به آن دست پیدا کنیم.

منتجب‌نیا می‌گوید که در بدو تأسیس حزب جمهوریت از بانوان و جوانان دعوت کرده که به حزب ورود کنند اما از شکل گیری باندی تحت پوشش حزب غافل بوده است و این باند مقید به اهداف عالی و تحزب‌گرایی نبود.

وی می‌گوید که در برخورد با مخالفانش در حزب جمهوریت نخست با حسن نیت برخورد کرده و اشکالات، اشتباهات و اغماض‌ها را اعمال می‌کرده است اما بعداز مدتی متوجه شدند که این باند در پشت صحنه برنامه‌ریزی داشته که همه چیز را در حزب جمهوریت در چنگال خود داشته باشد.

دبیرکل حزب جمهوریت با اشاره به رد صلاحیت شدن تعدادی از اعضای شورای مرکزی حزب توسط کمیسیون ماده 10 احزاب (متشکل از نمایندگان قوه قضاییه، مجلس شورای اسلامی و دولت) اظهار داشت: آقایان که توسط کمیته ماده 10 احزاب رد صلاحیت شده بودند و از اعضای اصلی باند مخفی در حزب جمهوریت نیز هستند رسماً اعلام کردند که از این به بعد ما در برابر نظامی که صلاحیت ما را تأیید نمی‌کند خواهیم ایستاد.

منتجب‌نیا تأکید کرد: آنها پس از مدتی تحرکات خود را از حالت مخفی به صورت آشکار درآوردند و از هر تلاشی برای خنثی کردن اقدامات ما در طول این یکسال دریغ نکردند و تمام فعالیت‌ها آنها جهت تخریب حزب، ایجاد افتراق و اشتقاق و جهت‌دهی دیگر اعضای حزب به سمت اهداف دیگر و مضر بود.

وی تصریح کرد: ما طبق تجربه و ضوابط از کمیسیون ماده 10 احزاب خواستیم به موضوع ورود کرده و مداخله و برخورد کند و انصافاً نیز برخوردهایی صورت داد اما این افراد دست‌بردار نبودند.

دبیرکل حزب جمهوریت اضافه کرد: در اوج شیوع کرونا که بیشتر ادارات، مراکز تجاری، تفریحی، رفاهی و حتی وقتی خدمات‌دهی‌ها نیز تعطیل بود اعضای این باند اصرار داشتند که جلسات شورای مرکزی به صورت فیزیکی تشکیل شود اما وزارت بهداشت در پی درخواست ما رسماً نامه نوشت که هرگونه تجمع بیش از سه نفر ممنوع است و ما برای سلامت اعضا و حفظ سلامت آنها جلسات را به صورت مجازی برگزار کردیم.

منتجب‌نیا گفت: طبق قانون کنگره حزب در 24 بهمن امسال زیر نظر وزارت کشور برگزار و طبق درخواست اکثریت اعضای حزب استعفای چند نفر از اعضا پذیرفته و پنج نفر از اعضا به خاطر تخلفات مشهود عزل شدند.

وی افزود: جلساتی که برخی از اعضای این باند در حزب جمهوریت تشکیل می‌دهند غیرقانونی است و کمیسیون ماده 10 احزاب نیز رسماً بیانیه داده است.

دبیرکل حزب جمهوریت در پایان گفت: قطعاً ما با همه توان مقابل این باند که حتی برخی از سلطنت‌طلب‌ دوستان سلطنت‌طلب‌ها نیز در بین آنها وجود دارند قاطعانه خواهیم ایستاد و نمی‌گذاریم حزب به چنگ آنها بیفتد.

 

رئیس قوه قضائیه به انتخابات ۱۴۰۰ ورود می کند؟

اصرار اصولگرایان برای کاندیداتوری سیدابراهیم رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ تشدید شده اما گویا رئیس قوه قضائیه عزمش را جزم کرده که قاضی‌القضات باقی بماند. تا چندی پیش تصور می‌شد رئیسی هنوز تصمیم نهایی خود را نگرفته و احتمالا در ماه‌های آینده برای کاندیداتوری انتخابات ریاست‌جمهوری وارد ستاد انتخابات و محل نام‌نویسی کاندیداها شود اما اخبار دیروز از این حکایت داشت که تصمیمش برای ماندن راس قوه قضائیه جدی است؛ البته تا زمانی که بتواند مقابل فشارها مقاومت کند. فشارهایی که حالا نه‌تنها از جانب اصولگرایان مجلس شورای اسلامی، ‌بلکه روحانیون بلندپایه عضو مجلس خبرگان رهبری نیز وارد می‌شود. این اصرارها اما فارغ از واکنش رئیسی، پیام مهم دیگری هم دارد؛ پیامی که نشان می‌دهد بخش وسیعی از اصولگرایان تمایل ندارند رئیسی را ترجیح دهند.

دیروز خبرگزاری فارس گزارش داد که سیدابراهیم رئیسی، نایب‌رئیس مجلس خبرگان رهبری، دعوت اعضای مجلس خبرگان برای برگزاری جلسه درباره انتخابات ۱۴۰۰ را رد کرده است. این خبرگزاری به نقل از یکی از اعضای مجلس خبرگان در این باره نوشت حدود ۴۰ تا ۵۰ نفر از اعضای مجلس خبرگان در حاشیه اجلاسیه روز دوشنبه این مجلس قصد برگزاری جلسه خصوصی با رئیسی درباره موضوع انتخابات ۱۴۰۰ را داشتند اما رئیسی به‌ دلیل اطلاع از موضوع جلسه -ضمن تشکر از ایشان- حاضر به حضور نشده است.


این خبر اما در حالی منتشر شده که نمایندگان مجلس نیز تلاش می‌کنند تا رئیسی را راضی کنند تا در انتخابات سال آینده ریاست‌جمهوری کاندیدا شود. حسین جلالی، نماینده نزدیک به جبهه پایداری رفسنجان در مجلس در رابطه با نامه برخی نمایندگان به رئیس قوه قضائیه و دعوت از او برای شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری که پیش از این نیز خبرساز شده بود، به خبرگزاری برنا گفته است: «تعداد امضاها از مرز ۲۰۸ عبور کرده است. قرار شده نیکزاد به نمایندگی از اعضای مجلس نامه را خدمت او بدهد و از رئیسی دعوت به عمل آید.» این نماینده اصولگرای مجلس یازدهم ادامه داد: «ما کار خودمان را انجام داده‌ایم، قدرت انتخاب با او است اما تاکنون پاسخ مثبتی از رئیسی نشنیده‌ایم. امیدواریم پس از این دعوت، نظر رئیسی برای حضور در انتخابات مثبت باشد. مهم این است تاکنون هیچ‌کس مخالف حضور رئیسی در انتخابات نیست و هر جا از او حرفی به میان آمده، همگی اتفاق‌نظر داشتند و رئیسی اولویت جریان ما قرار دارد. یکدستی و اجماع همه احزاب و نمایندگان در مورد رئیسی بی‌سابقه است.» این اصرار اصولگرایان مجالس خبرگان و شورای اسلامی اما در حالی رقم خورده که طی ماه‌های اخیر احزاب و گروه‌های اصولگرا نیز بارها به رئیسی مراجعه کرده و هربار هم رئیسی دست رد به سینه آنان زده است. جالب آنکه سخنگوی قوه قضائیه نیز به ‌تازگی یک نوبت دیگر به ‌نیابت از رئیس دستگاه قضایی از رد احتمال کاندیداتوری رئیسی -دست‌کم در حال حاضر- خبر داده بود.

 

با اینکه خیلی وقت است که رئیسی تنها یک پاسخ منفی به اصولگرایان می‌دهد اما اصولگرایان دست‌بردار نیستند. اصولگرایانی که بخشی از آنان می‌گویند این جریان سیاسی با تعدد کاندیدا مواجه شده و تنها حضور رئیسی می‌تواند اختلافات‌شان را مرتفع سازد. آنان معتقدند چنانچه رئیسی وارد میدان شود، همه گروه‌ها و احزاب اصولگرا تمام‌قد از او حمایت می‌کنند. احمد کریمی‌اصفهانی از جمله اصولگرایان منتسب به طیف سنتی این جریان سیاسی دیروز درباره تاثیر کاندیداتوری سیدابراهیم رئیسی بر رفع اختلافات میان اصوگرایان به پایگاه خبری نامه‌نیوز گفته است: «۵۰ درصد وحدت، خود آقای رئیسی است که اکثر گروه‌های اصولگرا درباره کاندیداتوری او رضایت دارند ولی ۵۰ درصد دیگر آن است که طرف مقابل آمادگی برای این کار را داشته باشد. بعضی مواقع یک شخصیت سیاسی تصمیمی برای ورود به عرصه ندارد اما ما اصرار می‌کنیم تا به هدف‌مان برسیم.» او درباره دیدگاه رئیسی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری گفته است: «بحث‌های متعددی مطرح شده و تماس‌های مختلفی برقرار شده؛ ایشان با این بخش قضیه که بیایند و وحدت اصولگرایان را پیوند بزند، مشکلی ندارد اما اینکه به عنوان مصداق کاندیداتوری بیایند تا [کاندیداتوری ایشان] ابزار وحدت شود، تاکنون چنین چیزی را پذیرا نبودند.» منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان نیز به تازگی از کاندیداتوری رئیسی دفاع کرده و گفته بود که چنانچه او حاضر شود در انتخابات شرکت کند، همه ما از او حمایت می‌کنیم و او را به هر کسی ترجیح می‌دهیم. همه این اصرارها به رئیسی در حالی صورت می‌گیردکه اوظاهرا تمایلی به کاندیداتوری ندارد. هرچند می‌توان گفت که بخش وسیعی از اصولگرایان همچنان برخواست خود پافشاری می‌کنند؛چنان که در صورت صحت ادعای نماینده عضو جبهه پایداری رفسنجان، دست‌کم در مجلس شورای اسلامی، ۲۰۸ نفر از نمایندگان (بیش از دوسوم) رئیسی را برای کاندیداتوری ریاست‌جمهوری مطلوب می‌دانند؛ آن‌ هم با وجود اینکه می‌دانند استعفا از قوه قضائیه و نام‌نویسی در انتخابات به ‌هر حال دشواری‌هایی برای رئیسی به‌ همراه دارد. هرچند بعید نیست بخشی از این اصرارها ناشی از خیال آسوده اصرارکنندگان به انکار رئیسی باشد!


تاکنون رئیسی در مقابل اصرارهای اصولگرایان مقاومت کرده و با پاسخی منفی تکلیف خود را روشن کرده اما واقعیت این است که هنوز معلوم نیست پس از این دقیقا چه اتفاقی رخ می‌دهد. شاید اصرارها از مجلس خبرگان رهبری فراتر نرود و همین جا خاتمه پیدا کند و رئیسی هم به کار خود در قوه قضائیه ادامه دهد اما ممکن هم هست اصرارها ادامه یابد و حتی چهره‌های شاخص‌تر نیز از رئیسی بخواهند که با کناره‌گیری از قوه قضائیه، خود را برای حضور در جایگاه ریاست‌جمهوری آماده کند؛ آن هنگام است که شرایط تفاوت خواهد کرد و ممکن است رئیسی ناگزیر از پذیرش اصرارها، وارد گود شود.

اصلاح طلبان تماشاچی هستند یا بازیگر؟

مهدی آیتی، فعال سیاسی اصلاح طلب، در رابطه با نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان گفت: اصلاح طلبان بعد از قضایای ۹۲ دو شاخه شدند و امروز نیز در این طیف دو دستگی وجود دارد چون جمعی معتقدند ما باید همیشه در صحنه باشیم و در انتخابات ها شرکت کنیم حتی اگر اقلیت باشیم و ببازیم. خود خاتمی چنین اعتقادی دارد تاج زاده نیز چنین اعتقادی دارد. بهزاد نبوی و این طیف چنین تفکری دارند و می گویند ما حتی باید برای کرسی های حداقلی نیز باید مبارزه کنیم.

او افزود: نظر دیگری هم وجود دارد، اصلاح طلبانی که عقیده دارند وقتی که ما هیچ شانسی برای برنده شدن نداریم و مسابقه برابر نیست چرا باید در این مسابقه که شرایط برای هر دو جناح برابر نیست، شرکت کنیم. شرایط و خط شروع و پایان باید برای هر دو گروه مساوی باشد و شرایط مکان و زمان باید یکی باشد.

آیتی تاکید کرد: ما در مسابقه ای شرکت می کنیم که از ابتدا معلوم است شرایط برای دو طرف یکسان نیست و شرایطی که برای ما درست کرده اند با شرایطی که برای رقبای ما درست شده، مساوی نیست بنابراین این نظریه ما را به اینجا می رساند که ما در انتخابات ۱۴۰۰ شانسی برای برنده شدن نداریم و رای کمی می آوریم این رای پایین به اصلاح طلبان و این جبهه و اعتبار اصلاحات آسیب می زند.

او اضافه کرد: بهتر است بگوییم ما در این دوره تماشاچی هستیم و برای رصد کردن اصولگرایان می رویم. من طرفدار این نظریه هستم و عقیده دارم شرایط نابرابر است و این مسابقه عادلانه نیست و باید اجازه بدهیم، اصولگرایان که مجلس را گرفته اند و قوه قضاییه را در دست دارند به شکل یکدست، دولت و کشور را در اختیار بگیرند و کل کشور در دست آنها باشد و ما وارد مطالبات بشویم.

آیتی با اشاره به وضعیت احمدی نژاد در پی نقد اصلاح طلبان ادامه داد: ما دولت احمدی نژاد را نقد می کردیم اگر همان نقدها نبود موجب نمی‌شد احمدی نژاد در دور دوم آنطور تک و منزوی باشد و دوستان و یاران وفادار خود را از دست داد. احمدی‌نژاد در نهایت مقابل رهبری ایستاد و خودش را ضایع کرد و دیگر از دور سیاسی خارج شد امروز حرف های او هیچ ارزش سیاسی ندارد. در دور دوم هیچ یک از یاران او نبودند و همه رفتند چون وقتی مقابل رهبری ایستاد خط قرمز را رد کرد.

 

واکنش عارف به کاندیداتوری سید حسن خمینی در انتخابات 1400

محمدرضا عارف ، رئیس بنیاد امید ایرانیان و عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان درباره علت عدم حضور خود در نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان (ناسا) بیان داشت: نهاد اجماع ساز ۱۵ نفر عضو حقیقی دارد که با مکانیزم مربوطه انتخاب شده‌اند و همچنین نمایندگان احزاب را در دل خود دارد که بنده نه جزء آن پانزده نفرم و نه در حزبی حضور دارم.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی درباره‌ بنیاد امید و فعالیت‌های انتخابی آن گفت: زمانی که بنیاد امید را به عنوان یک نهاد تشکیلات راهبردی در سال ۸۶ و به دور از فعالیت‌های حزبی راه اندازی کردیم، شورای مشورتی بنده همیشه فعال بوده و هیچوقت تعطیل نشده‌است. ضمن اینکه بنیاد امید در تمامی دوره‌های انتخابات در بحث‌های راهبردی و تشویق مردم به مشارکت فعالیت داشته‌است.

عارف همچنین حضور پررنگ اصلاح طلبان را در انتخابات اعلام کرد و گفت: قاعدتاً باید حضور پررنگ جبهه خود را در تمامی انتخابات‌ها نشان دهیم و من هم توصیه‌ام به همه جریان‌ها مخصوصاً اصلاح طلبان این است.

وی شوراهای شهر را دست آورد جبهه اصلاحات دانست و ادامه داد: شوراهای‌ شهر دست‌آورد جریان اصلاحات است و دموکراسی از شوراها شروع می‌شود. به‌همین دلیل اهمیت انتخابات شوراها کمتر از ریاست جمهوری نیست. در بحث انتخابات ریاست جمهوری هم اصلاح طلبان باید مثل سایر جریانات حداکثر توان خود را بگذارند تا شاهد مشارکت حداکثری در انتخابات ۱۴۰۰ باشیم.

رئیس بنیاد امید عدم تمایل خود را به‌عنوان کاندید ریاست جمهوری در انتخابات ۱۴۰۰ این‌گونه اظهار کرد: تا به امروز هیچوقت شانه از زیر بار مسئولیت خالی نکرده ام و از طرفی هیچگاه برای به‌دست گرفتن مسئولیت پیش‌قدم نشده‌ام.

عارف در پایان از احتمال کاندید شدن دیگر اعضای حزب اصلاحات، از جمله سید حسن خمینی و سید محمد خاتمی اعلام بی‌اطلاعی کرد و گفت: خبر ندارم که از آنان برای کاندیدا شدن دعوت به‌عمل آمده یا نه؟ و یا اینکه خودشان اصلاً علاقه به نامزد شدن را دارند یا خیر؟ به‌ هرحال قانون این اجازه را داده است که هرفردی اگر در خودش ظرفیت، توانایی و انگیزه نامزد انتخاباتی شدن را دید، جلو بیایید و کاندید شود و کسانی که از آن‌ها نام بردید حداقل تا به امروز با اینجانب درباره حضور در انتخابات حرفی نزده‌اند‌.

 

 

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: