اردوغان: غرب کمپین نفرت پراکنی علیه من به راه انداخته است-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

اردوغان: غرب کمپین نفرت پراکنی علیه من به راه انداخته است

اردوغان کشورهای غربی را به تلاش برای دخالت در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه متهم کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۱ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 06
کد خبر: ۱۷۱۸۶۹

به گزارش راهبرد معاصر، «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه در تازه ترین سخنان خود کشورهای غربی را به تلاش برای دخالت و تأثیرگذاری بر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آتی در این کشور متهم کرد.

 

اردوغان در دیدار عمومی با حامیان خود گفت: «قدرت های جهانی در غرب از اروپا تا آمریکا تلاش های زیادی برای تاثیرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری در کشور ما انجام می دهند و کمپین های نفرت پراکنی علیه من به راه می اندازند.»

 

اردوغان پیشتر در اواخر ژانویه اعلام کرده بود که انتخابات سراسری ریاست جمهوری ترکیه یک ماه زودتر از برنامه ریزی اولیه در 14 مه برگزار خواهد شد.

 

حزب جنبش ملی ترکیه و حزب حاکم عدالت و توسعه از اردوغان به عنوان نامزد واحد خود حمایت کرده‌اند. شش حزب مخالف نیز با معرفی یک نامزد مشترک موافقت کرده اند اما هنوز نامی را اعلام نکرده‌اند.

 

6 حزب مخالف اردوغان که همگی با هم «ائتلاف ملت» را تشکیل داده اند، نقشه راه خود را برای پیروزی در انتخابات اعلام کرده اند. آنان سند بالادستی اهداف سیاسی و اقتصادی خود را منتشر کرده اند و وعده داده اند که پس از پیروزی در انتخابات، با برگزاری یک رفراندوم، نظام سیاسی – اجرایی ترکیه را از «ریاستی دارای اختیارات بی حد و حصر» به «نظام پارلمانی تقویت شده»، تغیری خواهند داد.

 

چنین چیزی به این معنی است که اگر مخالفین به قدرت برسند، پارلمان بعدی ترکیه، حتی از پارلمان های دوران پیش از اردوغان نیز مقتدرتر خواهند بود و رئیس جمهور و نخست وزیر، نخواهند توانست که در میدان قدرت، آن گونه که دلشان می خواهد، اسب خود را بتازند. اما با وجود وحدت و انسجام بی سابقه و مثال زدنی مخالفین، آنان هنوز هم در مورد اصلی ترین موضوع یعنی درباره معرفی نامزد مشترک، به توافق نهایی نرسیده‌اند./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده