سخنان وزیر خارجه انگلیس درباره برنامه هسته‌ای ایران-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

سخنان وزیر خارجه انگلیس درباره برنامه هسته‌ای ایران

وزیر امور خارجه انگلیس در گفت و گویی با ابراز نگرانی درباره برنامه هسته ای ایران، مواضع کشورش درباره احیای مذاکرات احیای توافق هسته ای در وین را بیان کرد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۷ - ۲۹ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 21
کد خبر: ۱۰۶۳۴۰

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از روزنامه الشرق الاوسط، الیزابت تراس، وزیر امور خارجه انگلیس در گفت و گو با این روزنامه سعودی درباره برنامه هسته‌ای ایران و از سرگیری مذاکرات احیای توافق هسته ای در وین گفت: انگلیس نگران برنامه هسته ای ایران است که به مرحله بی سابقه ای از پیچیدگی رسیده است. ما نمی خواهیم شاید دستیابی ایران به یک سلاح هسته ای باشیم.


تراس در این باره ادامه داد: هر روزی که ایران بازگشت به مذاکرات درباره برجام(توافق هسته ای) را به تعویق می اندازد و به توسعه فعالیت های هسته ای اش ادامه می دهد، از فرصت ها برای دیپلماسی و از ارزش عدم اشاعه ای توافق می کاهد. پیشنهاد فعلی نمی تواند به طور نامحدود مطرح باشد و ایران باید فورا از فرصتی که در اختیارش گذاشته شده استفاده کند.

 

آنچه وزیر امور خارجه انگلیس از آن به عنوان توسعه فعالیت های هسته ای ایران یاد می کند، در واقع فاصله گرفتن تدریجی کشورمان در چند گام تعیین شده از تعهدات داوطلبانه‌اش در توافق است که در نتیجه متحمل شدن تحریم‌های دولت آمریکا پس از خروج یک‌جانبه از برجام و بدعهدی دولت‌های اروپایی در عمل به تعهداتشان نسبت به عادی‌سازی روابط اقتصادی با ایران در راستای کاهش تاثیر تحریم‌ها، انجام شد.

 

مقامات ایران گفته‌اند این اقدامات بازگشت‌پذیرند و به محض اجرایی شدن کامل توافق هسته‌ای از سوی تمامی اعضای آن، به حالت قبل بازگردانده خواهند شد.

 

پس از پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۱ آمریکا و تشکیل دولت جدید در کاخ سفید، موضوع بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای که دولت دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شده بود، طبق وعده انتخاباتی او در دستورکار سیاست خارجی دولت بایدن قرار گرفت. قدرت های جهانی از جمله آمریکا، در ماه‌های گذشته شش دور مذاکرات پیرامون احیای توافق هسته ای در وین را برگزار کردند. این مذاکرات میان ایران و دیگر اعضای کمیسیون مشترک برجام و با حضور آمریکا درمحل مذاکرات برگزار شد. البته ایران و آمریکا مذاکرات مستقیمی نداشتند و تنها از طریق نمایندگان دیگر کشورهای حاضر در مذاکرات در جریان مواضع یکدیگر قرار می گرفتند.

 

مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین با روی کار آمدن دولت جدید ایران جهت بررسی‌های لازم فعلا متوقف شده است. ایران ابراز آمادگی کرده است که با تمام شدن این بررسی‌ها، زمان مقرر آغاز دور هفتم این مذاکرات با هماهنگی طرف‌های مقابل انجام خواهد شد./ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده