لیست ساختمان های پرخطر تهران منتشر می شود؟-راهبرد معاصر

لیست ساختمان های پرخطر تهران منتشر می شود؟

مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران در خصوص انتشار لیست ساختمان های پرخطر گفت: انتشار این لیست دردی را دوا نمی کند اما تاکنون 10 ساختمان پرخطر ایمن سازی شده است .
تاریخ انتشار: ۰۷:۴۷ - ۰۸ آبان ۱۴۰۱ - 2022 October 30
کد خبر: ۱۵۶۶۴۷

به گزارش راهبرد معاصر، ساختمان متروپل در خرداد سال جاری فرو ریخت و بیش از چهل نفر از شهروندان جان خود را از دست داده و تعدادی هم زخمی شدند. شهرداری تهران در زمان ریزش اولیه ساختمان متروپل با تجهیزات و نیروهای آتش‌نشانی به محل حادثه اعزام و به حادثه‌دیدگان کمک کردند.گزارشی از حادثه متروپل در 200 صفحه هم آماده شده بود.

بقایای ساختمان تخریب شده متروپل چند روز پیش در آبادان فرو ریخت. با ریزش بخش تخریب شده متروپل به چند ساختمان مسکونی و چهار واحد تجاری آسیب رسیده است. همچنین به تعدادی از خودروهای پارک شده در محل حادثه هم خسارت جدی وارد شده است.

با آغاز فصل سرما، میزان گازگرفتگی و فوتی‌های ناشی از این حادثه در شهر تهران افزایش چشمگیری می‌یابد و شهروندان باید نکات ایمنی را رعایت کنند. آموزش‌های لازم به شهروندان در این زمینه آغاز شده است چرا که خطر گازگرفتگی جدی است.

تعداد ساختمان‌های ناایمن در شهر تهران زیاد است. مأموران آتش‌نشانی طی بازدیدهای صورت گرفته اخطارهای لازم را داده‌اند. ایمن‌سازی تعدادی از ساختمان‌های پرخطر تهران آغاز شده است.

در خصوص آخرین وضعیت آتش‌نشانان زن، ریزش باقیمانده سازه متروپل، ساختمان‌های ناایمن شهر، تجهیزات آتش‌نشانی، ایمنی ساختمان‌ها، توسعه ایستگاه‌های آتش‌نشانی و... با قدرت‌الله محمدی رئیس سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران به گفت‌وگو نشستیم.

در برخی از رسانه‌ها اعلام شده که بخشی از سازه متروپل دوباره فروریخته است، در این باره توضیح دهید و اینکه تکلیف ساختمان های ناایمن شهر تهران چه زمان مشخص می شود؟

باید تکلیف ساختمان های ناایمن تهران مشخص شود/امدادرسانی به حادثه دیدگان متروپل در خرداد سال جاری
سازمان آتش نشانی شهرداری تهران زمانی که سازه متروپل برای اولین‌بار فروریخت، با تعدادی نیرو و تجهیزات به محل حادثه رفت و امدادرسانی‌های لازم صورت گرفت. در خصوص ریزش دوباره ساختمان متروپل هم ما از رسانه‌ها شنیده‌ایم.

اما در تهران ما ساختمان‌های ناایمنی داریم که باید هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شوند.

در خصوص ساختمان‌های ناایمن شهر تهران صحبت کردید. بفرمائید قرار بود 129 ساختمان پرخطر ایمنی‌سازی شوند کار به کجا رسید؟

ساختمان های ناایمن چند دسته هستند/شناسایی 33 هزار ساختمان ناایمن در تهران/صدور ابلاغیه برای مالکان ساختمان های ناایمن/10 ساختمان پرخطر ایمن سازی شد/پلمب ساختمان های ناایمن در صورت بی توجهی به ایمن سازی
33 هزار ساختمان ناایمن در تهران شناسایی شده است. البته ضریب ناایمنی را در آنها تقسیم‌بندی کرده‌ایم و در گروه‌های چند گانه قرار دارند. برخی پرخطر، میان‌ خطر، کم‌خطر و... هستند. ما برای تمام ساختمان‌ها که در شرایط ناایمنی هستند ابلاغیه صادر کرده‌ایم. 129 ساختمان پرخطر هستند که با پیگیری‌های انجام شده تعداد ساختمان‌های پرخطر به 119 ساختمان رسیده است. البته ما این ساختمانها را از لحاظ ایمنی آتش‌نشانی بررسی کرده‌ایم. جلساتی با دادستانی داشته‌ایم. اخطارها داده شده است. اگر مالکان اقدام به ایمن‌سازی نکنند، حکم پلمب توسط دادستانی برای تک‌تک ساختمان‌ها صادر می‌شود.

برخی اعضای شورای اسلامی شهر تهران معتقدند که کار ایمن‌سازی ساختمان‌های پرخطر پایتخت به کندی پیش می‌رود، در این باره توضیح دهید.

اگر مالکان همراهی کنند، می‌توان به زودی ساختمان‌های ناایمن را رفع خطر کرد
باید مالکان در این زمینه همکاری کنند. البته برخی هم همکاری خوبی ندارند. اگر مالکان همراهی کنند، می‌توان به زودی ساختمان‌های ناایمن را رفع خطر کرد. ببینید بخشی ساختمان‌های ناایمن برای دولت، بخشی هم بیمارستان‌ها و... هستند.

قرار بود تا پایان سال ایمن‌سازی ساختمان‌های پرخطر انجام شود، آیا این امر رخ می‌دهد؟

ایمن سازی چند ساختمان پرخطر تا 2 ماه آینده
در حال حاضر عدد ساختمان‌های ناایمن پایین آمده است. احتمالاً تا یکی دو ماه آینده هم تعداد دیگری از ساختمان‌ها ایمن می‌شوند. اگر مالکان تمکین نکنند قطعا ساختمان آنها پلمب می‌شود.

در صورتی که مالکان اقدام به ایمن‌سازی ساختمان‌های پرخطر نکنند آیا لیست ساختمان‌های ناایمن منتشر می‌شود؟

با انتشار لیست ساختمان های ناایمن دردی دوا نمی شود/رفع مشکلات به صورت ریشه ای
انتشار لیست ساختمان‌های ناایمن دردی را دوا نمی‌کند. ما باید کار را به صورت ریشه‌ای برطرف کنیم و حتما ایمن‌سازی انجام شود.

شما اعلام کردید که 33 هزار ساختمان ناایمن در شهر تهران شناسایی شده است. سال گذشته هم رقم همین بود. در این باره توضیح دهید.

تا ابتدای سال تعداد ساختمان‌های ناایمن شناسایی شده 25 هزار ساختمان بود/رخی از ساختمان‌ها مانند مدارس، بیمارستان‌ها و... که جزو مراکز پرتردد هستند در اولویت ایمن سازی قرار دارند

نه، ابتدای سال تعداد ساختمان‌های ناایمن شناسایی شده 25 هزار بود و در حال حاضر به 33 هزار ساختمان رسیده است. تیم آتش‌نشانی می‌رود، موضوعات را بررسی می‌کند و براساس هر پلاک اخطارهای لازم داده می‌شود. برخی از ساختمان‌ها مانند مدارس، بیمارستان‌ها و... که جزو مراکز پرتردد هستند و در اولویت ما قرار دارند.

قرار بود برای تمام ساختمان‌های تهران شناسنامه ایمنی صادر شود، آیا این امر رخ داد؟

شناسنامه ایمنی رایگان برای ساختمان ها صادر می شود/اگر ساختمان ضرایب ایمنی را داشته باشند، به آن شناسنامه ایمنی می‌دهیم
در حال حاضر صدور شناسنامه ایمنی در حال انجام است. هر کدام از شهروندان که بخواهند می‌توانند این شناسنامه را دریافت کنند و ما هم شناسنامه را رایگان می‌دهیم. پلاک‌ها را بررسی می‌کنیم و اگر ضرایب ایمنی را داشته باشند، به آنها شناسنامه ایمنی می‌دهیم و از آن پس آن ساختمان پلاک ایمن خواهد بود.

تاکنون چند ساختمان در تهران شناسنامه ایمنی دریافت کرده‌اند؟

آمار دقیقی ندارم، اما در صورتی که مراجعه شود، این امر رخ می‌دهد و باید فرهنگسازی‌های لازم هم انجام شود.

بحث ایمنی در ساختمان‌ها بسیار مهم است. چه اقداماتی تاکنون در این زمینه صورت گرفته است؟

شهروندان در هنگام خرید به مباحث ایمنی ساختمان ها توجه کنند/حفظ جان مهتر از دکور و تزیینات است/مباحث ایمنی در اولویت قرار بگیرد
ما از شهروندان می‌خواهیم وقتی می‌خواهند خانه‌ای را می خرند حتما به ضرایب ایمنی آن توجه کنند، چرا که جان خودتان در اولویت است تا دکور و تزئینات. باید کمک کنیم تا مباحث ایمنی در اولویت قرار گیرد.

شما می‌فرمائید که باید فرهنگسازی در زمینه ایمنی انجام شود. تاکنون چه اقداماتی در زمینه آموزش شهروندی از سوی شهرداری تهران انجام شده است؟

700 هزار شهروند تا پایان سال آموزش حریق می بینند/باید آموزش ایمنی داده شود تا شهروندان بدانند که در هنگام آتش گرفتن خودرو چه اقداماتی انجام دهند
ما آموزش‌های شهروندی را انجام می‌دهیم. در شش ماه گذشته 180 هزار نفر آموزش‌های لازم را دیده‌اند و تا پایان سال 700 هزار نفر دیگر آموزش می‌بینند. باید آموزش ایمنی داده شود تا شهروندان بدانند که در هنگام آتش گرفتن خودرو و ...چه اقداماتی باید انجام دهند.

16 آتش‌نشان زن از 7 مهر وارد سازمان آتش‌نشانی شده‌اند. این آتش‌نشانان تاکنون در چند عملیات شرکت کرده‌اند؟

از بهمن زنان آتش نشانان در عملیات ها شرکت می کنند/ زنان آتش نشانان فعلا در صالح آباد اموزش می بینند
7 مهر ورود این خانم‌ها به آتش‌نشانی بوده است. ما آنها را به مرکز آموزش حریق در صالح‌آباد تحویل دادیم و ان‌شاءالله تا بهمن وارد ایستگاه‌ها می‌شوند. باز هم تأکید می‌کنم که 7 مهر ورود این خانم‌ها به سازمان آتش‌نشانی بوده است و هنوز کار آنها عملیاتی نشده است.

سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران کمبود نیرو دارد، چه برنامه‌ای برای جذب آتش‌نشانان جدید در سازمان دارید؟

سالانه 200 آتش نشانان جذب شهرداری تهران می شوند
مجوزهای لازم را اخذ کردیم و قرار است سالانه 200 نفر وارد آتش‌نشانی می‌شوند و تا سال 1410 این روند ادامه دارد.

از این 200 نفری که قرار است سالانه جذب شوند چند نفر خانم هستند؟

جذب دوباره آتش نشان زن در گروی فعالیت گروه اول است
باید خروجی این 16 آتش‌نشان زن مشخص شود. بازخوردها گرفته شود و توانمندی‌ها ارزیابی شود و اگر خروجی خوب بود، دوباره نیروی آتش‌نشان زن جذب خواهیم کرد.

در خصوص ایمنی بازار تهران چه اقداماتی تاکنون صورت گرفته است؟

سه ایستگاه آتش‌نشانی هم تا سال جاری افتتاح و آماده بهر‌ه‌برداری می‌شود/برای بازار هر 2 هفته یک بار جلسه برگزار می شود
جلسات هر دو هفته یکبار برگزار می‌شود. تمام عوامل از جمله دادستانی، عوامل گاز، برق، آتش‌نشانی حضور دارند. همین جا بگذارید بگویم که سه ایستگاه آتش‌نشانی هم تا سال جاری افتتاح و آماده بهر‌ه‌برداری می‌شود. این ایستگاه‌های آتش نشانی شهرداری تهران در صابونیان، افسریه و سمت انبار چای هستند.

ورود تجهیزات جدید به ناوگان آتش‌نشانی شهرداری تهران از چه زمان آغاز می‌شود؟ آیا این تجهیزات داخلی است؟

بخشی از تجهیزات آتش نشانی داخلی است/دستگاه‌هایی برای اطفای حریق پالایشگاه‌ها و مخازن سوخت تهیه کرده‌ایم/خرید بیل مکانیکی برای زلزله و سیل
در حال خرید تجهیزات جدید هستیم. بخشی از تجهیزات داخلی و بخشی خارجی هستند. دستگاه‌هایی برای اطفای حریق پالایشگاه‌ها و مخازن سوخت تهیه کرده‌ایم تا بتوانیم از راه دور اطفا را انجام دهیم. این دستگاه‌ها برای حریق‌های سنگین است. البته بیل مکانیکی‌هایی هم برای زلزله، سیل و آواربرداری خریداری می‌شود چرا که اگر این حوادث در کشور رخ دهد آتش‌نشانان تهرانی به محل اعزام می‌شوند و ما باید ابزارهای لازم را داشته باشیم. البته تجهیزاتی مانند لباس، دستگاه‌های تنفسی و... هم وارد می‌ کنیم.

خرید لباس آتش نشانان از خارج از کشور/ قیمت 110 میلیونی برای هر دست لباس
لباس‌های آتش‌نشانان به دلیل پارچه خاصی که دارد و نوع طراحی از خارج از کشور تهیه می‌شود. هر دست لباس به صورت خام حدود 50 میلیون تومان و با تجهیزات حدود 110 میلیون تومان خریداری می‌شود.

شبکه دیجیتال بی‌سیم سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران به کجا رسید؟

نصب شیرهای آب در شهر/ کل شبکه بیسیم از از آنالوگ به دیجیتال تبدیل می‌شود
این کار در حال انجام شدن است. کل شبکه از آنالوگ به دیجیتال تبدیل می‌شود و یکی از حسن‌های انجام این کار افزایش کیفیت صداست. همچنین پیگیر نصب شیرهای آب هستیم که اقداماتی صورت گرفته است تا در هنگام خرید از این شیرها استفاده شود.

در خصوص معیشت و مسکن آتش‌نشانان شهرداری تهران چه اقداماتی انجام داده اید؟

کار ساخت 2 هزار واحد مسکونی در فاز اول برای آتش نشانان شروع شده است/اقداماتی برای معیشت آتش نشانان صورت گرفت
در زمینه حقوق اقداماتی صورت گرفته است و مسکن آتش‌نشانان هم به صورت جدی در حال پیگیری است و کار ساخت 2 هزار واحد مسکونی در فاز اول شروع شده است.

با آغاز فصل سرما میزان گازگرفتگی در تهران بیشتر می‌شود. چه فرهنگسازی‌هایی برای جلوگیری از گازگرفتگی صورت گرفته است؟

خطر جدی گازگرفتگی وجود دارد/پیشقدم شدیم و برای حفظ سلامت شهروندان نکات لازم را در آموزشگاه‌ها آموزش می‌دهیم
با توجه به نزدیک شدن به فصل سرما بخش فرهنگی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران آموزش‌های شهروندی را آغاز کرده است چرا که خطر جدی گازگرفتگی وجود دارد و توصیه شده است که همکاران به مدارس هم مراجعه کنند. در حال حاضر پیشقدم شدیم و برای حفظ سلامت شهروندان نکات لازم را در آموزشگاه‌ها آموزش می‌دهیم.

با توجه به اینکه شغل آتش‌نشانی جزو مشاغل سخت و زیان‌آور است، چه اقداماتی برای بیمه این افراد صورت گرفته است؟

روزانه بیش از 400 حریق و حادثه در تهران رخ می دهد/کانون‌های پرخطری مانند بازار، پالایشگاه‌ها، انبارها،‌ مخازن سوخت داریم
ببینید! آتش‌نشانان در عملیات‌های مختلف از جمله سازه‌های ناپایدار، حریق و... حضور پیدا می‌کنند و روزانه بیش از 400 حریق و حادثه در تهران رخ می دهد. ما کانون‌های پرخطری مانند بازار، پالایشگاه‌ها، انبارها،‌ مخازن سوخت و... داریم.

اقدام به پایش ایمنی ساختمان‌ها کرده‌ایم/تعداد ساختمان‌های پر خطر کاهش پیدا کرده است/تعدادی از خودروهای ما به صورت کلی یا جزئی در اغتشاشات اخیر خسارت دیدند/پیگیر بیمه آتش نشانان هستیم
همچنین آتش‌نشانان جان خود را به خطر می‌اندازند، اما باز هم به کمک حادثه‌دیدگان می‌شتابند. در کنار تمام این موارد ما اقدام به پایش ایمنی ساختمان‌ها کرده‌ایم و تعداد ساختمان‌های پر خطر کاهش پیدا کرده است. ما حتی در یک ماه گذشته هم بدون وقفه در عملیات‌ها حضور داشتیم و حتی تعدادی از خودروهای ما به صورت کلی یا جزئی در اغتشاشات اخیر خسارت دیدند. ما یکی از خواسته‌های جدی‌مان این است که بحث بیمه انجام شود. البته خودمان هم پیگیری‌های لازم را انجام داده‌ایم و به دنبال این هستیم که این مشکلات برطرف شود./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر