بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

هشدار اوکراین درباره خطر نشت مواد رادیواکتیو در چرنوبیل

مواد رادیوکتیو ممکن است به دلیل خنک نشدن سوخت خارج شده پس از قطع ارتباط با نیروگاه هسته ای چرنوبیل نشت کند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۲ - ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 09
کد خبر: ۱۲۵۵۵۲

به گزارش راهبرد معاصر شرکت دولتی هسته ای «انرژواتم» امروز چهارشنبه اعلام کرد مواد رادیوکتیو ممکن است به دلیل خنک نشدن سوخت خارج شده پس از قطع ارتباط با نیروگاه هسته ای چرنوبیل نشت کند.

به گزارش خبرگزاری «رویترز» به دلیل جنگ در اوکراین ممکن نیست که خط نیروی ولتاژ بالا که در تاریخ ۲۴ فوریه به دست نیروهای روسی افتاده است فورا تعمیر شود.

شرکت دولتی هسته ای «انرژواتم» گفت نزدیک به ۲۰ هزار مونتاژ سوخت در چرنوبیل مورد استفاده قرار می گیرد که نمی توان با قطع برق آنها را خنک نگه داشت.

در بیانیه این شرکت آمده است ممکن است مواد رادیواکتیو در طبیعت آزاد شوند و یا با وزش باد به کشورهای اطراف از جمله بلاروس و روسیه و مناطق دیگر اوکراین برسد.

بدون برق سیستم تهویه در نیروگاه نیز کار نمی کند و کارکنان در معرض تشعشات خطرناک رادیواکتیو قرار می گیرند.

دیده بان هسته ای سازمان ملل متحد روز گذشته هشدار داد سیستم های رصد مواد اتمی در مراکز زباله رادیواکتیو در چرنوبیل انتقال اطلاعات را متوقف کرده است.

سایت هنوز فعال رادیواکتیوی فاجعه بارترین اتفاق هسته ای جهان در ۱۰۰ کیلومتری «کی یف» واقع شده است.

در ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ اتفاق افتاد، یک موج ناگهانی نیرو درجریان آزمایش سیستم های راکتوری، واحد ۴ نیروگاه چرنوبیل در شمال اوکراین را، که در آن زمان بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود، نابود کرد.

حادثه و آتش سوزی پس از آن مقادیر زیادی مواد رادیواکتیو منتشر کرد که باعث تخلیه جوامع مجاور شد و ۱۵۰۰۰۰ کیلومتر مربع (۶۰۰۰۰ مایل مربع) زمین در بلاروس، روسیه و اوکراین را آلوده کرد.

انفجار اولیه دو کارگر کارخانه را به کشتن داد و ۲۸ نفر دیگر طی سه ماه آینده جان باختند. بر اساس گزارش کمیته علمی سازمان ملل متحد تا سال ۲۰۰۵، بیش از ۶۰۰۰ سرطان تیروئید در میان کودکان و نوجوانان در منطقه آسیب دیده گزارش شد که به احتمال زیاد بسیاری از آنها ناشی از تشعشعات بوده است./ایرنا

ارسال نظر