کدام عادات ناسالم باعث ایجاد نارسایی قلبی می‌شود؟-راهبرد معاصر

کدام عادات ناسالم باعث ایجاد نارسایی قلبی می‌شود؟

بیماری‌های قلبی به عنوان دومین دلیل مرگ‌ومیر افراد در سراسر جهان شناخته شده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۷ - ۰۱ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 August 23
کد خبر: ۱۴۸۲۳۹

به گزارش راهبرد معاصر متخصصان معتقدند که روش‌های ساده برای پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی وجود دارد؛ ترک عادت‌های مضر روزانه می‌تواند تأثیر بسیار زیادی بر زندگی سالم داشته باشد. در ادامه به بررسی عادات ناسالمی می‌پردازیم که سلامت قلب را به خطر می‌اندازد.عادات ناسالم مانند نادیده گرفتن خروپف، استفاده نکردن از نخ دندان، مصرف بیش از حد نمک، مصرف غذاهای پرکالری، سیگار کشیدن، مصرف گوشت قرمز، ورزش نکردن، نشستن طولانی‌مدت و توجه نکردن به علائم فیزیکی، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.

نادیده گرفتن خروپف

خروپف کردن ممکن است نشانه‌ای جدی از آپنه انسدادی خواب باشد؛ این اختلال می‌تواند بر فشار خون تأثیر بگذارد و در نتیجه خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش دهد. در صورتی که اضافه وزن دارید یا از چاقی رنج می‌برید، بیشتر از دیگران در معرض ابتلاء به آپنه خواب قرار دارید، البته ممکن است افراد لاغر نیز دچار این مشکل شوند.

استفاده نکردن از نخ دندان

با وجود اینکه دلیل اصلی این موضوع هنوز مشخص نشده است، اما ارتباطی بسیار قوی بین بیماری لثه و بیماری قلبی وجود دارد. اگر از نخ دندان استفاده نکنید، پلاک‌های مضر در طول زمان روی دندان‌های شما تشکیل می‌شود؛ این اتفاق باعث ایجاد بیماری‌های دهان و دندان می‌شود. متخصصان معتقدند که این باکتری‌ها باعث بروز التهاب در بدن می‌شود، التهاب نیز باعث ایجاد بیماری‌های قلبی-عروقی می‌شود. درمان بیماری‌های لثه می‌تواند عملکرد رگ‌های خونی را بهبود ببخشد.

مصرف بیش از حد نمک

مصرف نمک بیش از حد خطر ابتلاء به پرفشاری خون را افزایش می‌دهد؛ همانطور که مشخص است فشار خون بالا یکی از فاکتورهای اصلی ابتلاء به سکته، حملات قلبی و از کار افتادن کلیه‌ها است. بیشتر افراد باید مصرف سدیم خود را زیر ۲۳۰۰ میلی‌گرم در روز نگه دارند؛ البته در صورتی که فشار خون بالایی دارید یا سنتان بالای ۵۰ است مصرف سدیم را به کمتر از ۱۵۰۰ میلی‌گرم در روز کاهش دهید.

مصرف غذاهای پرکالری

غذاهایی که قند، چربی و روغن زیاد دارد باعث افزایش کالری مصرفی می‌شود و مواد مغذی کمتری وارد بدن خواهد کرد. نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که مصرف کالری‌های زیاد، خطر ابتلاء به چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی-عروقی را افزایش می‌دهد. توصیه شده است که به منظور بهبود سلامتی خود از مواد مغذی مانند سبزیجات، میوه‌ها، غلات سبوس‌دار، غذاهای دریایی، حبوبات، آجیل بدون نمک، دانه‌ها، گوشت و مرغ بدون چربی و همچنین شیر بدون چربی مصرف کنید.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن باعث افزایش خطر لخته خون می‌شود؛ این اتفاق مسیر جریان خون به قلب را مسدود می‌کند و باعث می‌شود قلب در معرض خطر قرار بگیرد. حتی اگر سیگار نمی‌کشید، اما در کنار افراد سیگاری زندگی می‌کنید نیز باید نگران این موضوع باشید. بنابراین لازم است افراد به منظور بهبود سلامت قلب خود، سیگار کشیدن را ترک کنند.

مصرف گوشت قرمز

گوشت قرمز سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده است و خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی و سرطان را افزایش می‌دهد. متخصصان اعلام کرده‌اند که کمتر از ۱۰ درصد از رژیم غذایی شما باید حاوی محصولات حیوانی باشد. اگر نمی‌توانید گوشت قرمز را از رژیم غذایی خود حذف کنید، از قسمت بدون چربی آن استفاده کنید و مصرف آن را محدود کنید.

ورزش نکردن

نداشتن فعالیت بدنی خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی-عروقی را افزایش می‌دهد؛ بنابراین توصیه شده است به منظور پیشگیری از بروز این بیماری‌ها به صورت منظم ورزش کنید و فعالیت بدنی داشته باشید. زمانی که قصد دارید تمرینات ورزشی انجام دهید از تمرینات ورزشی سبک شروع کنید و به صورت پایدار آن را ادامه دهید.

نشستن طولانی مدت

نشستن طولانی‌مدت می‌تواند خطر بروز سکته قلبی و مغزی را افزایش دهد. نبود حرکت در بدن ممکن است سطح خون را تحت تأثیر قرار دهد، به همین دلیل بیشتر متخصصان توصیه می‌کنند به صورت متناوب حرکات ورزشی ساده انجام دهید. حتی اگر در محل کار خود هستید، چند بار در روز بایستید و راه بروید.

توجه نکردن به علائم فیزیکی

اگر احساس می‌کنید فشار زیادی روی قفسه سینه‌تان وجود دارد، یا بعد از بالا رفتن از پله‌ها احساس راحتی نمی‌کنید، باید به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است به بیماری‌های قلبی-عروقی مبتلا شده باشید./ایمنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار