روحانیون بازداشت شده بحرینی در زندانهای آل خلیفه خطاب به پاپ فرانسیس که از سوم تا ششم نوامبر برای شرکت در نشست «گفتوگوی شرق و غرب» به بحرین سفر میکند بیانیهای صادر کردند.
به گزارش العهد، شیخ «عبدالجلیل المقداد»، شیخ «سعید النوری»، شیخ « محمد حبیب المقداد» و «شیخ علی سلمان»، روحانیون بازداشت شده سیاسی بحرینی هستند که این بیانیه به نام آنها منتشر شده است.
روحانیون بازداشت شده بحرینی خطاب به پاپ اعلام کردند: «ما از شما به عنوان حامی صلح، اصلاحات و عدالت به سرزمین بحرین استقبال میکنیم. شما پای در سرزمینی خواهید گذاشت که شعار مدارا و همزیستی برای فرزندان و مردمش وجود ندارد و درحالی از عدالت و نیکوکاری سخن گفته میشود که در عمل بیعدالتی و تجاوز دیده میشود».
این چهار روحانی تاکید کردند:« فرزندان این سرزمین یا کشته شدهاند و در خاک خفتهاند، یا مادران داغدیده هستند، یا زخمیهایی هستند که رنج میکشند، یا در زندانها محبوس هستند، یا تحت پیگرد قرار دارند، یا اینکه به دور از خانواده خود در تبعید به سر میبرند. در گزارش «بسیونی» و دیگر سازمانهای بینالمللی حقوق بشر بسیاری از تخلفاتی که مردم این سرزمین در معرض آن قرار گرفتهاند، مستند شده است».
بیشتر بخوانید
واکنش شیخ عیسی قاسم به برگزاری نشست رهبران ادیان در بحرین
درخواست شیخ عیسی قاسم برای مخالفت مردم با انتخابات پارلمانی بحرین
زنگ خطر فقر در بحرین به صدا در آمد
در این بیانیه آمده است: «دستیابی به اصلاحات، عدالت و کرامت انسانی اهداف مشترک همه پیامهای آسمانی است که ظلم به مردم و فساد در کشور را نمیپذیرند و اینها اهدافی است که مردم این کشور به دنبال تحقق آن بودهاند».
روحانیون بحرینی در پایان ابراز امیدواری کردند که پاپ در سفر خود به بحرین سخنی از حق بگوید که با ندای ایمان و عقل سلیم همراه باشد و همچنین تاکید کردند که ملت بحرین همیشه همزیستی با اهل ادیان الهی و دیگران داشته و این امر در گذشته و حال مشهود است.
پیش از این نیز آیتالله شیخ «عیسی قاسم» رهبر معنوی انقلاب بحرین از شرکتکنندگان در نشست رهبران ادیان که توسط دولت بحرین برگزار خواهد شد، درخواست کرد که «ادعای تساهل یا صلح واقعی» رژیم آلخلیفه را باور نکنند.
بحرین در تاریخ 3 تا 4 نوامبر میزبان یک مجمع جهانی بین ادیان تحت حمایت «حمد بن عیسی آلخلیفه» پادشاه این کشور خواهد بود.
شیخ احمد الطیب مفتی و شیخ الازهر و پاپ فرانسیس رهبر کلیسای کاتولیک، در این مجمع شرکت خواهند کرد که مجمع گفتوگوی بحرین با شعار «شرق و غرب برای همزیستی انسانی» برگزار میشود.
انتظار میرود بیش از 200 شخصیت از رهبران مذهبی جهانی، شخصیتهای رسانهای و صاحبنظران مشهور در این نشست حضور داشته باشند. این نشست شامل یک جلسه افتتاحیه و 4 جلسه اصلی است که در این جلسات به تجارب ترویج همزیستی جهانی و انسانی، همزیستی مسالمتآمیز و نقش دینداران و علما پرداخته میشود.
برخی کارشناسان معتقدند که چنین نشستهایی با هدف تقویت عادیسازی روابط برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با رژیم غاصب اسرائیل سازماندهی میشود و گفتوگوی ادیان در جهت دستیابی به چنین هدفی است.
این نشست در حالی برگزار خواهد شد که رژیم آلخلیفه سالهاست شیعیان را تحت فشار قرار داده است و اجازه برگزاری آزادانه مناسک و شعائر مذهبی را به آنها نمیدهد.
نام رژیم آلخلیفه که از سال 1975 بر بحرین حکومت میکند همواره بهعنوان یکی از ناقضان فاحش حقوق بشر کنار عربستان سعودی ذکر میشود و نقطه مشترک این دو رژیم سرکوب شدید شیعیان در کشورهای آنهاست.
آنچه ناراحتی و نارضایتی بحرینیها را عمیقتر میکند، اخبار روزانهای است که توسط رسانههای رژیم آلخلیفه مطرح میشود مبنی بر اینکه کشور به آزادی دینی اهمیت میدهد و اقداماتی مانند اجازه تأسیس معبدی برای هندوها، کلیسا برای مسیحیان و معبدی برای یهودیان صادر شده است.
سرکوب شیعیان بحرین در سال جاری میلادی نیز بهشدت دنبال میشود و طی هفتههای گذشته خیابانهای این کشور شاهد تجمعات و اعتراضات گسترده مردمی ضد سیاستهای سرکوبگرانه آلخلیفه علیه شیعیان و زندانیان آزادی بیان بوده است. «شیخ عیسی قاسم» رهبر شیعیان در بحرین نیز درباره هرگونه آسیب رسیدن به این افراد در زندانهای آلخلیفه هشدار داده است.
به حاشیه راندن شیعیان در حوزههای سیاست، اقتصاد و فرهنگ درحالی از سوی رژیم صورت میگیرد که در کتابهای درسی هم باورهای مذهبی آنها هدف قرار گرفته است و چیزی از آن گفته نمیشود. همزمان شخصیتهای مذهبی ارشد شیعه مورد آزار و اذیت قرار میگیرند و دهها روحانی در زندان بهسر میبرند و با انواع توهینها و شکنجهها روبهرو هستند.
پیش از این «ابراهیم المدهون» نویسنده و کارشناس مسائل سیاسی مخالف رژیم بحرین اعلام کرد که حکومت بحرین همچنان به محدود کردن شیعیان این کشور و تحت فشار قرار دادن آنها با هدف جلوگیری از انجام و ادای مناسک دینی خود ادامه میدهد و این درحالی است که «یهودیان» و «بوداییها» در این کشور از آزادی کامل در این زمینه و برگزاری آئینهای خود برخوردار هستند.