امارات: خواهان دنباله روی از آمریکا برای درگیری با ایران نیستیم-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

امارات: خواهان دنباله روی از آمریکا برای درگیری با ایران نیستیم

مشاور دیپلماتیک رئیس امارات گفت:ابوظبی می‌خواهد از هرگونه درگیری بین آمریکا و برخی دولت‌های منطقه با ایران خود را دور نگه دارد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۸ - ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 13
کد خبر: ۱۱۳۵۰۳

به گزارش راهبرد معاصر «انور قرقاش» مشاور دیپلماتیک رئیس امارات در مصاحبه‌ای گفت که ابوظبی می‌خواهد از هرگونه درگیری بین آمریکا و برخی دولت‌های منطقه با ایران خود را دور نگه دارد.

به نوشته رویترز، او در گفت‌و‌گو با اندیشکده «کشورهای خلیج ع. ر. ب. ی» در واشنگتن گفت که منافع امارات در این است که به هر قیمتی از هرگونه درگیری به دور باشد.

قرقاش تأکید کرد که نه کشورهای منطقه و نه آمریکا خواهان جنگ دیگری همچون عراق یا افغانستان نیستند.

در این راستا «عبدالخالق عبدالله» تحلیلگر سیاسی سرشناس اماراتی نیز گفت: «امروز زمان آرامش است نه تنش، اگر اسرائیل می‌خواهد در این راه قدم بردارد، ما با او همکاری نخواهیم کرد.»

انور قرقاش در ادامه سخنان خود گفت که امارات خواهان ایجاد منافع اقتصادی مشترک با ایران، ترکیه و سوریه است، حتی در زمانی که ابوظبی روابط خود را با اسرائیل گسترش می‌دهد.

در این راستا «نیکل کولیام» کارشناس اندیشکده «چتم هاوس» نیز گفت که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به طور عمده برای تأمین امنیت خود به آمریکا متکی هستند، اما در میان آن‌ها در خصوص نقش منطقه‌ای واشنگتن تردیدهایی ایجاد شده است.

در این میان منابع آگاه و محافل رسانه‌ای از تمایل کشورهای عربی برای کاهش تنش‌ها با ایران خبر می‌دهند.

جدای از ریشه‌های این رویکرد، باید گفت که در هفته‌های گذشته شماری از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با ارسال پیام‌هایی برای کاهش تنش، گسترش روابط و همکاری‌های اقتصادی و حتی سرمایه‌گذاری مستقیم در ایران، فارغ از نتیجه گفت‌وگوها در وین اعلام آمادگی کرده‌اند. همچنین در روزهای گذشته نشانه‌هایی نیز در این زمینه بروز پیدا کرده و موضع‌گیری‌هایی در این راستا انجام شده است.

تحلیلگران می‌گویند به نظر می‌رسد با اثبات جدیت دولت جدید جمهوری اسلامی ایران در گسترش روابط با کشورهای همسایه و همچنین روشن شدن بی‌فایده بودن سیاست تنش‌آمیز در قبال ایران، برخی همسایگان به این نتیجه رسیده‌اند که لازم است در برخی سیاست‌های خود تجدید نظر کنند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار