به گزارش راهبرد معاصر؛ روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت با انتشار گزارشی، تأکید کرد که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم اشغالگر تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در کاخ سفید پذیرای وی باشد.
به گزارش این روزنامه، در قاموس دیپلماسی آمریکا، اصطلاحی وجود دارد تحت عنوان اینکه «بگذار تا در پاییز با هم دیدار کنیم» که در واقع نوعی وعده سر خرمن است. در واقع این اصطلاح، نشاگر این است که حاکمیت آمریکا در وعدههای خود دارای نفاق زیادی است.
بنا بر این گزارش، از چند وقت پیش، این پیام به نتانیاهو رسید که بایدن قصد دارد در پاییز با او دیدار کند؛ لذا طرفین در حاشیه نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل یا احیانا در دفتر وی در هتل با نخست وزیر صهیونیست دیدار خواهد کرد. شاید هم این دیدار در کنار «آسانسورهای برقی» باشد، ولی نتانیاهو خواستار چنین دیدارهایی نیست، بلکه خواستار برگزاری جشن در کاخ سفید است.
مخالفتهای کاخسفید با طرح تغییرات قضایی در سرزمینهای اشغالی و عدم توجه کابینه نتانیاهو به توصیههای بایدن، باعث شده تا حدود شش ماه روابط تلآویو و واشنگتن دچار تنش شوند؛ به همین خاطر هم نتانیاهو از زمان قدرت گرفتن تاکنون به کاخسفید دعوت نشده است.
دولت آمریکا به جای نتانیاهو، از «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی برای سفر به واشنگتن دعوت کرد. هرتزوگ هم اواخر تیر ماه گذشته وارد آمریکا شده بود با بایدن دیدار و درباره مشکلات فعلی رژیم اشغالگر صحبت کرد.
یدیعوت در ادامه نوشت، نتانیاهو مشتاق است که در کنار «یک بخاری گرم، با رئیس جمهور آمریکا بنشیند و برای گرفتن عکس، فرصت داشته باشد تا برای یک لحظه هم که شده، یک رهبر بینالمللی باشد. هر چند شانس نتانیاهو برای دیدار در کاخ سفید افزایش یافته است، ولی دیگر جادوی نتانیاهو مدتهاست که کارساز نیست».
به گزارش این روزنامه، اگر نتانیاهو بخواهد بایدن با وی در کاخ سفید دیدار کند، باید هزینه «وعده غذایی کاخ سفید را بپذیرد؛ جایی که به ندادن غذای رایگان، شهره است؛ لذا نتانیاهو برای پرداخت این هزینه، آماده است تا لایجه اصلاحات (تغییرات) قضایی را متوقف کند؛ زیرا بدون این اقدام، میداند که در کاخ سفید با درهای بسته مواجه خواهد شد.»
طی ماههای گذشته بایدن و مقامات کاخسفید بارها مخالفت خود را با این طرح اعلام و خواستار توقف آن شدند؛ اما در مقابل، نتانیاهو و اعضای کابینهاش، مخالفت واشنگتن را مصداق دخالت در امور داخلی توصیف کردند تا این چالش بین دو متحد سنتی عمیقتر شود.
در میانه تداوم تلاش کابینه نتانیاهو برای تصویب این طرح جنجالی، کمیته برگزاری تظاهرات در سرزمینهای اشغالی هجدهم جولای تجمعهای اعتراضی را تحت عنوان «روز ملی مخالفان»، نسبت به روند قانونگذاری این طرح آغاز کردند؛ این کمیته پیشتر اعلام کرده بود که این هفته، هفته اعتراض و «روز آشوب» در سراسر سرزمینهای اشغالی خواهد بود.
یدیعوت در پایان نوشت، منافع نتانیاهو بایدن درباره عربستان سعودی، یکی شده است؛ لذا اگر نتانیاهو به کاخ سفید برسد» به این معناست که به صورت اساسی، در مسئله انقلاب حقوقی یا مسئله فلسطین، تسلیم شده است».
توماس فریدمن»، روزنامهنگار آمریکایی، چندی پیش، ضمن فاش کردن جزئیات جدیدی از گفتوگوی بایدن و نتانیاهو در نیویورکتایمز مینویسد: رئیسجمهور آمریکا به نتانیاهو گفته که «از تلاش برای تسریع در کودتای قانونی خود دست بردار. اول از همه، باید اجماع ایجاد شود».
در ادامه این گزارش آمده است: به گفته فریدمن، «این واقعیت پیام روشن و واضح بایدن به نتانیاهو بود: همین حالا بس کن».
فریدمن در ادامه گزارشش مینویسد: بایدن، نتانیاهو را به کاخ سفید دعوت کرده و به او گفت که میخواهد موضعش پس از این تماس، برای همه اسرائیلیها روشن شود. بایدن با این کار، احترام خود را به تظاهرات در اسرائیل نشان داد؛ او حمایتش را از «دموکراسی پر جنب و جوش اسرائیل» ابراز کرد.
روزنامهنگار آمریکایی در پایان تصریح میکند: «بایدن با این موضع، تمایلش را درخصوص توقف سرعت بخشیدن به کودتای قانونی بدون دستیابی به اجماع ملی، نشان داد؛ کودتایی که توانایی دادگاه عالی اسرائیل برای نظارت بر تصمیمات و انتصابات کابینه تلآویو را بسیار کاهش میدهد». / فارس