هشدار نسبت به مصرف مشروبات دست ساز-راهبرد معاصر
شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند گیلان ۲۷ آذرماه تعطیل نیست اسکان اضطراری بیش از ۱۲۰ نفر گرفتار در برف در نیشابور/ استقرار ۲ اتوبوس برای اسکان بی‌خانمان‌ها

هشدار نسبت به مصرف مشروبات دست ساز

رئیس بخش مسمومیت‌های بیمارستان لقمان حکیم ضمن هشدار نسبت به مصرف مشروبات دست‌ساز، درباره عوارض خطرناک مصرف این مشروبات الکلی، توضیح داد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۲ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 06
کد خبر: ۱۳۶۹۹۳

به گزارش راهبردمعاصر، شاهین شادنیا درباره افزایش موارد مسمومیت با الکل‌های سمی اظهار کرد: اغلب موارد، مسمومیت‌هایی است که به بهانه تفریح، اقدام به مصرف مشروبات دست‌ساز و سمی کرده‌اند.

وی با بیان این که الکل‌هایی که به صورت دست‌ساز و یا قاچاق وارد کشور می‌شود باعث بروز مسمومیت‌های خطرناک می‌شوند، افزود: در کشور ما تولید و واردات مشروبات الکلی ممنوع است و مشروبات الکلی که به صورت قاچاق از سایر کشور‌ها وارد می‌شود، حاوی الکل اتانول با غلظت‌های مختلف هستند. مصرف بیش از حد این مشروبات الکلی می‌تواند خطرناک باشد.

رئیس بخش مسمومیت‌های بیمارستان لقمان حکیم با بیان این موضوع که مشروبات الکلی که به صورت قاچاق وارد کشور ویا به صورت غیرمجاز تهیه می‌شود خطرات جدی برای مصرف‌کننده به همراه دارد، ادامه داد: معمولا افراد سودجو در مراحل ساخت این مواد از الکل‌های حاوی متانول و سمی استفاده می‌کنند و همین موضوع زمینه‌ساز بروز مسمومیت شده است.

وی با بیان اینکه ماده مشخصه در مشروبات "اتانول" است و به طور کلی مصرف بیشتر از حد مشروبات الکلی با نشانه‌هایی همراه است، گفت: نداشتن تعادل، ناهماهنگی بین فعالیت‌های عضلانی و مغزی، پرخاشگری، خواب آلودگی و یا افت قندخون از نشانه‌های مصرف مشروبات الکلی است.

رئیس بخش مسمومیت‌های بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر این که الکل‌های حاوی اتانول سریع علامت ایجاد می‌کنند و به محض مصرف، با با بالا رفتن الکل در خون علامت‌ها سریع بروز پیدا می‌کند، بیان داشت: در مورد الکل‌های سمی و غیر استاندارد مشکل اینجاست که این مواد سمی در فاز اولیه بعد از مصرف نشانه یا علامت خاصی ندارند، وقتی این مواد سمی وارد بدن می‌شوند، شروع به متابولیزه شدن می‌کنند.

وی با بیان این که مسموم شدن با متانول زمانبر است هشدار است: عمده بیماران بین هشت تا ۱۲ ساعت و یا حتی در مواردی تا ۷۲ ساعت بعد از مصرف این مواد سمی دچار نشانه‌های مسمومیت می‌شوند.

شادنیا با اشاره به این که مصرف مواد الکلی سمی با درجاتی از اختلال بینایی همراه است، عنوان کرد: افرادی که تجربه مصرف این مواد را دارند معمولا بعد از چند ساعت به یک‌باره دچار تاری و یا سیاهی دید می‌شوند. نشانه‌هایی مثل برفکی شدن دید و یا اصطلاحا مگس‌پراکنی و متاسفانه در شرایط وخیم‌تر شدن مسمومیت، کوری مطلق از مهمترین عارضه‌های مصرف مشروبات الکلی سمی و دست‌ساز است.

وی با بیان این که مراجعه سریع به مراکز درمانی به دنبال مسمومیت با الکل ضرورت دارد، تاکید کرد: بسیاری از افراد با فرض این که با گذشت زمان نشانه‌های مسمومیت کمتر می‌شود در همان ساعات اولیه به مراکز پزشکی مراجعه نمی‌کنند، این کار می‌تواند با خطرات جدی همراه باشد، آسیب‌های چشمی، کوری، کاهش سطح هوشیاری و یا بروز مشکلات کلیوی از جمله آن است.

شادنیا با یادآوری این که نشانه‌های مسمومیت با الکل‌های سمی با تاخیر بروز می‌کند، هشدار داد: نکته مهم درباره الکل‌های سمی این است که هر فردی که از این مشروبات استفاده کند دچار مسمومیت می‌شود بنابراین میزان مصرف در بروز نشانه‌ها عامل تعیین‌کننده آسیب نیست، مصرف این مواد سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده