مضرات مصرف بیش از حد شیرین کننده های مصنوعی-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

مضرات مصرف بیش از حد شیرین کننده های مصنوعی

یک کارشناس تغذیه با هشدار نسبت به عوارض مصرف مداوم شیرین کننده های مصنوعی تاکید کرد:« :« در مطالعات متعدد حیوانی بر روی موش های آزمایشگاهی سرطان زا بودن این شیرین کننده ها مشخص شده است.»
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۷ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 22
کد خبر: ۱۴۸۱۴۷

به گزارش راهبرد معاصر خدیجه رحمانی درباره شیرین کننده های مصنوعی گفت:« شیرین کننده های مصنوعی به دلیل کم کالری بودن عمدتا در برنامه های کاهش وزن افراد چاق، افراد دیابتی، تهیه آدامس ها و برخی فرآورده های شیرین غذایی مورد استفاده قرار می گیرد که عمده ترین آنها عبارتند از آسپارتام، ساخارین، سوکرالوز، اسه سولفات پتاسیم. که بسیار کم کالری هستند یعنی در هر گرم ۲ کالری دارند و مثل قندهای معمولی اثری بر افزایش قندخون ندارند، از نظر اقتصادی باصرفه هستند و همچنین موجب پوسیدگی دندان نمی شوند.»

وی در ادامه درباره عوارض خطرناک این نوع شیرین کننده ها گفت:« در مطالعات متعدد حیوانی بر روی موش های آزمایشگاهی سرطان زا بودن این شیرین کننده ها مشخص شده است گرچه انستیتو ملی سرطان امریکا تاکید کرده است که ارتباط واضحی بین شیرین کننده های مصنوعی با ابتلا به سرطان وجود ندارد که قابل تامل است زیرا ترکیبات این شیرین کننده ها شیمیایی بوده و اثرات آنها بر روی بدن پیچیده است و هنوز شناخته شده نیست به همین دلیل منابع علمی تاکید روی مطالعات دارند.»

وی با هشدار نسبت به خطرات مصرف طولانی مدت شیرین کننده های مصنوعی گفت:« شیرین کننده های مصنوعی مانند قندهای الکلی( مثل سوربیتول، مانیتولو ...) در صنایع غذایی در تهیه شکلات و شیرینی و تهیه بستنی کاربرد بسیاری دارند. اگر شیرین کننده ها مثل این قندهای الکلی روزانه بیش از ۱۰ گرم مصرف شوند اثرات متعددی بر بدن دارند از جمله اینکه باعث اسهال، نفخ و گاز در روده می شوند و در درازمدت موجب افزایش توده بدن و درصد چربی می شوند که این عوارض در افراد بالغ طی دو سال پیگیری به اثبات رسیده است.»

رحمانی تاکید کرد:« مطالعات اخیر نشان می دهد مصرف نوشیدنی های رژیمی که حاوی شیرین کننده های مصنوعی هستند ممکن است خطر سندرم متابولیک را در مصرف کنندگانشان در مقایسه با افرادی که آنها را مصرف نمی کنند، دو برابر افزایش دهد. همین مقایسه بین نوشابه های قندی با نوشابه های غیرقندی هم انجام گرفته که نشان می دهد تفاوتی بین مصرف کننده های نوشابه معمولی با مصرف کنندگان نوشابه های رژیمی وجود نداشته و این اثرات مضر در هر دوی مصرف کنندگان نوشابه های قندی و رژیمی مساوی است.»

وی خاطرنشان کرد:« حتی در مطالعات مشخص شده در افرادی که وزن نرمالی داشته اند به علت مصرف مداوم نوشابه های رژیمی خطر دیابت نوع دو در آنها افزایش پیدا می کند. همچنین خطر بیماری های عروق کرونر قلبی به طور معنی داری در زنانی که روزانه بیش از دو قوطی نوشابه های رژیمی یا معمولی مصرف می کردند مشاهده شده است.»

رحمانی در ادامه گفت:« مطالعات نشان داده خطر حوادث عروقی مثل سکته های قلبی و یا سکته های مغزی، افرادی را که روزانه نوشابه های رژیمی مصرف می کنند، تهدید می کند درست همانند افرادی که نوشابه های قندی را مصرف می کنند بنابراین افراد نباید تصور کنند که نوشابه های رژیمی هیچ مشکلی برای سلامتی آنها نخواهند داشت.»

وی تاکید کرد:« مطالعات نشان داده وقتی نوشابه های رژیمی به طور مرتب مصرف شوند اثراتش همانند نوشابه های معمولی است در نتیجه به نظر می رسد مصرف این نوع نوشابه ها همانند نوشابه های قندی مضر است و حتی ممکن است در درازمدت اثرات سوء‌بیشتری داشته باشند.به دلیل اینکه ترکیبات نوشابه های رژیمی ترکیباتی شیمیایی است.»

وی گفت:« فرضیه دیگری که وجود دارد این است که مصرف این نوع نوشیدنی ها آستانه چشایی را نسبت به شیرینی بالا می برد و همین امر خطر مصرف بیشتر مواد قندی را به دنبال دارد. مطالعات علمی نشان داده مصرف شیرین کننده های مصنوعی به پاسخ فیزیولوژیکی افراد نسبت به طعم شیرین آسیب می زند و باعث دریافت بیشتر مواد قندی و یا غذاهایی با طعم شیرین می شود که عامل برای خطر افزایش وزن ، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، سندروم متابولیک می باشد.»

رحمانی افزود:« در مطالعه موش ها به این نتیجه رسیده ند که مصرف مدوام و روزانه این نوع نوشیدنی ها بیش از ۳۶ درصد خطر سندروم متابولیک و ۶۷ درصد دیابت نوع دوم را افزایش می دهد.»

رحمانی خاطرنشان کرد:« انجمن قلب و انجمن دیابت امریکا برای مقابله با چاقی ، سندروم متابولیک و دیابت و همه عوامل خطر بیماری های قلبی توصیه به عدم مصرف شیرین کننده های مصنوعی دارد. نشان داده شده مصرف این نوع شیرین کننده ها اعتیاد آور است و لذا تاکید بر عدم مصرف و یا محدود کردن مصرف آنها است.»/سلامت نیوز

ارسال نظر