آغاز سفر بن سلمان به کشور‌های حاشیه خلیج فارس با محوریت ایران-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

آغاز سفر بن سلمان به کشور‌های حاشیه خلیج فارس با محوریت ایران

منابع آگاه در ریاض از آغاز سفر دوره‌ای، ولی عهد سعودی به برخی کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس از امروز (دوشنبه) با محوریت ایران خبر دادند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۸ - ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 06
کد خبر: ۱۱۲۴۲۷

به گزارش راهبرد معاصر، منابع آگاه در ریاض از سفر امروز (دوشنبه، ۶ دسامبر)، «محمد بن سلمان»، ولی عهد سعودی به برخی کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس از جمله، عمان، بحرین، قطر، امارات و کویت خبر دادند.

خبرگزاری آلمان به نقل از این منابع که نامشان را فاش نکرد، نوشت: که این سفر «بر تقویت همکاری و هماهنگی بین کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس در همه زمینه‌ها و موضوعات مهم منطقه تمرکز دارد و از مهمترین موضوعات در دستور کار این سفر، مناقشه درباره پرونده هسته‌ای و موشکی ایران با همه اجزای آن و هر آن‌چه که به دستیابی به امنیت و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی کمک می‌کند، است.

بنا بر این گزارش، در این سفر امکان ایجاد راه حلی جامع برای بحران یمن بر اساس طرح ابتکار خلیج فارس و سازوکار اجرایی آن، نتایج کنفرانس جامع گفت‌وگوی ملی یمن، قطعنامه شماره ۲۲۱۶ شورای امنیت سازمان ملل و طرح ابتکاری عربستان سعودی برای پایان دادن به بحران یمن و پایان دادن به رنج انسانی مردم یمن بررسی خواهد شد.

به گفته این منابع، در جریان این سفر، تحولات در عرصه عراق در سایه اعلام نتایح انتخابات اخیر پارلمانی، وضعیت سوریه و تحولات فلسطین مورد رایزنی قرار خواهد گرفت.

یک منبع آگاه به خبرگزاری آلمان گفت که مذاکرات بن سلمان در کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس همچنین به اهمیت وحدت مواضع در قبال مسائل سیاسی منطقه‌ای و بین المللی، اتخاذ سیاست خوداتکایی خلیج فارس در مواجهه با هرگونه نوسانات در مواضع بین‌المللی در راستای آن و نیز اتخاذ مواضعی همسو و منسجم با منافع کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس و حرکت به سوی مشارکت به سوی افق‌های گسترده‌تر مطابق با چشم انداز ۲۰۳۰ پادشاهی سعودی خواهد پرداخت.

یک منبع دیگر تصریح کرد که رفع هرگونه اختلاف ژئوپلیتیکی، در هر سطحی و افزایش سرعت همکاری در زمینه‌های مختلف از جمله امنیت، دفاع، اقتصاد، تجارت و سرمایه‌گذاری میان شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس، بخش مهمی از مذاکرات، ولی عهد سعودی با مقامات این کشور‌ها را تشکیل خواهد داد.

به نوشته «العربی الجدید»، سفر بن سلمان به این کشورها، پیش از از چهل و دومین نشست سران کشور‌های حاشیه خلیج فارس است که قرار است در ۱۴ دسامبر در ریاض برگزار شود.

بنا بر این گزارش، سفر دوره‌ای امروز بن‌سلمان از کشور عمان آغاز می‌شود و انتظار می‌رود مجموعه‌ای از ابتکارات مشترک در مسقط آغاز شود، از جمله زمینه‌های عمده همکاری، سرمایه گذاری در پروژه احداث یک منطقه صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی در الدقم، همکاری در زمینه انرژی و ... همچنین پیش‌بینی می‌شود در این سفر، اولین گذرگاه مستقیم زمینی به نام «الربع الخالی» بین دو کشور به طول ۸۰۰ کیلومتر افتتاح شود.

روز یکشنبه پیش، «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر یک نامه مکتوب از «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه سعودی در خصوص روابط میان دو کشور و شیوه‌های تقویت آن دریافت کرد که طی آن از وی برای حضور در چهل و دومین نشست سران شورای همکاری در ریاض رسما دعوت کرد.

سفر بن سلمان به دوحه اولین سفر وی پس از آشتی چهارکشور عربی با قطر در ژانویه گذشته است. چهار کشور عربی اعم از عربستان سعودی، مصر، بحرین و امارات در سال ۲۰۱۷ روابط دیپلماتیک خود با قطر را به بهانه حمایت این کشور از تروریسم قطع کرده و تمامی گذرگاه‌های زمینی، هوایی و دریایی را به روی این کشور بسته بود تا اینکه ژانویه گذشته قطر در نشست شورای همکاری خلیج فارس در شهر العلا عربستان سعودی شرکت کرد و طی آن توافق آشتی دوحه با چهار کشور مذکور پس از گذشت نزدیک به چهار سال قطع روابط آن‌ها، امضا شد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر