تولید ۴۰ هزار تن انبه در ایران-راهبرد معاصر

تولید ۴۰ هزار تن انبه در ایران

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور از تولید سالانه ۴۰ هزار تن انبه در ایران خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۲ - ۲۷ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 18
کد خبر: ۱۴۲۹۴۱

به گزارش راهبرد معاصر، ابراهیم سابکی با اشاره به تولید سالانه 40 هزار تن انبه در ایران گفت: سه هزار و 300 هکتار درختان بارده و 900 هکتار درختان غیر بارده انبه در کشور وجود دارد.

وی ضمن اشاره به اینکه انبه از مهمترین میوه‌های گرمسیری در دنیا ست، اظهارداشت: خوشبختانه امکان کشت این درخت ارزشمند در جنوب شرق ایران مثل استان سیستان و بلوچستان، استان هرمزگان و جنوب استان کرمان به خوبی فراهم است.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور گفت: انبه جزو خانواده پسته است اما برخلاف درخت پسته خزان نمی‌کند و همیشه سبز است.

وی افزود: درخت انبه همانند پسته دارای عمر بسیار طولانی است و درختان بارده انبه بالای 80 تا 100 سال به خوبی عملکرد دارند.

سابکی بیان داشت: در منطقه جنوب شرق ایران درختان انبه با قدمت افزون بر 300 سال به چشم می‌خورد.

وی با بیان اینکه بیش از 700 سال کشت درختان انبه در مناطق جنوب شرق کشور رواج داشته است، گفت: در حال حاضر بسیاری از باغداران کشور به کشت و کار این محصول مشغول هستند.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور افزود: انبه جزو محصولات مناطق گرم و مرطوب است.

وی اضافه کرد: عمده‌ترین کشور‌های تولید‌کننده انبه در جهان می‌توان پاکستان، هند، بنگلادش،برزیل و مکزیک را نام برد.

سابکی ادامه داد: رتبه نخست تولید انبه در جهان به هند اختصاص دارد به عبارت دیگر این کشور به تنهایی 30 تا 40 درصد انبه دنیا را تولید می‌کند.

وی عنوان کرد:سطح زیرکشت انبه درکشور طی سال‌های اخیر به سبب برخی محدودیت‌ها مثل کمبود منابع آبی ثابت بوده است.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور گفت: در حال حاضر بیشترین محدودیت برای توسعه کشت انبه در کشور کمبود منابع آبی است.

سابکی در ادامه از وجود سه هزار و 300 هکتار درختان بارده و 900 هکتار درختان غیر بارده انبه در کشور خبرداد و افزود: از این میزان سطح زیر کشت سالانه نزدیک به 40 هزار تن میوه انبه در کشور برداشت می‌شود.

وی اضافه کرد: استان هرمزگان رتبه اول، جنوب استان سیستان و بلوچستان رتبه دوم و جنوب استان کرمان رتبه سوم را از حیث تولید انبه به خود اختصاص داده‌اند.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور با اشاره به اینکه بیشتر ارقام انبه در کشور با منشا هند و پاکستان است، گفت: مهترین ارقام انبه شامل سندری، لانگرا، نیلوم و غیره است.

وی ضمن اشاره به این جمله که در دنیا بیش از 1000 رقم انبه وجود دارد، افزود: خوشبختانه کشور از ظرفیت بسیار خوبی در بحث رقم انبه برخوردار است و مشکل خاصی در رقم دیده نمی‌شود.

سابکی یادآورشد: خواستگاه اول انبه در دنیا جنوب شرقی آسیامثل هند، مالزی و اندونزی و خواستگاه دوم کشور آمریکا بویژه جنوب کالیفرنیاست./تسنیم

کلمات کلیدی: انبه میوه
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار