به گزارش راهبرد معاصر سرگیجه بعد از خوردن افطاری اگر نادیده گرفته شود و درمان نشود، سلامتی را به خطر میاندازد، زیرا تکرار فشار خون پایین خطر سکته مغزی یا آنژین صدری را افزایش میدهد.
همچنین، خون رسانی ناکافی مکرر به مغز ممکن است در آینده عوارض جدی برای سلامتی ایجاد کند، بنابراین باید این مشکل را درمان کرد و دست کم نگرفت.
علل سرگیجه بعد از افطار در ماه رمضان
۱- فشار خون پایین
فشار خون پایین یکی از بارزترین شرایطی است که برای بسیاری پس از خوردن غذا باعث سرگیجه، ضعف و لاغری میشود و ممکن است به سمت غش پیش برود.
اگر کاهش فشار خون قابل توجه باشد، ممکن است به بیهوشی موقت منجر شود، اما غیر معمول نیست.
۲- دیابت
مصرف برخی از داروهای دیابت، از جمله انسولین، ممکن است باعث سرگیجه بعد از افطار به دلیل افت بیش از حد قند خون شود.
همچنین افت ناگهانی قند خون غیر دیابتی بعد از خوردن غذا به جای افزایش آن که نادر است منجر به سرگیجه بعد از افطار میشود.
۳- مصرف کافئین
مصرف نوشیدنیهای کافئین دار پس از افطار در برخی افراد باعث سرگیجه میشود؛ زیرا حساسیت به کافئین از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
۴- کم آبی بدن
اگر بدن در اثر ساعات طولانی روزه داری و بی توجهی روزه دار به نوشیدن مایعات فراوان در فاصله زمانی افطار تا سحر، دچار کم آبی شود، ممکن است فرد دچار سرگیجه شود.
۵- شرایط بیماری
بسیاری از بیماریها هستند که ممکن است بعد از افطار باعث سرگیجه شوند، مانند: مشکلات سیستم عصبی، بیماریهای قلبی عروقی، عفونت یا تب، کم خونی و خونریزی داخلی.
نکاتی برای جلوگیری از سرگیجه بعد از افطار در ماه مبارک رمضان
با رعایت این نکات ساده میتوان به راحتی بعد از خوردن افطار در ماه مبارک رمضان دچار سرگیجه نشد:
۱- قبل از خوردن افطار یک یا دو لیوان آب بنوشید
۲- در مصرف کربوهیدراتها زیاده روی نکنید، زیرا بدن آنها را سریع هضم میکند و باعث سرگیجه میشود.
۳- غذا را خوب بجوید و در فواصل زمانی و به مقدار مورد نیاز بدن بخورید.
۴- برای جلوگیری از کم آبی بدن باید مایعات فراوان بنوشید و حداقل ۱۰ لیوان آب بنوشید.
۵- از مصرف الکل، کافئین و نمک زیاد خودداری کنید. اینها عواملی هستند که خطر سرگیجه را بعد از افطار در ماه رمضان افزایش میدهند./باشگاه خبرنگاران